Najdi forum

Delamo na tem, da bi imeli novo kuhinjo. Pa me zanima ali imam lahko vgradni pomivalni stroj poleg samostoječega štedilnika?
Hvala in lep pozdrav!

Glede postavitve je seveda možno, vedeti pa je potrebno, da na steni za pomivalnim strojem ne sme biti nič, kljub temu pa mora biti voda in odtok zelo blizu.

Načeloma lahko, običajno je poleg pom. stroja pomivalno korito, torej naj bi bil na drugi strani štedilnik. To se mi zdi zelo natrpano. Se mi zdi, da mora biti poleg štedilnika vsaj malo pulta, prav tako zraven pomivalnega korita.

Fajn je, če je pom. stroj takoj ob koritu, ker ponavadi posodo najprej splakneš, preden jo daš v stroj… Če je daleč, pokapljaš pol kuhinje… Raje prestavi štedilnik (če se da). Mi smo kupili eksponat, ki ni imel elementa za pom. stroj, sem kupila samostoječega, odstranila en element, enega premaknila, dali smo nov pult in vse paše, kot bi bilo po meri. Da se marsikaj. Zakaj pa nimaš raje vgradnega štedilnika? Plošče (navadne) so itak čisto poceni, ugodno dobiš tudi pečico. Poskusi več kombinacij, če magari kupiš nov pult (v hobi programu niti ni tak strošek, naredijo tudi luknje za korito in štedilnik).

Se popolnoma strinjam z gobico. Pri kuhinji moraš dobro premisliti kje bo kaj, še posebno, če nimaš prav veliko prostora na razpolago. Jaz sem jo menjala lani, pa sem se kar precej namučila, da sem dobila takšno, da mi je bila všeč, pa da so elementi ta pravi. Nisem vzela tiste, ki mi je bila najbolj všeč, ker se mi z merami ni izšlo. Je pa ta, ki sem jo izbrala lepa, kvalitetna, funkcionalna in imam precej več delovnega prostora kot prej, čeprav je prostorska postavitev enaka prejšni.

Kaj pa če daste narediti kuhinjo po meri? Tako se potem vse vklapa do zadnjega milimetra. Poznam veliko primerov ko so ljudje dali izdelati kuhinjo po meri, pa vam povem take kuhinje da dol padeš.

Ima kdo kakšno priporočilo za dobrega in cenovno ugodnega mizarja, ki izdeluje kuhinje po željah?

Lp Joan

Pa en lep dan želim, Joan

Mi smo dali delati kuhinjo po meri, ker takšne, kot nam jo je izrisal arhitekt na 3D, ne bi mogli nikjer kupiti in vse skupaj skombinirati.

Pa še cenovno smo prišli skozi skoraj pol ceneje kot če bi poskušala kaj takega najti v trgovinah.

Toplo priporočam.

Lp, Saška.

Živjo Saška !

Nekaj bi te vprašal. Koliko pa stane da ti arhitekt izriše npr. kuhinjo?

Rony,

arhitekt je verjetno Saški zrisal načrt kuhinje, ko je prifobivala gradbeno dovoljenje in projekt PGD. V tem je vse to vključeno: postavitev elektro naprav, postelj, pohištva, odpiranje vrat, oken, postavitev odtokov, radiatorjev., luči,itd. Oni preračunajo glede na arhitektonske specifikacije vašega prostora najboljšo možno varianto. Po mojem, da to n itolko drago. Imaš pa v eni reviji- delo in dom rubrika v Novicah zastonj nasvete. Ali pa plačaš par 10 tisočakov za izris. LP!

nacrt za PGD predvideva samo okvirno postavitev kuhinje in ni primerljiv z nacrtom za mizarja. nacrt se racuna 5-10% vrednosti pohistva, odvisno od zahtevnosti. 5.000 do 20.000 pa se racuna v salonih, kjer kuhinje prodajajo, izris kuhinje z njihovimi tipskimi elementi.

če pa daš narisati celotno kuhinjo po svoji ideji arhitektu (lahko tudi po njegovi ideji, običajno pa imajo ljudje samo okvirno predstavo, nekaj fotografij izrezanih iz revij in katalogov ali pa tudi načrt instalacij…), ki ti nariše tako natančen načrt, da ga neseš mizarju ali tovarno kuhinj, pa to stane od 100kSIT naprej, lahko tudi pol milijona za kakšne petičneže.

New Report

Close