Naslovnica Forum Zdravje Drugo Estetska in plastična kirurgija Laser sla operacija gnojnega tkiva

Laser sla operacija gnojnega tkiva

Pozdravljeni,
Pred tednom dni sem imela operacijo zaradi gnojnega cepa, ki se je ustvaril ob trtici med ritnicama (nad danko). Operacija je potekala pod narkozo in z laserjem, po njej so mi pustili tri male rane, ki jih vsak dan cistim z za to namenjeno iglo, obleceno v vato. Vse je potekalo super do vceraj, ko sem se zbudila z neprijetno bolecino. Le ta je vse hujsa, zdaj komaj vstanem, ko lezim je neznosna bolecina v predelu trtice. In ko recem neznosna tudi tako mislim, saj imam zelo visok prag bolecine.
Kaj bi lahko povzrocilo nenadno poslabsanje. Kot je videti, rana ni vneta, je pa malo vec gnojnega izcedka.
Hvala in LP..
(Pregled pri kirurgu imam v petek, operacija pa se je izvedla na NL, kjer zivim)

Pozdravljeni, gre za pilonidalni sinus, oz pojav gnoja ob trtici, ki ga največkrat povzroči vraščena dlaka. Zdravljenje je kirurško, sprva za sprostitev gnoja, dokončno pa najpogosteje z izrezanjem fistul in ognojka.
Če imate težave, kot jih opisujete, predlagam, da se čimprej odpravite na kontrolo k kirurgu, saj obstaja možnost, da se je ognojek zaprl in zato bolečina.

Lep pozdrav
Igor Višnjar, dr.med.
plastični kirurg

Medved Višnjar estetska klinika Nevio Medved, dr. med, specialist plastične kirurgije Igor Višnjar, dr. med, specialist plastične kirurgije Cesta v Mestni log 55 Ljubljana + 386 31 858 905 [email protected] www.medvedvisnjar.si