Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija Nosečnost in obporodno obdobje lažni popadki v 33. tednu-marčice

lažni popadki v 33. tednu-marčice

Pozdravljene,
ali imate tudi ve pogoste bolečine-krče, podobne menstruacijskim, ob tem pa vas še pogosto pritiska na blato? Včasih me je kar malo strah, da se bodo ti lažni popadki sprevrgli v resnične in bo prezgodnji porod.

Lep sončen dan,
G.

Jaz sem v 34 tednu in tega ne čutim, kar ti opisuješ. pri meni pa je problem to, da me vse tako hudo dol tišči, da se mi zdi, da bo dojenček kar ven padel. Pa tudi kar fajn bolečine imam na čase čisto v spodnjem delu trebuha.
Za januar še bi bilo fajn, da bi dojenček počakal, ko pa se začne februar, pa mi bo že vseeno, če bo malo prej. Bi imela raje, da rodim prej, kot pa da se še mantram z trebuhom po roku :)).

LP

jaz sem imela popadke v 35.tednu, pa drug dan ctg ni nič pokazal, ko me je G pregledal, pa je ugotovil,da sem se 1 cm odprla in rekel,da upa,da bo mala zdržala še vsaj en teden,da ne bo nedonošenček. No,zdržala je točno na dan 38.tedna. 🙂

Hotla sem ti samo povedat,da lahko popadki nehajo in lepo vse teče dalje. 🙂

nova
Uredništvo priporoča

Točno dve leti nazaj sem imela v 33. tednu ponoči tudi že kar popadke (poznam, ker je bil tretji otrok), a so se po dveh urah ustavili. Ker je bilo sredi noči, nisem takoj budila vseh naokoli, na srečo pa se je ustavilo. Res, da sem imela probleme z lažnimi popadki in pritiskom navzdol žeod 20. tedna in bila zato tudi na bolniški, a na koncu, ko smo bili po 33. tednu praktično stalnov pripravljenosti, se je mali rodil celo 2 dneva čez rok.
Bi ti pa vsekakor priporočala čimprejšnji pregled!!!

raglja

Jaz imam lazne popadke skoraj celi cas, ko je malcek zbujen. Ze vsak gib ali pa brca mi jih naredi. Kakor mi tudi vsako malo vecje moje gibanje (recimo sklanjanje, hitra hoja ipd). In to se mi dogaja ze kar nekaj tednov. Zdravnik pravi, da je to normalno, se posebej ker je to moja druga nosecnost. Bolecine, kakrsne opisujes ti, pa imam kadar je malcek obrnjen z nogami dol in me brca v jajcnike ali mehur ali debelo crevo. Se posebej v jajcnike je bolece.

Ce te skrbi, pojdi k zdravniku, vsaj za tvoj mir…

LP,
Meli
33t5d

hvala vsem za vaše odgovore,
lep pozdrav
G.

Pozdravljeni pred  kratkem sem bila zaradi popadkov v porodnišnici kjer so mi jih ustavili z magnezijem in dali enekcijo za razvoj plučk bila sem 31 teden nosečnosti .. Popadki so se ustavili in po 4 dneh sem lahko šla domov. Zanima me  sedaj so se mi spet začeli popadki pojavlati malo mešano skozi dan  niso redni. So pa več kot 10 na dan . Ali so te popadki nevarni ali v primeru da grem v porodnišnico ali bi me dali roditi ali bi me imeli na opazovanju . Sem pa po 2 carskih tudi sedaj imajo namen delati carski v 36 tednu. Trenutno sem pa 33 teden kaj bi se zgodilo če grem v porodnišnico zaradi popadkov ali bi mi sprožili porod ali bi me samo obdržali v bolnici na opazovanju ali bi mi jih ustavljali z magnezijem.

New Report

Close