Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Splošno Zdravstvo pri nas? Laserska operacija oči – Irman

Laserska operacija oči – Irman

Tudi jaz sem bila na informativnem pregledu pri Moreli in so mi pustili zelo slab prvi vtis. Čeprav sem imela določen termin, sem čakala več kot eno uro. Kljub temu sem se odločila, da grem na operacijo k njim, saj jih skoraj vsi priporočajo. Tudi na pregledu, ki je stal 100 evrov pred operacijo, sem imela slab občutek, vendar sem vztrajala.
Moj mož je bil pri njih dva dni za mano in je prišel domov prav razkurjen zaradi neprijaznosti. On se je odločil, da gre v Zagreb in opravi pregled in operacijo tam.
Najina nadaljna izkušnja je sledeča.
Imela sva identično operacijo, vendar je mene stala 600 evrov več.
Njega so klicali dan pred operacijo ter ga prijazno opomnili, da ima termin. Na vrsto je prišel takoj, ko je imel termin.
Jaz sem tudi na dan operacija čakala skoraj eno uro.
Oba sva bila zelo zadovoljna s posegom, tako da nimava kaj komentirati čez strokovnost.
Dva dni po operaciji so moža klicali iz klinike, da ga vprašajo, kako se počuti in kako je z vidom. Ko sem prišla na prvi kontrolni pregled k Moreli, sem bila skoraj prej zunaj kot not. Zdravnica Kristina mi ni nič razložila o zdravilih, ki sem ji dobila. Da o neprijaznosti deklet v sprejemnici ne govorim. sedijo za pultom, gledajo v luft, ti pa čakaš. Neka gospa, ki je sedela in čakala na pregled, se je pogovarjala z eno izmed njih in tako mimo grede sem izvedela, da so vse razen ene študentke in da nobena ni iz zdravstva. Uuau! In one so mi delale pregled pred operacijo, ki sem ga plačala 100 evrov.
Ko sem šla na drugi pregled, (ki naj bi bil zastonj) so mi punce najprej računale 50 evrov. Na kar sem se morala skoraj skregata, ker ti pripadata 2 pregleda zastonj.
Moj mož se je samo smejal in ni mogel dojeti razlike med odnosom v eni in drugi kliniki.

Ne želim nikomur delati reklame ali škode, vendar moram priznati, da se je moj slab občutek z morelo z vsakim obiskom le potrjeval in da mi je še danes žal da sem šla k njim. Meni se vid po 6 mesecih še ni čisto stabiliziral, vendar ne grem več k njim na pregled. Si bom raje poiskala koga drugega. Glede na ceno, ki sem jo plačala, sem pričakovala tudi prijazen odnos. Ta pa je bil daleč od tega.

za Tanja75: prosila bi za informacijo v kateri kliniki v Zagrebu je bil vaš mož? Hvala!

Koliko je odstranitev brazgotine z roženice,?

Jst pa ne razumem kako lahko nekatere hrvaške klinike ponujajo različne izboljšave za njihove posege. Če kupuješ dodatno opremo za avto je to OK oz. sprejemljivo. Ker pa gre za oko in trajne spremembe na očesu so kompromisi neupravičeni. Človek pričakuje, da bo kirurg že v osnovi uporabil vso razpoložljivo tehnologijo, da bo poseg uspel maksimalno dobro. Očitno te z nizko osnovno ceno zvabijo v zagreb potem ti pa priporočajo da se odločiš za ‘izboljšano’ metodo. Seveda ne razumeš kaj prinesejo te izboljšave ampak ker hočeš za svoje oči najboljše se na koncu odločiš za dražjo varianto.

Zanima me, koliko stane, da z relax smile odstranijo približno eno cilindra in približno eno kratkovidnosti z natančno dveh očes, ker eno ima malo več kot eno, eno pa malo manj. Ali ima dr Irman ali dr.Vukas ta aparat, da opravi zadevo? Ker očal pa res nočem nositi po cesti.

Je bil se kdo na operaciji lasek v moreli??? Prosim za vsako info 🙂

relex smile so imeli v kliniki svjetlost (zagreb) pa sodeč po informacijah na njihovi spletni strani te metode ne uporabljajo več. mogoče niso bili zadovoljni z rezultati?? Njihova top metoda je femto-lasik kar je v bistvu isto kot Z-LASIK (irman).

Menda Težan v Celju dela.s tem ampak precej računa. Ker je neboleče in brez rezanja. Samo nekaj dela, brez da bi odprl oko. Ne vem kako to izgleda toda jaz mislim, da vseeno, ko je konec ni pametno iti gledat televizijo, računalnik. Ali pač?

V Celju je najnovejši relax smile laser z imenom Visumax podjetja Carl Zeiss. Ne vem, če vam to kaj pomaga. Toda tam v Vidim Celje stoji tisti laser.

Katera operacija ne odreže začetka roženice ampak samo zvrta malo luknjico, skoz katero pobere odvečne dele, ki jih je laser odrezal, ker ne maram bolečin in dolgega zdravljenja?

relex ni tako nova metoda. mel so jo na kliniki svjetlost pa so ta način operacije opustili. če bo kdo šel v zagreb naj zdravnike vpraša v čem je bil problem. verjetno bi večina laserskih centrov to ponujala če bi blo vse ok oz. zanesljivo. nenazadnje je pa treba zaupat kirurgu ne stroju. kirurg/klinika brez izkušenj + nepreverjena metoda = ??

Zakaj bi tisti, ki išče Relaxa, šel na Hrvaško, če je laser v Celju in še eden verjetno pri Irmanu v Žalcu? Eni znanki so za nekaj pod dva čuka popravili kerakotonus na obeh očeh. Pa ima zdaj samo malo dioptrije. Prej bi pa po moji logiki rabila palico za slepe in bala se je, da ji bo iz očesa, če se ne bo zdravila odtekla očesna tekočina, ker so ji rekli, da če ne gre bo prepozno z crosliking.
Toda nisem strokovnjakinja in ne vem zakaj bi si kdo dal odrezati in nazaj prilepiti del očesa, če je dovolj en do dva milimetra velik rez?

Nekaj manj kot dva čuka je bilo vse skupaj od začetnega pregleda, pa do kontrolnega pregleda, ki so ga izvedli nekaj po operaciji. Toda popravili so jo tako, da je lahko šla delat izpit za avto in to je veliko. Ne pa, da se tu prismodujete, ker vas motijo očala.

kdo pravi, da bi šel na hrvaško. samo sumljivo je, da so na kliniki svjetlost pred pol leta punujali relex zdaj pa ne več. mogoče ni neke prednost, lahko pa da so rezultati slabši?? Vsaj koliko spremljam internet tudi med nemškimi laser centri relex ni ne vem koliko razširjen. Pa še tisti ki ga imajo ga ne ponujajo kot edino metodo ampak skupaj z drugimi variantami. Ker razlika v ceni je pa ogromna, več kot x2. pa kolikor vem pri prk nič ne režejo ampak samo popravijo površino očesa ali nekaj v podobnega.

Ni zanimanja, ker je bila kriza in ni denarja. Zato so pa Hrvati prodali laser in kupili reklamiranje na spletu in povsod drugje. Ker kdo bo plačal več, če lahko to dobi za četrtino cene. Toda razlog za višjo ceno mora obstajati.
Sedeminosemdesetletnica Roz naše vasi ga ve. Zgodba je postala vaški hec.
Roza je v mladosti vedno odlično videla. Tudi, ko so njene vrstnice začele nositi očala je kvačkala brez njih. Enkrat je pa v lekarni nabavila očala številka štiri, ket večjih niso imeli.
Spet je kvačkala, vezla, pletla, brala in tako naprej.
Minilo je nekaj let in zdaj je nehala z vsem tem. Brala je samo še z očali in zraven je zdaj rabila še lupo.
Neko nedeljo smo jo opazili, da s palico tipa cerkveni prag in da hodi nenavadno počasi.
V trgovini je gledala z očali in lupo, da je sploh prebrala etikete od izdelkov. Orientirala se je vedno slabše in je tipala police. Vnukinja jo je držala za roko in hodila pred njo. Ali pa ji je babica dala roko na ramo, če se je sploh prikazala iz bajte.
Enkrat pa ji je prijateljica rekla, da ji je Irman naredil supet očala s katerimi odlično vidi in lahko bere in dela na vrtu.
Pa je Roza šla po več letih z avtobusom v bližnje mesto Žalec. Pred njo je hodila njena vnukinja in babica jo je držala za ramo. Z drugo roko je držala dežnik in torbico.
Vrnila se je brez očal in prav tako slepa kot prej. Ker je padal dež je vsake toliko dala roko iz pod dežnika, da je preverila, če še pada.
Kolegicam je povedala, da jo bodo operirali in da bo to veliko stalo. Toda, da so oči samo ene in bi plačala še več, da bi le lahko znova živela kot človek in videla od svoje mačke kaj več kot senco s špičastimo ušesi, če bi ji sedela v naročju in da ne ve niti tega kakšna je njena vnukinja, ki se je prebarvala na rdeče in to pri enajstih letih, ko jo je ona pazila in ni opazila kaj počne otrok.
Potem pa smo jo enkrat videli brez očal in brez lupe in brez očal kako bere Družino. Od takrat spet hodi naokrog, občasno dela na vrtu, gre v trgovino, k maši, to poletje je na klopci pletla jopico za zimo in vse to počne BREZ OČAL. BOGU HVALA, ZA DR. IRMANA IN LASERSKE OPERACIJE, čeprav ne vem, kako bi laser lahko naredil tak čudež.

Pride babica k okulistu: Doktor, očala rabim.
Doktor: Sedite na stol in glejte tablo.
Babica: Kje je stol in kje je tabla?

Zanima me za koliko denarja dr. Vukas odstrani -9.5 kratkovidnosti in -3.5 cilindra na eni strani ter -9.75 kratkovidnosti, ki ima -4.5 cilindra na drugem.očesu?
In zanima me, kako so Rozi s pomočjo laserja tako popravili oči, da je lahko brala, če prej ni niti z očali in lupo? Pa še to, koliko dioptrije je, če je navedena ženska videla samo špičasta ušesa in ni opazila niti, da se je vnukinja začela barvati? Zagotovo je deklica, kdaj močno približala glavo.

Ali ste prepričani, da je uporabil laser, ker jaz mislim, da je vzel njeno lečo ven in dal noter već žariščno lečo, ker ta se plača, navadna pa je na zavarovanje.

evo, mesec dni po operaciji, včeraj kontrola, vidim kot sokol. Ugodno, profesionalno in hitro.

Lp, Pija

New Report

Close