Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja kupujeva klimo-kaj svetujete

kupujeva klimo-kaj svetujete

ola, ženskice in tisti, ki se bolj spoznate

z možem sva si umislila klimo in ne vema kaj, kje, kako in ostala vprašanja, ki se pojavijo ob takšni investiciji.

stanovanje je veliko 73 m2, dnevna soba, v kateri bi naj bila klima pa ca. 30 m2.

Ima kdo kakšne inf.?

Hvala za nasvete in ideje in lp

Manuela

mi imamo od gorenja in smo super zadovolnji

lp

Airwell. Poleti se je dobro izkazala in ravno tako tudi v jesenskem času, ko se še ne ogreva s centralno kurjavo, pa vendar je prijetno, če se zvečer malo ogreje.

Za katerokoli klimo se boš odločila, ti priporočam, da malo bolj odpreš denarnico in vzameš takšno, ki tudi greje. Mislim, da ima to možnost že skoraj vsaka klimatska naprava.

Mi smo jo vzeli na obroke, plačevali smo s trajnika. Cena klime je bila 160.848,00 SIT, montaža in dodatna črpalka pa 78.900,00 SIT.

Kolikor smo se lani razgledovali, je bilo to: “The best value money can buy”.

Ppoglej na:

Podjetje je sicer iz Maribora, toda pogodbene monterje imajo po celi Sloveniji.

Nataša

Imamo Panasonic z ionizatorjem. Smo zelo zadovoljni. Pri klimi se najbolj splača, da vzameš oboje, za hlajenje in gretje. Razlike v ceni so minimalne. Vse skupaj nas je stalo okrog 250.000 sit, montaža že vključena v ceni. Želim ti dober nakup, ker se splača in poleti lahko vsaj DIHAŠ normalno.

NASVET: Mi smo si klimo nabavili že spomladi, ko imajo monterji manj dela in ti jo takoj montirajo. Tako si že pripravljen na prvi val vročine. Potem zna biti precejšnja gneča.


primož

************************************************************************************* www.mgc-bistrica.si Nihče ni tako bogat, da ne bi koga potreboval in nihče tako reven, da ne bi bil nekomu potreben. [url]https://www.facebook.com/med.over.net[/url]

na kateri e-mail ti lahko pošljem konkretno ponudbo?

pozdravček,
alenka

Naša je bosh-in smo zadovoljni poleti hladi pozimi če te zebe pa greje.

Mi imamo Gorenje (dela tudi za Toshibo), hlajenje in gretje (pride zelo prav, ker imamo nekoga v hiši, ki noče kupit svoje porcije olja in smo vsako pomlad en teden na mrzlem).

Letos bo že četrto poletje, ko se bom hladili. Kaj naj rečem. Super, zadovoljni, lepo dela. Imamo 55k.m. stanovanje, moč klime je pač po izračunu taka kot mora biti, ena zunanja in ena notranja enota, čeoprav je monter svetoval da res idealno bi bilo dve notranji in ena zunanja. Takrat je bilo (leta 2001) 160 000sit klima in 40 000 montaža z materialom. Če bi imeli dve notranji, bi bilo še 60 000/80 000 več. Ampak se je izkazala tudi ena notranja povsem dovolj.

Hecno se mi zdi, da hočete hladiti samo dnevno sobo, ki ima vrata verjetno ves čas odprta. Najbolj enostavno je hladiti po malem vse, razen wc in kopalnice, pa kakšnih shramb. Če ste v bloku, vam je tudi v spalnici vroče. Pa kuhinja, ko se segreje zaradi kuhanja. Težko boste otroke (če jih imate) prepričali, da morajo zapirati vrata od dnevne sobe. Pa še nekaj. Mi hladimo na 26 stopinj. Za normalno gibanje je super, če se vsedem, me začne po 15 minutah že hladiti po nogah. V kuhinji boš kuhala, ti bo vroče, potem pa v mrzlo dnevno sobo……Taki prehodi so za telo strup, upam si trditi, da se boste slej ko prej prehladili. Upam si trditi, da vas bo tudi monter pri oglexdu stanovanja argumentirano prepričal, da je bolje hladiti celo (razen wc, kopalnic, shramb..) stanovanje enakomerno. Vsekakor pa ni v redu, da bi imeli klimo predvideno samo za dnevno sobo, potem bi pa hladili celo stanovanje. Če je klima preobremenjena , ni pravega izkoristka. Tudi ohladili ne boste.

Zadnje poletje, ko je bilo vroče smo velikokrat tudi ponoči hladili, ker nam drugače ni dalo dihat.

Toshiba, dejansko šiba in je super, imamo 50 kv/m in nam hladi celo stanovanje, tako kot je napisal Marja je res najboljše, tudi elektrike manj požre, saj le tako doseže minimum porabe kar je pri naši 0.9 kw/uro, in če ogrevaš čez cel dan se vmes sama izklaplja, lep dan

TOSHIBA-zelo smo zadovoljni.Stanovanje je veliko 59 kv/m.Kopalnico imamo zaorto,je ne hladimo.Klimo imamo montirano na hodniku in obe sobi in kuhinjo odprto in tudi v največji vročini je notri prijetno hladno.Stala je lani 275000 sit.

KLIAL firma – zelo ugodno in zelo zanesljiv človek

New Report

Close