Najdi forum

Ledvični kamen

Pozdravljeni.

že en mesec se bojujem z izločanjem 5 mm kamna. Zdaj se je zagozdil tik pred sečnim mehurjem. Ker draži okolico je okoli vse zadebeljeno, včeraj sem imela neznosne bolečine v mehurju ter v ledvici. Kamen povzroča tudi zmeren zastoj urina.

Ker polno dojim 3 mesece starega dojenčka me zelo skrbi zaradi dojenja. Včeraj na urgenci so mi dali v žilo tramal, ketonal in analgin, še prej sem vzela spasmex.

Za domov so mi dali analgin 3x na dan 1 tableta in nalgesin forte 3 x na dan 1 tableta. Ne vem kako je bilo to zdaj mišljeno ali eno ali drugo ali lahko oboje vzamem? Bolečine so še zmeraj prisotne.

Zanima me tudi zdravilo Tanyz Eras (tamsulozin), ki so mi ga dali za širitev sečevoda. Zdaj pa berem v navodilih, da je to zdravilo za moške in da zdravilo TANYZ ERAS ni namenjeno za uporabo pri ženskah, zato ni bilo nobenih študij glede dojenja. Eno tableto sem že vzela in me zelo skrbi ker sem potem dojila.

 

Kako bo z mojim dojenčkom, glede na vsa protibolečinska sredstva, ki so mi jih dali in glede na te tablete? Pa še rentgen sečil so mi delali že trikrat. Dojenček zaenkrat ne kaže težav.

 

Hvala za vaše mnenje.

Spoštovani,

kaj pa lahko rečem in kako mislite, da vam lahko koristim? RTG slikanje vašemu otroku ni nič škodilo, pa tudi vam skoraj nič, zdravila pa zelo verjetno tudi ne. Če vas vseeno skrbi, pač ne jemljite zdravil, ampak potem boste morali trpeti bolečino. Druge izbire žal ni. Lahko bi se edinole poskusili dogovoriti za cistoskopijo in poskus endoskopske pomoči pri izločitvi kamna iz sečevoda v mehur.

mag. Stanko Pušenjak, dr. med., specialist ginekolog in porodničar; Lepo prosim uporabljajte iskalnik! Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih.

New Report

Close