Najdi forum

Bila sva par 6 let.Živela vsak zase.Oba že starejša preko 50 let štejeva,torej bi naj bila oba razumna in kulturna ter civilizirana v odnosu.Pred 3 meseci je gospa končala razmerje z mano in to kar po priporočeni pošti,z pismom kjer se zahvaljuje za vse kar sem dal ji nudil in ji spremenil življenje na boljše,ampak da se ne vidi več v vsem tem,ter da naj je ne iščem ker ona odhaja v neznano v lepši jutri.Zadnje pol leta sem nekako slutil da se nekaj plete da ni več kot je bilo,predvsem ji pa razmere z tem Covid-19 njej najbolj odgovarjalo saj je resnično izkoristila to in me dejansko socialno distancirala od vsega in predvsem od sebe,ter v miru lahko izpeljala svoje plane in načrte.ja,načrt v to sem prepričan sedaj.
Ni problem razhod,končanje veze ,pač se zgodi,nisva ne prva ne zadnja.vse to razumem in nimam težav z tem.Problem imam z načinom ki ga je izvedla(po pošti) po 6 letih torej nisem bil vreden da se vsede in pove v obraz.Način ki ga od neke ženske ki se navsezadnje ima za neko ugledno gospo in damo pri svojih 56 letih in z svojim s.p. pač tega nisem pričakoval,še posebej ker ve dobro kaj vse in koliko vse sem jaz pripomogel k vsemu temu kar je in kar ima sedaj.Način da končaš razmerje po pošti,isti trenutek zablokiraš vse številke,oddideš nekam v neznano za mesec dni,se skriješ,onemogočiš kontakt a hkrati vsem naokoli v njeni bližini natrosiš kup laži in izmišljenih zgodb o meni.
In ko se je po mesecu dni vrnila od neznano kje domov,sem na miren način od nje hotel samo stvari ki so ostale pri njej in so bile kupljene z mojim denarjem,stvari ki sem jih jaz prinesel njej,stvari z katerimi sem ji pomagal tisti trenutek in predvsem sem hotel nazaj vsaj denar ki je ostal pri njej.Moj denar katerega sem hranil pri njej,nekako spravljal na kupček za poletne dni in skupen dopust,katerega je enostavno obdržala,prav tako tudi vse ostale stvari katere so moje tam.Na moje prošnje po pogovoru o tem kaj in kako s e bova dogovorila z denarjem in stvarmi se ni odzivala,ne tako ne drugače.Zato sem šel osebno k njej ,jo poiskal v njenih poslovnih prostorih da se pogovorim in vprašam o tem,vendar je v trenutku ko me je zagledala in na moje vprašanje kaj je z denarjem in mojimi stvarmi, poklicala policijo in me prijavila za vznemirjanje in nadlegovanje,in medtem ko sva čakala na prihod policije jasno in glasno mi povedala da mi ne da ničesar nazaj,da kaj ji pa morem,da tako se je ona odločila in da ne želi imeti kontakta več z mano.Ob prihodu policije je bil narejen zaznamek,prijave niso vzeli,vendar so mi jasno dali vedet da gospa ne priznava ničesar mojega,da je izjavila da nima ničesar in da mi nič ne dolguje ter da želi da je ne vznemirjam več.Opozorili so me da naj ne hodim ji več blizu in naj jo pustim na miru.
Torej kaj zdaj? preko pravne poti in odvetnika ne bo šlo,navsezadnje jaz nimam dokazil,nimam računov nimam ničesar,od kje bi naj imel če sva bila 6 let par in je bilo vs eto nekako v nekem odnosu narejeno kupljeno,Nov hladilnik za njo kupljen spomladi z mojim denarjem je pri njej ,računi tudi zaradi garancije,prav tako nov štedilnik je bil za njo ,prav tako računalnik,monitor,dokazila da je tam pri njej bilo okoli 1000 evr denarja nimam,od kod naj imam če sem dajal denar v kuverto pri njej.Ogromno takšnih stvari je tam kupljenih v zadnjem letu dni.preko policije zopet ne morem ničesar ker se oni z tem ne ukvarjajo,niti jih ne zanima kako in kaj,vsi me obračajo na pravno pot in odvetnike,a tam spet ničesar ne morem.Poleg tega vsak kontakt z njo,mi sledi naslednja prijava na policijo z njene strani.Torej se je gospa zaščitila z vseh strani,odločila da ona ne da ničesar nazaj,niti ne vrne denarja ,jaz ji pa tako nič ne morem.,imam pa problem z načinom njenim in z tem da torej lahko nekdo enostavno nekoga namerno oguljufa izkoristi pokrade in mu nihče nič ne more ,če on izjavi ne dam nazaj .tako se počutim pač jaz.Oguljufan,pokraden in izkoriščen pa nič ne morem,ona pa živi svoje življenje lepo v miru naprej in še vedno jo ima okolica za spoštovano ugledno in pošteno žensko.Je morda kakšen drug način da ji stopim na prste vsaj malo??Ali naj kaj ,enostavno vse pustim njej in pozabim na denar in stvari?In si priznam da sem bil nategnjen.

Samo prijavljeni uporabniki lahko vidijo priponke.

Nisem pravnik in ne vem, kaj lahko dosežeš po pravni poti in za koliko se sploh boriš, vendar da me ena oseba tako izigra, kot ti pišeš in da po pravni poti ne gre ali pa se ne izplača, potem poskrbim, da ji bo gotovo žal, da je izbrala način, kot ga je. V primeru, da je to, kar pišeš res in ne zgolj tvoja užaljenost in želja po maščevanju.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Živjo. Šokantna zgodba, pa za te čase nič kaj nenavadna. Vsak dela samo za svojo rit. Takšno “gospe” se bo ti vse enkrat vrnilo, sama tudi dobro ve, kako te je okradla…
Edino kar lahko narediš, da poveš vsem naokoli, da je baraba in navadna tatica. Poskusi jo vsak očrniti.

Glede na to, da sta živela v zunajzakonski zvezi, morata razdeliti skupno premoženje, če ne zlepa, pa zgrda. Torej če se noče dogovorit, jo toži za tisto, kar meniš, da je tvoje.
Časa za finančne zahtevke imaš menda 5 let.
Način to res ni, ampak takšno ženski si si izbral. Verjetno je že komu drugemu tudi kdaj naredila kaj podlega, pa se ti je mogoče celo fajn zdelo.

Ja vse je res in ni neko maščevanje nekomu Marko.Ja prizadet je malo moj Ego ravno toliko v tem da pri teh letih bi pričakoval drugačen odnos in vedenje od gospe,tako me pa vse spominja na nek otroški vrtec.Užaljenost seveda prisotna,ne zaradi razhoda daleč od tega,se zgodi nič hudega,ampak se ne odzivat,obdržat popolnoma vse,ne priznat ničesar in poleg tega še javno izreč ne dam ti nič,kaj mi pa moreš je zame podlo.Ona živi dalje kot da ni nič se zgodilo,jaz pa enostavno ne morem ničesar.Poskušal sem marko po informacije po pravni poti pa nemorem brez dokazil ničesar,niti namen goljufije nemorem podat,tudi preko policije ne sprejemajo me resno,bil sem celo posmehovan,češ kaj lahko pa ena ženska naredi moškemu.
In ja.lahko jo očrnem,lahko marsikaj povem o njej,lahko anonimno,tudi prikrito lahko nagajam ji vseskozi,ampak to je trenutno,to ne spremeni ničesar.Karkoli naredim bo vedela da sem jaz,in karkoli s ezgodi bom na sumu jaz,toliko se je zaščitila z strani policije kjer jo vsi poznajo in je za vs e zelo poštena in ugledna spoštovana občanka.Takšen odgovor sem dobil od njih,torej lahko kaj potem?Namerno nisem zašel v spisu prej v podrobnosti,ki jih je ogromno,njenih napak,njenih grehov in njenega sranja.Ja tudi sam sem kriv ker sem pač vztrajal in prenašal vse to in se nisem obrnil in šel.

Ti si res en kalimero in komaj čakaš, da boš lahko igral žrtev.
Na sodišču bo morala tudi ona dokazovati, da je res vse njeno, ne samo ti, da je pol tvojega, tako kot predvideva zakon. In kateri odvetnik lepo te prosim ti je rekel, da ne moreš nič? Res si en papak.

Grdo, ampak realno rečeno, ženska ti je dala lekcijo, ki si jo potreboval. Ni bila čist zastonj, zato se vsaj kaj nauči iz nje, da še kdaj ne ponoviš oziroma, da se ti kdaj ne zgodi podobno.

°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°°° Če meniš, da se ti godi krivica, ne išči maščevanja, kajti morda je tvoja nesreča le poduk, ki si si ga prislužil za nekaj, kar si spregledal." Eros [psi] st. 345

Herotica…ti misliš da jaz igram žrtev,daleč od tega.Ja me je nategnila ok,sam sem kriv,ne poznaš podrobnosti in ne veš kaj vs eje bilo.Ja ,papak ,ja morda res ker sem še vedno verjel ji vse in vztrajal tam kjer bi se moral že zdavnaj obrniti in iti stran pa nisem.
In ja,če poznaš odvetnika ki bi sprejel moj primer mi ga priporočaj,lahko na ZS,glede na to da so me 3-je zavrnili že po predstavitvi primera.Zakaj nevem,baje ker nimam nobenih dokazil,tisto kar pa imam je manjše vrednosti.Morda se jim zato ne splača spuščat v zadevo ker ni dovolj vrednosti.Navsezadnje pa,bojo stroški odvetnika višji kot je pa vse skupaj vredno če grem v tožbo,tudi takšen odgovor sem dobil.
Pa še nekaj mi povej..prosim da mi razložiš izvenzakonska skupnost..Bila sva par ki se je občasno dobival,prijatelja,ljubimca,živela sva vsak zase,nikoli skupaj na istem naslovu,recimo temu fant in punca,in sva se pač razšla.Je to zdaj po novem izvenzakonska skupnost? Ne razumem tega res ne.

No, če živita vsak na svojem in si ti šel v njen flet kupovat stvari, so to darila zanjo in res ne vem, kateri odvetnik te bo zastopal, ker boš tako ali tako izgubil. Ona lahko tudi mirno reče, da si je vse sama kupila, če so vsi računi pri njej in tudi garancije.
Prav tako je z denarjem. Kaj ga imaš za puščat v stanovanju nekoga drugega? Res nespametno in to bi pri svojih letih že lahko vedel.
Vse skupaj naj ti bo šola za drugič, da se tako ne dela.

Pa res. Od začetka tvojega dolgoveznega sestavka do konca sem že pozabila, da sta se samo videvala ….
Za hranit denar obstajajo banke, če si ji pomagal v stiski, je pa to darilo … če bi bilo posojilo, bi to morala dati črno na belo.
Ja, res sem čist falila, edino v delu ne, da igraš žrtev. Ja, razhodi so včasih tudi grdi in tip pusti ženo in tri otroke brez vnaprejšnjega opozorila, samo ni ga iz službe domov. Predelaj, preboli, babše pa pusti pri miru. To, da ji hodiš zvonit, je dejansko nadlegovanje. Dopis za vrnitev denarja ti bo sestavil odvetnik, saj ti zaračuna in se tega ne bo branil. Za to ti zaračuna tam okoli 50 evrov (ne boš trdil, da je na tistem kupčku 100 evrov?).

Kar si ji kupil, je darilo zanjo. Saj nista zivela skupaj.Podaril si ji hladilnik,… In tudi denar. Poskusi z odvetnikom. Najvec stejejo dokazi
Nic ne bo

Saj na koncu sebova razumela.Sprejmem vsako mnenje,in vsako kritiko.Ja,kriv sem sam.Bom poskusil z kakšnim odvetnikom z dopisom,v upanju da gospa vsaj malo resno vzame vs eskupaj,ne zgolj z nasmeškom kako ji nič ne morem.Za stvari bom pač moral pozabiti in vs eskupaj preboleti.Lahko pa navsezadnje še vedno izberem možnost kot so mi svetovali zgoraj na začetku.Očrniti in poskrbeti da ne pozabi kaj je storila.Problem je samo v tem,da nisem tak tip osebe ki bi nekomu želel slabo in hudo.Pri svojih letih sem do sedaj imel opravka zgolj z poštenimi in fer osebami.Mi bo pa šola za naprej,če še kdaj sploh.Hvala .

Imej vedno upanje v sebi pred vsako odločitvijo!

Najbolj za lase privlečeno pri vsem skupaj so vaši neobstoječi dokazi o kupovanju materialnih stvari. Ja kje pa to živite? Vsaka banka hrani arhiv transakcij na vaših računih mislim da vsaj pet let.
Torej, te izjave, da nimate nobenih “dokazov”, ki bi jih lahko odvetniku priložili v svoj prid glede delitve premoženja, ustvarjenega znotrajj vaših skupnih 6 let partnerstva, ne pije vode.
V matični banki lahko zahtevate izpisek transakcij, računov.
Pa ja niste vse do zdaj kupljenega skeširali?!

Druga zadeva, ki “smrdi” na daleč, kaj konretno se je zgodilo, da se je gospa po 6 letih, meni nič tebi nič, odločila narediti tako drastičen rez čez vas?
In prosim, samo ne napišite, da “nimate pojma”, ker to pride skozi lahko samo, če ste doživeli izgubo spomina.
Bodite fer do sebe in razmislite, kdo in zakaj po ŠESTIH LETIH, dobesedno odreže odnos, na daljavo in to čez noč?
Ne pravim, da je njeno dejanje upravičeno, le pravim, da je v ozadju skoraj zagotovo nek trigger, ki je sprožil tak rez.
Tretjič, pravite, da niste živeli skupaj, pri njej pa ste vseeno “shranjevali” svoj lasten denar?! V kuverto?!
Pa dobro, kdo to pri zdravi pameti dela danes?!
In zakaj pravzaprav?
V čem je fora takšnega početja?
Nimate lastnega bančnega računa?
Kje delate?
Kako vam in kje vam nakazujejo denar?
Na črno, na roke?

Vaša zgodba ima toliko nerealnih lukenj, da je že težko sploh verjeti, da so VAS nategnili.

Skoraj bolj verjetno zveni, da nategujete vi nas, bralce…

Lea39 napisal sem vam ZS

Za vse ostale pa takole…
–Ja večinoma sem skeširal,zelo malo plačeval iz svojega TRR,zatorej tu nimam kaj dokazovat,razen kakšnih kupljenih cunj ali nakupa v trgovini in kakšne večerje plačane iz TRR.Torej moja krivda da pač še vedno raje uporabljam gotovino kot plastiko.Kar vem da ni prav.
–Ja,delal sem postrani tudi,komu kaj pomagal,postrani malo zaslužil in tako ta denar iz navade pač puščal tam za kakšno razvajanje,oddih v termah,kakšen izlet ali dopust zadnje 4 leta pa nikoli ni bilo problema.
–Trigger za tak rez…Verjetno v njej sami,njenih sanjah fantazijah o nekem partnerskem odnosu ki ga nikoli ni imela v življenju z nikomur,bila je zgolj “privesek” skozi čas nekomu ,ki mu je to odgovarjalo ,njej pa tudi da je bila brez obveznosti.Jaz na njo pač tako nisem gledal niti jo tako jemal.Torej sem bil na nek način odvisen zasvojen z nekim odnosom ki ga je ona po eni strani želela,a po drugi ga ni hotela,ker se je počutila omejeno.Podrobnosti je preveč.Navsezadnje pa je tudi zadnje leto moje zdravstveno stanje pripomoglo,ker ona pač želi zdravega ob sebi.Njej pač enostavno ničesar ni bilo dovolj in dosti.V tistem pismu s emi je zahvalila za vse ,a hkrati dodala pa čeprav nisem pokazala da sem hvaležna.To morda pove dovolj.In posledično v takšnih situacijah potem tudi jaz izpadem kriv ker pač sem hotel vse tole med nama malce drugače,in stvari tudi z kakšnim pogovorom razjasnit,na katerega nikoli ni pristala in je bil vsak poskus pogovora pač napad na njo.
–Jaz pač bom vse skupaj enostavno moral preboleti in pozabit.presenečen pa zgolj zaradi načina,navsezadnje bi z pogovorom z mano in končanju veze na tak kulturen način tako in tako ji vs epustil,razen denarja ne.Tako pa sem zdaj ugotovil da lahko vsakdo nekomu nekaj vzame pa mu nihče nič ne more.Tako kot je meni povedala.Ne dam ti nič nazaj,kaj mi pa moreš,se nasmejala in zagrozila z policijo če bom hodil še blizu.

Če te na policiji ne jemljejo resno, lahko sum storitve kaznivega dejanja pošlješ direktno na državno tožilstvo. Opišeš situacijo, poveš, da se policija sploh ni poglobila v to in vse morebitne dokaze pošlješ po pošti. Sicer ne vem kako bi vse to potekalo brez konkretnih dokazil ampak mislim da nimaš nič za izgubit in probaš. V najslabšem primeru ti bo državni tožilec že iz prve zavrnil, v najboljšem pa boš poklican na sodišče, povedal svojo zgodbo kar se da podrobno in mogoče kaj dosežeš, če ne druga poravnavo. Je pa tudi vse zastonj saj je gospa načeloma kršila kazenski zakonik in lahko država vodi prekrškovni postopek zoper gospo, nič na tvoje stroške.

Pa srečno!

Bodi vesel, da si se rešil osebe s takšnim karakterjem, če je bilo res veliko tvojega, se pravi si zadostno situiran, da lahko preživiš preostala leta v miru in brez pomanjkanja. Razni gospodinjski aparati in tudi gotovina, kot pišeš, nimajo duše. Pomisli kako bi bilo če bi se te znebila čez 10 let, kaj vse bi ji ostalo. Življenje je lepo, pa ne zaradi “hladilnika”, ampak če ga živiš v pravi družb0i. To pa “GOSPA” sigurno ni. Če ti je ostalo kaj denarja, naredi veselico in pojdi naprej. Srečnež, nekateri se takih ne znebijo celo življenje.

sedaj ko si povedal malo več, bi rekla, da ni ženska, ki se vidi v vlogi skrbnice in negovalke otrok in moških, zato je vezo prekinila. Je pač tako, tudi nek pogovor ne bi prinesel čisto nič drugačnega, ker so to pretežke teme za pogovor.
Sedaj ne moreš pričakovati, da ti bo vrnila vsako plačano večerjico.
Glede na leta ti predlagam, da vse skupaj preboliš in si najdeš drugo. Žensk tvojih let je dovolj na razpolago.


Sem že hotel nekaj napisati, pa sta me Herotica in Levinja39 prehiteli.

POANTA: Bodite srečni, da vas je pustila v pisni obliki, ker sedaj lahko glede tega tako zelo obsesirate, da v celoti pozabite na lastno udeležbo (minimalno narcistično vprašanje: Kako sem takšni osebi padel na limanice?).

CA$H: nihče več tega ne počne. Razen, če ste zaradi varovanja podatkov spremenili starost in ste dejansko 80+ stari protagonisti godbe in vam “plastični” denar ni bil nikoli po godu ter ste čisto po socialistični inerciji živli z markami v štumfih, pod žimnico.. in cashirali po trgovinah.
Za naslednjo pripoved, izboljšajte razloge.. recimo: sem bolj varčen človek in če človek plača z gotovino mirno zniža ceno za procent ali dva, ker bi toliko vzela tudi Banka – brezgotovinska provizija (kreditne kartice tudi do 3%!).
Samo varčnost gorenjsko škotske naveze se hitro maščuje. Obsesivno kompulzivni ljudje samo zmorejo biti tako načelno varčni v vsakem pogledu, z njimi je pa izredno težko so-bivati. Obvladuje jih obsesija. Partnerstvo je na drugem ali tretjem mestu.

Sicer so vam že drugi: če se z nekom zgolj “videvaš”, si ne kupiš hladilnika za v njegovo stanovanje. Mogoče posteljo, da ne bo tako škripala ponoči in motila sosedov 🙂
Prvo pravilo “videvanja” obvladajo že najstniki: s seboj se nosi le premičnine, pusti zobno ščetko, maksimalno deodorant.
Kolateralna škoda razhoda je potem max 10 EUR, ki nikomur ne koristijo (deodorant je nekje na pol poti, zobno ščetko bi bilo pa potrebno – roko na srce – že zamenjati).

Vaša zgodba čiste naivčine (beri: Totalnega bedaka) in posledično absolutne žrtve.. je tako visoko stereotipna. Že v oči bodeča.

Predvidevam, da je ženska štajerka?
(One se največkrat pojavijo v takšnih finančno obarvanih preobratih v njihovo, čeprav malenkostno, korist).

Ne pravim, da se takšne zgodbe ne dogajajo. Se. Samo vaša je tako močno pobarvana, da se ji še “deep-fake” ne da reči. Vaša narativa je tako močno obarvana, da sploh ne čudi, če ne bi na čisto iste limanice padli še 1000x. Ni problem v sliki.. v slikarju in kako svoje malanje, barvanje predstavlja.. vidi!!

Alternativno seveda se lahko pridružite članstvu MGTOW. Samo tam, moraš imeti svojega lastnega jelenčka, da človek ni osamljen v gozdu.
Je-bi-Ga… Robinson Crusoe je imel pač srečo, da je imel cel otok zase (namesto jelenčka je imel še ne pojedenega domorodca iz sosednjih otokov: Petka).

De omnibus disputandum..

Obstaja še krajša verzija: So ljudje, ki mislijo, da se da druge ljudi – “partnerstvo” kar kupiti.
V tej zgodbi moški misli, da si lahko “kupi” svojo pot v partnerstvo. Vse materialno pa so temelji odnosa, neke vrste “varnostni mehanizmi”, saj čustveno v partnerstvo ne vlagajo kaj dosti.. poleg tega pa se materialno “z lune vidi”.
NAUK ZGODBE: Če moški žensko kupuje, jo obravnava kot pocestnico.. se bo tako tudi končalo – po transakciji ter orgazmu ali dveh, gre vsak svojo pot.

De omnibus disputandum..

New Report

Close