Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija laserski poseg na mrežnici

laserski poseg na mrežnici

Okulistka je ugotovila, da imam nekoliko stanjšano mrežnico na enem očesu in me napotila na poseg, kjer mi bodo (če sem prav razumela) z laserjem zabrazgotinili tkivo, da bi tako preprečili, da bi se kdaj kasneje strgala. Imam nekaj vprašanj v zvezi s to operacijo. Je možno, da bi poseg trajno poslabšal moj vid? Koliko časa pred in po operaciji naj ne bi nosila kontaktnih leč? Glede na to, da imam zelo visoko dioptrijo (ca. – 10) me skrbi tudi, kakšni so moji dolgoročni obeti (glede na to, da imam šele 25 let). Je intenzivnejše ukvarjanje s športom lahko problem? (Izogibam se udarcem, sunkom, skokom na glavo …)
Najlepša hvala za odgovor_

Vse kar ste omenili glede obremenitev drži, pri visoko kratkovidnih, ki imajo spremembe na mrežnici odsvetujemo težke obremenitve, še posebej vzdigovanje težkih bremen. Vsak poseg v medicini je povezan z majhnim odstotkom tveganja. Poseg pa ste verjetno že opravili. Dolgoročno lahko rečem, da je pomembno, da vsake dve leti hodite na preglede oziroma prej ob poslabšanju vida.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close