Le vkup, le vkup, ubogi ločeni očetje

LP

Da ne bom predolg, bom le na kratko opisal svojo zgodbo.
Ločen pred 6 leti, odpovedal se praktično vsemu premoženju, ki sem ga imel z bivšo ženo, t.j. stanovanje z kompletno opremo, le da bo čimmanj kreganja in stresov za otroka. Verjetno veste, da se temu tudi s tem nisem izognil. Razdelima si otroka pol pol, torek( prespi) , četrtek pri meni , vsak drugi vikend od petka do nedelje pri meni. Na morje- z mano, novoletni prazniki z mano, rojstni dan praznuje vedno pri meni, izleti- izključno moja domena,…, da ne naštevam.
Ona- morje dvakrat v šestih letih z njim, ostalo sama, šolo plačuje ona, vglavnem povsem pošteno preračunano, z šolo in vsemi oblačili ( ne kupuje mu redno, nosi par hlač celo leto, tudi sam mu moram kupovat, dejansko porabi čez celo leto maksimalno 100.000 sit za njegova oblačila, ravno toliko mu jaz kupim še sam ) in s hrano če preračunam zapravi cca. 50.000 sit mesečno zanj.
Nato pride dan, ko pridem po otroka in me na vratih vpraša, če ji bom sofinanciral računalnik za sina. Jaz bolj v hecu, da je pa res ne bom še zdaj vzdrževal… Popizdi, mi prekleje od a do ž, ti bom jaz že pokazala , scuzala te bom, plačeval mi boš 35.000 sit mesečno. Samo da povem , bili so časi , ko sem imel kar dost denarja, ampak danes temu ni več tako, recimo, da zaslužim od 90-150 jurjev s kilometrino vred, kakor mesec, delam sam. Imam še enega otroka, partnerka je brez službe, dobi le najemnino od stanovanja, kar je prijavljeno ter dela 4 ure tedensko, toliko, da ji teče delovna doba, ki jo mora dodatno še plačevat in zasluži s tem še dodatnih 15.000 sit.
Ta teden sva bila na sodišču-farsa , pa ne zaradi izterjave, da ne bo pomote. Mislim, tam si obsojen na neuspeh svojih izjav že , ko stopiš skozi vrata in vidiš v sodni dvorani same ženske. Za primer vam povem, ko je bivša žena na vprašanje sodnice o še kakem strošku navedla primer 3 šolskih tekmovanj, kjer je imala strošek cca 3x 500 sit letno za avtobus in sendvič!!! Mislim, in sodnica je to vnesla v zapisnik!!!Zdaj komaj čakam sodbo.
Kaj menite, ali je glede na dohodke možno , da mi dosodijo 35.000 sit. Dejansko mi ni vseeno, ker nimam toliko rednega priliva, da bom to zmogel čez celo leto. Ali bojo otrgali del kruha drugemu otroku.

Hja, vidiš, to je ta “patriarhalna” družba, v kateri, kot nas nekateri prepričujejo, živimo.

Bi bilo zanimvo prebrati še njeno zgodbo.

Poišči odvetnika, pojasni, da ne zmoreš vsega, daš pa iz srca, kolikor zmoreš, ker imaš tudi še enega otroka.

LP

Ja, saj, v bistvu hočem povedati tudi to, kako je na sodiščih vse skupaj pristransko v korist žensk. Namreč, ona je v tožbi navedla mesečni strošek za otroka 114.000 sit( skupaj z treningom tenisa, cca 30.000 sit- kar pa ta mesec ali naslednji preneha ), v istem odstavku pa povdarja, da ima plače 129.000 sit neto.
Torej, kdo je zdaj tu nor, in kako lahko sodišče upošteva tak nonsenz????

jan napisal:

> Da ne bom predolg,
Da ne bom predolga jaz.

> odpovedal se praktično vsemu premoženju, ki sem ga imel z bivšo ženo, t.j. stanovanje z kompletno opremo, le da bo čimmanj kreganja in stresov za otroka.
Odpovedala se praktično vsemu premoženju, ki sem ga imela z bivši možem t.j. stanovanje z kompletno opremo, le da bo čimmanj kreganja in stresov za otroka. Kredit, garsonjera, da bo mir.

> Razdelima si otroka pol pol, torek( prespi) , četrtek pri meni , vsak drugi vikend od petka do nedelje pri meni.
Niti približno, otrok samo moj.

>Na morje- z mano, novoletni prazniki z mano, rojstni dan praznuje vedno pri meni, izleti- izključno moja domena,…, da ne naštevam.
Nič od tega, da ne naštevam…

> ravno toliko mu jaz kupim še sam )
Samo jaz.

> scuzala te bom, plačeval mi boš 35.000 sit mesečno.
Bi ga prav z veseljem scuzala. Da bi vsaj enkrat v življenju nekdo ne padel na njegove finte o težkem in krivičnem življenju. Pa ga ne morem, ker ima prikazan minimalni dohodek (lastnik podjetja njegov oče), obremenjen s kreditom maximalno.

>Mislim, tam si obsojen na neuspeh svojih izjav že, ko stopiš skozi vrata in vidiš v sodni dvorani same ženske.
Ko bi vsaj bilo tako, si včasih želim. Ker sem tako butasta, da delam še honorarno, da nama zagotovim normalno življenje, tako nama po njegovem mnenju nič ne manjka.

Mislim, da je čas, da se nehamo deliti na uboge očete in matere, delimo se raje na odgovorne in neodgovorne starše.

M.

Ps: Mislim, da ti res lahko povečajo alimente na 35,000.

Pa še nekaj, res sem jezna na cel svet.

hm
podobn primer smo mel mi doma
bajta je sla na pol
mt nezaposlena pa je vlozila eno sranje da bi dobil 1500 DEM na mesec itd

nisem ravno na tekocem ali to lahko storijo ali ne
vendar zenske so na sodiscu zascitene bolj ko kocevski medvedi in je teoreticno mozno da te olupijo se za nekaj denarja,ni nujno da ravno 35.000 sit kot ti pravis,a mozno je da nekaj pa

moje osebno misljenje je da je poroka brezvezna,podpisat je treba predporocno pogodbo,tako da vsak odnese samo kar je prinesu k bajt,ker nism iskoriscevalska svinja
tok k dam,tok bom odnesu

otrok se pa ne splaca met dokler nisi 100% preprican da te ne bo zajebala

najbolje da zivita skupaj,pa nista porocena

no da se ne bom oddaljil od teme
mozno je,samo,ti moras pa tudi podati realno sliko situacije,ce se baba doma po “jajcih” praska in ne naredi nic,to tud povej

grozi s kako prijavo itd
drugace bos ti najebu

ne se pustit

LP

otrok se pa ne splaca met dokler nisi 100% preprican da te ne bo zajebala

To ne mors bit nikol, drugac se pa strinjam – predporocna pogodba. Samo kaj ko otroka ne mors zajet v njo…tak da vse skup sux.

no ja

otroka mas pac ko mislis da je vse ok
in ko se zascitis
jaz ce se bom kdaj slucajno v to spuscal,zascitil
pol pa nej isce krivine,sam jih ne bo

mene ze ne bo nobena v glavo jebala

fer odnos,al pa nc

otrok pa ne bom meu NIKOL ce bom mu vsaj priblizno mislil da bi lahko trpeu

to so ljudje!
to niso igrace

nikol nism biu in ne bom ena *****,pa svojih otrok zajebu
jih pol raj nimam

partnerja pa pametno zbrat,al pa bolje bit sam

se oproscam za direktnost pa trde besede,sam zivljenje je tezko in potrebuje drasticne ukrepe

zascitit sebe,ker drugi bojo samo nase gledal
pamet v roke

LP

Predporočne pogodbe pri nas ne veljajo. Tudi če je takšna pogodba sklenjena, je sodišče ne bo upoštevalo.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Drobno dopolnilo. Predporočna pogodba niti ni preveč smiselna, ker tisto, kar je zakonec prinesel v zakon, imel že prej, tudi odnese. Če je en imel posestvo, mu ob ločitvi ostane.

nemogoče pa je ercimo, da bi se zakonca s predporočno pogodbo dogovorila, kako bosta delila premoženje, ki bo v zakonu nastalo. ne more se deliti, česar še ni.

_______________ So it goes. - Kurt Vonnegut -

Čaki pol to pomeni da teoretično in prakticno gledano lahko Vesna totalno olupi Jankoviča?:)

lol:)

hm,to je pa mozno

sam da men baba to nardi,jo raj fentam:)

vglavnm,neb se pustu

men ze ne bo nobena zizik majala

kar se pa tice tega da ne velja predporocna pogodba pri nas… je to navadna svinjarija

sj pravim da so zascitene ko kocevski medvedi

sam se jih da sfukat

LP

dej ne jamri….kaj pa misliš , da je 35000 dons? Eme superge za odraščujočga najstnika….če mal bolj natančno pogledaš!
Seveda je prav, da ženi plačuješ preževnino in me čudi, da se že prej nista zmenila za to….

Mas pa dnar da si lahko privoscih superge za 35.000, haha, in pol se lih takega menijo o prezivnini:) Sori no samo 35k za superge se mi zdi malo bolano;)

Vesna JE podpisala predporočno pogodbo.

Predporočna pogodba pri nas nima pravne veljave. Vse premoženje, ki sta ga imela zakonca pred poroko, se v primeru ločitve ne deli, premoženje, pridobljeno v skupnem gospodinjstvu, pa se.

Pač pa ima pogodba tudi pri nas lahko svoj pomen. V primeru ločitve je treba dokazovati, kaj je kdo prinesel v zakon, da se izvzame iz delitve. In ta dokazovanja znajo biti zelo težka, včasih celo nemogoča, če ni zadostnih verodostojnih dokazov. Zato se v pogodbo pač vnese, da je Francelj v zakon prinesel 12 milijonov gotovine, 2 hiši in 1 avto, Micka pa pralni stroj, posteljo in 2 kravi. In ni več nikakršnih dvomov v primeru ločitve.

Samo tako pogodbo je lahko podpisala Vesna (in verjetno jo tudi je). Če je kaj drugega, je pravno nično.

Ti si ušlatana totalno.
Nisem še v življenu dal za obuvalo al pa cunjo čez 10000 sit.

Ni rečeno, da se vse premoženje pridobljeno v skupnem gospodinstvu deli; če ti nekaj podeduješ-ti osebno in ne oba, potem se to ne deli.
Zaenkrat nej bi predporočne pogodbe še vedno veljale, toda obvezno štemplane pri notarju -vsaj v decembru 2003 je to po besedah pravnikov še držalo.
Lp

New Report

Close