Naslovnica Forum Življenjski slog Zdravo življenje Hujšanje lasje in modrčki po vadbi, kolikokrat

lasje in modrčki po vadbi, kolikokrat

Jaz imam srednje dolge lase in imam po vadbi spodaj ob glavi vedno mokre (prešvicane) in modrček imam tudi moker. Pa me zanima, kolikokrat ve perete lase (jih po vsaki vadbi, tudi, če vadite vsak dan)?
Pa modrčke, vedno operete ali samo posušite? Jaz vedno operem in se mi zdi, da se tako prej uničijo, pa so kar dragi. Ali za vadbo uporabljate športne modrce? Jaz ne, kar tiste, ki jih imam za vsak dan, čeprav se prej uničijo.

Tudi jaz imam po vadbi (ne glede na to ali je tek ali kakšna vadba za moč, recimo T25) vsa oblačila, vključno z modrčkom, čisto mokra. Uporabljam pa športne modrce. Ker vadim čisto vsak dan, perem pa ne vsak dan, včasih po vadbi samo posušim in suho roma v koš za perilo in počaka na pranje. Priporočam, da si nabaviš športne modrce, ker se hitreje sušijo in predvsem, ker dajejo boljšo oporo in lahko bolj sproščeno vadiš.

Lase pa imam jaz kratke; čisto vsakič si jih ne operem, vsekakor pa si jih perem pogosteje, kot sem si jih včasih, ko še nisem tako aktivno živela. Po intenzivnejši vadbi vedno; če pa samo lahkotno tečem pa ne…

Sama imam takšne lase, da se mi res zelo mastijo, ampak tudi, če vadim vsak dan si lasne perem vsak dan, ker za to preprosto nimam časa (če si jih sperem, si jih moram posušit, zravnat…in to mi vzame res ogromno časa). Ponavadi si jih perem vsak drug dan, tako da tedensko nanese trikrat pranje (če pa sem večinoma doma, nikamor ne grem, pa si potem umijem recimo dvakrat tedensko).

Glede modrčka pa: letos sem začela uporabljat športne modrčke/tope in so milijonkrat bolj udobni za gibanje kot “navadni”. Je pa res, dabi glede na to, da imam košarico A rada našla enevsaj malce podložene modrčke, pa jih v MB v nobeni športni trgovini ne dobim 🙁 Namreč pri teh nepodloženih športnih modrčih sem “spredaj čisto ravna” – tako, da če ima kdo info kje dobiti vsaj malce podložene modrčke v MB, naj lepo prosim napiše. Glede pranja modrca pa: ne perem jih vsak dan, kolikokrat na teden pa težko rečem, ker je to res zelo odvisno… če je zunaj 38 stopinj, potem ga res dam še samo prat…recimo da imam modrček dvakrat gor, potem pa ga dam v pranje (ali pa recimo, da maksimalno trikrat, ampak samo čese gibljem manj – npr. da grem samo na sprehod…)

Jaz uporabljam športne modrčke ali majico Nike, ki ga ima všitega. Imam dve taki majici in sta bili dragi, ampak ju imam nekaj let in sta kljub pranju še enaki… Trenutno si ne morme niti navadnega kupit, sicer, sam ko imam vsaj malo viška denarja, se je izkazalo, da je bolje dat več… Meni se je še čist vsaka cunja, ki je bila poceni, po par pranjih strgala…

Uf, imaš A košarico, ti kar zavidam… Sem bila vedno dobra v šprintu, ampak vedno slabša, od kar so mi začele v 5. razredu prsi rast… Pa nisem bila debela, zdaj imam mogoče par kg preveč, ki mi jih prinese živciranje, ampak mene motijo moje velike prsi, v katere pa tud buli vsak idijot… In potem, ko nisem opazila, da sem se malo zredila, oblekla majico na v izrez, nisem pravi čas opazila, dokler se nisem sklonila, ej bilo OK, je bila pa slučajn ena situacija, da sem se sklonila, pred enim tipom, ga je menda skor kap… Hočem sam povedat, da če imaš velike prsi, bi se moral oblačit kot nuna, ker že navadna majčka izpade nespodobno.

Oblačila za športat imam na sebi eno do dve vadbi, ker se ne potim full. Zdaj, ko je bilo res vroče sem imela pa samo za eno vadbo, ker je blo enostavno nagravžno, vsa sem bila premočena 🙂
Jaz imam običajen modrček pod športnim, ker imam občutek, da mi športni ne nudi zadosti opore čeprav nimam več velikih prsi. Z znižanjem procenta maščobe se je zmanjšala tudi košarica.
Kar se pranja las tiče, jih po vsaki vadbi sperem samo z vodo, enkrat do dvakrat na teden pa s šamponom. Mastijo se mi sploh ne, sušim jih pa naravno, na konjice nanesem nekaj olja in to je to.

Jaz ponavadi stopim pod tuš kompletno oblečena, oblačila pod tušem slečem in sperem, v stroj pa dam recimo 1x na teden. Lase si s šamponom umijem 2-3x na teden, drzugače pa samo splaknem in posušim. Na srečo imam kratke.

New Report

Close