Najdi forum

Kventilax

Pozdravljeni!

3 leta jemljem Kventilax zaradi spanja.Zdravila sem dobila v času covida.Takrat mi je umrl oče kateri je bil 1 mesec v bolnici. Nisem smela do njega kljub temu,da je preživel 2 infarkta,odrezali palec,nato nogo na koncu vzeli se tanko črevo. Videla sem ga lahko 2 dni preden je umrl

Zame je bila to prava nočna mora in še je danes

Vendar sem se odločila,da ne bi jemala Kventilaxa saj sem se zelo zredila

Zanima me ali lahko to preneham takoj ali moram postopoma?

Hvala vam za odgovor

 

Problem je ker ne predpisujejo pomirjeval pa zdravstvo full stane! Groza! Če lahko prosi za Apaurin ali Helex ta dva ne redita in ful pomagata za spanje in sproscenost.

Pozdravljeni,

Zelo mi je žal za vašo izgubo. Razumem, da so bili trenutki, ko niste mogli biti v stiku z ljubljeno osebo, ki je umirala, izjemno travmatični. Takšne situacije so nečloveške in pustijo globoke čustvene rane.

Kventilax, ki ste ga jemali, je antipsihotik, ki naj bi pomagal pri zmanjšanju simptomov, vendar pa ima tudi stranske učinke, ki lahko prevladajo nad pozitivnimi učinki zdravila. Razumem vašo skrb glede povečane telesne teže zaradi zdravila. Prav tako so pomirjevala Helex in Apaurin, ki ju omenja drugi bralec, zasvojljiva in se jih ne sme jemati redno.

Priporočam vam, da poiščete psihoterapevtsko pomoč, kjer boste lahko predelovali smrt očeta in morebitne druge konflikte ali travme. Na ta način se boste lahko lotili vzrokov za svoje težave. Psihoterapija vam lahko pomaga najti nove načine za soočanje s stresom in žalostjo, kar bo dolgoročno bolj koristno kot zanašanje na zdravila.

Prosimo, da se posvetujete tudi s svojim zdravnikom glede prenehanja jemanja Kventilaxa. Nenadno prenehanje jemanja zdravila lahko povzroči odtegnitvene simptome, zato je pomembno, da to storite postopoma in pod nadzorom strokovnjaka.

Želim vam vse dobro in upam, da boste našli ustrezno podporo in pomoč pri soočanju s svojimi težavami.

S prijaznimi pozdravi,
Miha Štrukelj

Mag. Miha Štrukelj, Psihoanalitični psihoterapevt v Ljubljani, Link: Psihoterapija Štrukelj

New Report

Close