Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija KT Cerazette

KT Cerazette

Pozdravljeni,

že eno leto jemljem cerazette tablete. Jemljem jih redno , krvavitve pa so se na začetku pojavljale le tu in tam, in trajale kakšen dan, dva. Zadnje 14 dni pa se je krvavitev okrepila, ni je pretirano veliko, ampak je svetlo rdeče barve hkrati pa imam tudi močne bolečine v jajčnikih. Ali je to normalno, da se po 1 letu šele pojavijo bolečine med krvavenjem ali je lahko kaj narobe?

Že vnaprej hvala za odgovor.

Lp,

Pozdravljeni!

Žal prek foruma ne morem trditi, ali je kaj narobe ali ne, niti ne morem trditi, da so krvavitve posledica kontracepcijskih tablet (čeprav je to seveda možno, pri nekaterih uporabnicah se to zgodi po več letih). Če ginekolog na UZ ne odkrije nič otipljivega (miom?, polip?, so brisi ok?), potem gre za funkcionalne motnje. Tudi bolečin v trebušni votlini se ne ocenjuje prek spleta, ker je to mnogokrat težko “v živo” (in sploh ni nujno, da vas bolijo jajčniki). Predlagam torej, da obiščete ginekologa.

Matjaž

Pozdravljeni, ce zacnem jemati Cerazette na 1. dan menstruacije ob 11-ih zvecer, ali imam lahko isti dan pred enajsto zvecer varen nezasciten spolni odnos?
Hvala za odgovor!

Pozdravljeni!

Zakaj pa ne bi začeli Cerazette jemati pred 11. uro zvečer? Odgovor je sicer da, če boste seveda nadaljevali z jemanjem KT.

Matjaž

Seveda bom nadaljevala z jemanjem, 11 zvecer mi je pa najprirocnejsa ura, ko sem po navadi doma in je najmanjsa verjetnost, da bi tabletko zamudila. Ginekologinja me je sicer strasila, da je ze enourna zamuda lahko “usodna”, ampak glede na predhodne odgovore na tem forumu in navodila za uporabo se zamujeno tabletko lahko nadoknadi v nadaljnih 12 h (sem malo bolj panicni tip in se raje veckrat prepricM;). Si pa predstajam, da je (vsaj) na zacetku jemanja pametno biti zelo dosleden, kakor pravi ginekologinja, je tako?

Vedno je pametno biti dosleden 🙂 a ena ura res ne igra vloge. Tudi sicer je med menstruacijo zelo zelo zelo težko zanositi…

Matjaž

Se enkrat hvala za odgovor!

Spošovani! Nekje 7 let nazaj sem začela jemati k.tablete yasminelle ker sem se vmes zredila mi je ginekologinja zamenjala tablete s cerazette ko sem imela yasminelle tablete je bilo vse vredu sedaj ko imam cerazette eno leto sem ko sem jih začela jemati v roku meseca dni začela hudo natekati po telesu in sem se zaradi vode zredila v kratkem času cca.15kg osebni zdravnik mi je rekel naj neham jemati k.tablete in da v kratkem času cca.4,5dni ne bom imela več vode v telesu tablet ne jemljem več nekje 10dni na začetku v prvih treh dneh sem shujšala za 3kg sedaj pa se je vstavilo in so kilogrami še vedno enaki zdi se mi da na levi strani bolj zatekam kot na desni strani je možno da odvajanje vode iz telesa traja tako počasi? sledeči problem pa je menstruacija ob začetku jemanja cerazette sem krvavela cca.3mesece potem nisem imela več menstruacije sedaj ne jemljem cerazette cca.10 dni menstruacije pa še nisem dobila redno sem jemala tablete vsake toliko me pa boli v trebuhu tisti občutek ko sem tik pred menstruacijo potem izginejo simptomi in čez nekaj dni se spet pojavijo najlepša hvala za odgovor lp

Pozdravljeni!

Lahko traja tudi več tednov, da se hormonsko stanje normalizira, zato tudi še nimate menstruacije. In tudi ni nujno, da so vsi kilogrami posledica kontracepcije…

Matjaž

Pozdravljeni! Nehala sem jemati kontracepcijske tablete minilo je cca.14dni od tega imam krvavitev podobno menstruaciji na vsakih nekaj dni se pojavi krvavitev nevem če je to menstruacija sedaj ali samo krvavitev? včeraj sem imela nezaščiten spolni odnos okoli 22.ure sedaj ker nisem prepričana če imam menstruacijo me pa zanima če vseeno raje grem po urgentno tabletko? za odgovor se vam vnaprej zahvaljujem lp

Pozdravljeni!

Menstruacija je zgolj tista krvavitev, ki sledi ovulaciji. Glede na vaš opis bi rekel, da to ni menstruacija. Ker ste pred dvema tednoma prenehali uporabljati hormonsko zaščito (zakaj potem ne uporabljate kondoma, če si ne želite nosečnosti!?), bi lahko do ovulacije prišlo ravno v teh dneh, zato predlagam uporabo nujne kontracepcije.

Matjaž

Pozdravljeni.
Že mesec in en teden jemljem kt Cerazette. Po enem tednu jemanja se mi je pojavil zelo temen krvav izcedek in stalno imam rjavi izcedek. Vmes sem imela nekaj dni krče in 8 dni normalno krvavitev. Po končani krvavitvi se je zopet pojavil rjavi izcedek in spet krci in močnejša krvavitev. Ali je to normalno glede na to da sem šele začela z jemanjem kt?
Koliko časa traja da se ciklus uredi?
Pa še to ali je napihnjenost lahko posledica jemanja kt?
Najlepša hvala za odgovor.

Pozdravljeni!

Običajno se počaka oz. vztraja z uporabo enih KT vsaj 3 mesece. Občutek napihnjenosti je lahko posledica KT.

Matjaž

Pozdravljeni,
imam 3 mesece strega otroka, dojim polno in jemljem cerazette neprekinjeno že skoraj 2 meseca. 6 dni nazaj sem pozabila vzeti 1 tabletko, 7 dan sem imela nezaščiten spolni odnos.
Zdaj me skrbi, da bom zanosila. Kakšno je vaše mnenje?

Hvala in lep pozdrav.

Pozdravljeni!

Menim, da je možnost nosečnosti majhna, pa še dojite na polno…

Matjaž

New Report

Close