Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Optika leče in morska voda

leče in morska voda

Nosim približno po leta leče, a ker je čas dopustov me zanima kako leče odreagirajo, vaše izkušnje, kaj lahko in kaj ne.

Torej vsekakor je na morju bolj varno uporabljati leče, kot v bazenih, zaradi zmožnost akumulacije mikrobov iz kontaminirane vode.

Torej pri vodnih športih so daleč najboljša rešitev enodnevne mehke leče, pri plavanju in potapljanju obvezno s plavalnimi očali/masko! Tudi večina uporabnikov drugih tipov kontaktnih leč lahko občasno preide na enodnevne, seveda po posvetu s kontaktologom. Ko pridete iz vode dnevne leče zavrzite, če imate leče za dlje časa, pa jih čimprej razkužite. – pri športih, kjer imamo opravka z vetrom in prahom moramo uporabljati zaščitna športna očala. S seboj imejmo vedno tudi svoja dioptrijska očala, saj se lahko zgodi, da bomo morali leče sneti, na draženo oko pa jih ne smemo ponovno vstaviti !

Tudi kontaktne leče z najboljšo UV zaščito niso nadomestilo za kvalitetna sončna očala, saj ne pokrivajo celotnega očesa, poleg tega pa niso zatemnjene.

Lp.

Jaz imam že 7 let kontaktne leče. V bazenih uporabo odsvetujejo, saj so polni bakterij in lahko zaradi tega oči utrpijo resne posledice, za slano, morsko vodo pa pravijo, da ni nič hudega če plavamo z njimi, a le nad vodo in če v oči špricne le malo morske vode je bolje, da jih takoj razkužimo ali pa jih kar odvržemo, tako da je res bolje imeti dnevne leče.
Upam, da ti kaj pomaga!

Jaz imam leče že 14 let, cel dan, ko vstanem jih dam v oko in ko grem spat jih dam ven. Plavam z njimi v bazenih in morju. Imam pa mesečne Night&Day in jih menjam na 2 meseca. Nobena slana voda ali bazenska voda še ni škodovala ne lečam ne očem.

Ste imeli srečo, ampak lahko se vam zgodi okužba z akantamebo.
Da bi se izognil okužbi z akantamebo je zato pomembno, da leče vedno dobro razkužiš in očistiš, preden jih daš v oči, da dobro skrbiš tudi za čistočo posodice za leče, da nikoli ne greš plavat z lečami in da paziš, da pri umivanju voda iz pipe ne pride v oči.

Celoten članek je pa tukaj, jaz se ne bi igral z zdravimi očmi:

http://www.moski.si/sodoben-moski/moje-zdravje/zaradi-okuzbe-z-amebo-lahko-oslepite/

Lp.

New Report

Close