Lekadol

Spoštovani!

Enkrat mesečno, pred menstruacijo, imam hude glavobole s slabostjo. Prej sem jemala Aspirin plus C (2 tableti), ki je še kar pomagal, če sem ga vzela takoj. Ker pa je po njem začel poleti želodec, sem začela jemati Lekadol. ker pa Lekadol ne pomaga takoj, vzamem čez dan 3x po 2 tableti in potem še ponoči dve.
na priloženem listu piše, da lahko vzamemo največ 6 tablet v 24 urah, jaz pa sem jih vzela 8.
Ali to pomeni preveliki odmerek in ali naj preneham jemati Lekadol glede na to, da ga moram vzeti večkrat, preden pomaga? Skrbi me namreč za jetra, ali naj opravim krvne preiskave?

Pa še nekaj, že 5 let imam v urinu stalno prisotne levkocite (+1), ki tudi po jemanju antibiotikov niso izginili. Težav drugače nimam.

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Skrb je odveč, ker take količine ne pojeste vsak dan. Veseli bodite, da vam odleže.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

ZDRAVO
TUDI JAZ SEM IMELA PODOBNE TEŽAVE. V ČASU MENSTRUACIJE SEM PRVE TRI DNI LAHKO SAMO LEŽALA. POJEDLA SE VELIKO, VELIKO … TABLET. IN NI – IN NI POMAGALO. JEDLA SEM LEKADOL, PA VSE DO ZELIŠČNIH TABLETK, KI SO JIH REKLAMIRALI PO TV IN ČASOPISIH.
SEDAJ PA JE TEGA ŽE SKORAJ 5 LET. PRVI DAN MENSTRUACIJE, KO OPAZIM IZCEDEK VZAMEM 1-2 TABLETI KETONALA.

ALENKA

Spoštovani!

Hvala za pomembno sporočilo. Zlasti pri ženskah, ki še niso rodile, so bolečine ob začetku menstruacije praviloma posledica zakasnelega odpiranja materničnega vratu. Ketoprofen, aspirin in podobna zdravila pa delujejo preko prostaglandinov, tj. snovi odgovornih za ta proces in tako bolečino olajšajo pri samem vzroku.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close