Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina ledvice ??

ledvice ??

Pozdravljeni,
Že od poletja trajajo moje težave. Niso zelo zelo hude, vendar so nenehno ponavljajoče.

Najprej me zbada v “pasu” na obeh straneh, potem se bolečina razširi navzdol – predel mehurja. Včasih je to samo rahlo zbadanje, včasih se pa od bolečine kar v klopko skrčim za par sekund. In potem mine.

Slučajno sem bila pri svoji ginekologinji, ki pravi da to ni ginekološkega izvora. Lahko pa da bi bil “pesek v ledvicah”.
Mi lahko razložite kako do tega “peska” pride in kako se ga da pozdraviti.
Pri splošni zdravnici sem namreč naročena šele tik pred koncem leta.
Hvala v naprej, Mojca

Do “peska” pride zaradi združevanja navadno kalcijevega oksalata in nastanejo drobni kamenčki oz. pesek. Ko ta potuje skozi sečila povzroča krčevito bolečino, dostikrat rani nežno sluznico in v urinu najdemo svežo kri, lahko le mikroskopsko, včasih je pa urin vidno krvav. Nastane lahko tudi večji kamen, ki lahko v celoti blokira odtok urina iz ledvice, takrat gre za urgentno stanje. Gre za presnovno motnjo, nekatere družine so k temu bolj nagnjene kot druge. Vedno veliko pijte, da boste pesek splaknili ven, ne jejte veliko kalcija, oz. ugotoviti je treba, kakšne sestave je pesek.
Prva pot je k osebnemu zdravniku, ki bo pregledal urin in postavil pravilno diagnozo, potem pa naprej. Ne razumem pa tega, da do svojega zdravnika ne morete v krajšem času?!

New Report

Close