Spoštovani!
Za vas imam dve vprašanji.
prvo vprašanje:
Po zdravljenju aken so mi na nekaterih mestih ostale rdeče lise (kot nekakšne brazgotine). In sedaj me zanima odstranjevanje le-teh. Oziroma vem da obstaja veliko načinov odstarnjevanja brazgotin. med drugim tudi lasersko. Sedaj me pa zanima če je kakršna koli možnost, da se to zdravljenje plača preko zdravstvenega zavarovanja (s zdravstveno kartico)? morda preko napotnice ali kakorkoli drugače. Morda pa kakšno drugo metodo odstranjevanja brazgotin plača zdravstvena zavarovalnica?
drugo vprašanje:
že nekaj let se mi vraščajo dlake. to težavo sem opisal tudi dermatologiji in ona mi je dejala da je to posledica vnetja lasnih mešičkov (folikulitis). dejala je, da je edina rešitev laserska odstranitev. in tudi tukaj me zanima če je kakršen koli način da to plača zdravstveno zavarovanje? ker je to zdravljenje bolezni (folikulitis) in torej ni moja modna “muha”? prosim vas za izčrpen odgovor.
za vaš trud pa se vam že v naprej zahvaljujem.
Deni
za vsa bolezenska stanja in poškodbe so zavarovanci osnovnega zdr.zav. deležni zdravljenja brez doplačil.Včasih pa je potrebno del stroškov našega zdravljenja doplačati. To pa pomeni,da je v nekaterih primerih potrebno doplačilo za zdravstvene, zobozdravstvene in druge usluge,pa čeprav imamo sklenjeno tudi dodatno prostovoljno zdravstveno zavarovanje.
Za omenjene stroške se lahko sklene zavarovanje,ki pokrije tudi ta del zdravniških storitev.Imenuje se popolno zdravstveno zavarovanje doplačil in ga lahko sklenete na zdravstveni zavarovalnici.
Ne vem,kaj vam je povedal zdravnik,če pa gre v vašem primeru za bolezenska stanja pa vam po moje teh storitev ne bo potrebno plačati ,morda pa se motim.Pa čakalna doba bo po moje tudi kar dolga.
Lepo vas pozdravljam in srečno,Bruno