Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? Lasulje po KT

Lasulje po KT

Ker me caka KT in pricakujem izgubo las, me zanimajo vase izkusnje z lasuljami. Na kaj je treba biti pozoren pri izbiri, kaksne so cene, kje se jih sploh kupi ? Koliko vnaprej je smiselno to kupit ?
Skrbi me tudi srbenje koze na glavi zaradi mrezice. Kje je mogoce kupiti kaksna pokrivala za glavo, ce ne nosis lasulje (pri meni bo to poleti, ko bo vroce) in kaj sploh obstaja, kaj je v redu (turbani, rutke) ?
Hvala vnaprej za odgovore.

Jaz sem kupila lasuljo pri prvi kemoterapiji. Šla sem kar v Tisto vogalno trgovino z medicinskimi pripomočki blizu Onkološkega inštituta. Dobiš napotnico in zavarovanje krije cca za 80 eur vrednosti lasulje. Dobiš take za točno tak denar, kot je na napotnici, pa seveda tudi dražje (odvisno od strukture las) …
Jaz sem sicer imela 2 lasulji, a nisem nosila niti ene niti enkrat. Ne vem zakaj, kot da bi se počutila res bolno z njo. Sem raje kombinirala rutke in kape pozimi …

V tej isti trgovini imajjo tudi turbane in rute, pa tudi na internetu najdeš tega kar precej … vpiši v google “lasulje”, pa ti vrže ven nekaj trgovin (in tudi frizerskih salonov), ponavadi imajo v ponudbi tudi ostale stvari.

Lp

Ja, ampak jaz bom izgubila lase poleti in kape poleti niso prevec obicajna rec… nekaj je pa treba dat na glavo, da te sonce ne opece, a ne ?
Bom pogooglala.. Hvala.

nova
Uredništvo priporoča

Saj zato sem pa napisala, da imaš v teh trgovinah tudi ponudbo rutk in turbanov, ne samo lasulj …

Živjo,
tudi jaz sem predlansko poletje ostala brez las,po kemoterapiji. Lasuljo sem si nabavila kar preko spleta,in sicer v sex shopu. Nihče sploh ni opazil,da imam lasuljo. Vzela sem jo iste barve in iste dolžine,kot so bili moji lasje.Kupila sem si jo še predno sem dobila 1.kemoterapijo.Potem sem se postrigla in kar začela z nošenjem lasulje,tako nihče ni vedel,da imam spodaj kratke lase. Doma sem pa nosila rutke ali pa nič. Če želiš,ti lahko prilepim link od trgovine. Upam,da sem kaj pomagala.Lp

Sicer odpisujem malo pozno, vendar naj povem, da so lasulje v bližini OI zelo dobre. To je taka manjša trgovinica, za katero dobiš recept. Tam se usedeš na stol in skupaj z zelo prijazno prodajalko sprobaš različne lasulje, da vidiš kaj ti odgovarja in kaj je podobno tvojim lasem. Zraven dokupiš še šampon in balzam. So pa dobre lasulje, v službi po vrnitvi sploh niso vedeli, da to niso moje lase. 🙂 Četudi so mi moji že zrastli, jo še vedno nosim, dokler ne zrastejo do neke nosljive dolžine. (Vsaj toliko, da se lahko v miru pobarvam). 🙂

Danes mineva moj tretji teden po prvi kemo in prihodnji teden dobim drugo. In ravno danes so mi zaceli obilno izpadat lasje, tako da se grem kar pobrit. Lasuljo ze imam, rutke tudi, vse sem dobila v tisti trgovini pri OI (Viktorija). Me je pa strah, kako bo to izgledalo, kaksna bom brez las. Kako se clovek na to navadi ??? Za ven si ze kaj nataknes, ampak doma in z domacimi si pa brez…

Takole, lasje so sli… zdaj pa opazam kot nekaksen prhljaj po glavi. Mi lahko katera kaj svetuje, s cim naj to namazem, da bo bolje ? Hvala…

Živjo vsem,

rada bi podarila svoje lase za izdelavo lasulje nekomu, ki jo potrebuje zaradi bolezni. Lasje so dolžine 35 cm, naravni, blond. Glede na to, da sem se obrnila že na marsikatero slovensko inštitucijo in ni bilo odgovora sem se odločila poskusiti še tu 🙂 V kolikor bi jih resnično kdo potreboval, lase z veseljem podarim, ne vem pa kako je s tem, ker je potrebno lasuljo še izdelati?

Lp

Evo moji laski tudi začeli odpadat sicer na izy,ampak to neko go mazenje al kako naj se izrazim mi je šlo tko na živce in sm enostavn uzela mašinco in se lepo poskinala….se mi zdi veliko manj šokantno sedaj,kot kasneje ko bi šli v šopih.-))),ampak nimam tega občutka na glavi da bi bil kak prhljaj..
ninan 44 kaj če bi probala s kakim oljem olivnim se namazat ne vem to je prva stvar na katero sm pomislila.-)))
jst sm se mal zafrknla pa sem tudi kupila en kakor turban in pogruntala,da mi je prevelik,da mi sploh ne paše,mislim da ni sedaj tko kot sem si zamislila-heheh kake težave .-)))
aja pa moja hčerkica je men rekla -smo se tko smejali ko sem zvečer pozabla dat nazaj rutko da mam dobro “frizuro”hehehhehe,moram rečt da sploh ni bilo neke panične reakcije

lp

Zdravo,
jaz sem bila doma brez vsega … kdor je prišel na obisk, se je pač sprijaznil s tem in se nisem preveč obremenjevala, kaj si misli. Za ven sem imela kapo, je pa res, da sem imela kt pozimi.
Nina44, lagala bi, če bi rekla, da se navadiš. Težko se, a mene je pokonci držala misel, da so še vsem zrasli in da bodo meni tudi. In so mi. Zdaj, pol leta po končanih kt, sem kot nova.
Drži se, kt niso lahke, jaz sem jih izredno slabo prenašala, pa sem preživela in so zdaj le še bled spomin. Za prhljaj pa ne vem … verjetno olivno olje res ne more škodovat 🙂
Drži se.

Pika

če kdo rabi podarim goste svetlo rjave lase dolžina 30 cm

Odgovor na objavo uporabnika
nina44, 11.05.2011 ob 06:52

Ker me caka KT in pricakujem izgubo las, me zanimajo vase izkusnje z lasuljami. Na kaj je treba biti pozoren pri izbiri, kaksne so cene, kje se jih sploh kupi ? Koliko vnaprej je smiselno to kupit ?
Skrbi me tudi srbenje koze na glavi zaradi mrezice. Kje je mogoce kupiti kaksna pokrivala za glavo, ce ne nosis lasulje (pri meni bo to poleti, ko bo vroce) in kaj sploh obstaja, kaj je v redu (turbani, rutke) ?
Hvala vnaprej za odgovore.

Imam raka na mehurju in sedaj sem brez las ker hodim na kemoterapijo in bi rad vedel kje dobiti lasuljo nimam dosti denarja ker delam na kmetijstvu plus sedaj sem na bolniški iz 500 evri plus položnic si ne morem privoščit kako prestižno lasuljo in prosim če mi lahko pomagate.

Gospod Jože, za lasuljo prejmete naročilnico pri onkologu. Mislim, da do 80eu plača zzzs. Kar je vec doplacate sami.  Ampak lahko vzamete lasuljo, kjer ni potrebno doplačilo. V ljubljani v okolici onkolskega inštituta je več trgovin z lasuljami. Sama sem bila v Viktoriji, kjer imajo dosti izbire, zelo prijazna prodajalka, pomaga, svetuje.

New Report

Close