Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Laringitis ki traja že 6 dni!!!

Laringitis ki traja že 6 dni!!!

Pozdravljeni.
Moja 8 letna hcera je pred 10 dnevi zacela suho kasljati.cez nekaj dni se je ta kaselj prelevil v lajajoc kaselj z mocnimi napadi kaslja cez dan in noc.ponoci seveda se huje.pred 5 dnevi sva bili pri svoji P,ki je hcero poslusala.domov sva sli z enakimi napotki kot vedno ( vlazne inhalacije,16mg Medrola ob hudem napadu). Se isto noc smo pristali pri dezurnem v bolnisnici,ker enostavno tem napadom ni bilo konca.tam je dobila sirup dexametazona in inh.adrenalina.po dobri uri sva sli domov.od takrat je kaselj se vedno zelo lajajoc in napadom ni konca.sicer nikoli ni opaziti tezkega dihanja.le napadi kaslja ne nehajo.danes ( po 5 dneh) sva bili ponovno pri svoji P…laboratorijski izvidi bp.lajajoce kaslja dalje.danes je dobila inh.dexametazona.mislim,da nekaj ni vredu,da laringitis tako dolgo traja.prebrala sem vase objave in menite,da po parih dnevih kaselj preide v socnega.moja hcera pa se po skoraj 10 dneh “laja”.naj omenim,da je imela do sedaj ze veliko laringitisov,ki pa smo jih z inhalacijami uspesno zdravili.tak potek bolezni,je sedaj prvic.Prosim vas za nasvet.iskreno se vam zahvaljujem.

Pri tako dolgem poteku bi bilo dobro pomisliti na povzročitelje, ki nam sicer ne pokažejo povečanih kazalcev vnetja v krvi, so pa še kako prisotni. 8 let je npr. tista starost, ko cepljenje proti oslovskemukašlju popušča, torej bi slabšanje kašlja in kašelj v napadih morda vzbudil sum na oslovski kašelj. Tudi atipični povzročitelji običajno povzročijo slabšanje po 7-10 dneh. Oboje uspešno zdravimo z azitromicinom (Sumamed).
Vsekakor je ptorebno sledenje, morda tudi rentgensko slikanje pljuč (pljučnice se pogosto ne slišijo in posumimo na njih po poteku, slabšanju, morda temperaturi, dokažemo pa samo s slikanjem).

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close