KT Cerazette
Sama imam ze po naravi hormonsko neravnovesje. Dvanajsr let sem pila Minullet, potem sem zaradi migrene dobil Cerazette. Pijem jih dve leti in mi povzrocajo tezave z dojkami (bolecine, obcutljivost, povecanje, pregretost). Ostalih tezav nimam , krvavim ne, koza je lepa. Brez tablet sem pa kot pubertetnica (pri 44). Mi lahko svetujete kaj drugega?
Najlepsa hvala in pozdrav.
pozdravljeni!
tablete crazette jemljem ze malo manj kot 4 mesece. 7 avgusta sem dobila krvavi izcedek oziroma krvavo sluz, katere je vcasih vec, kaksen dan pa je tudi ni. ZAdnje dneve se mi poleg izcedka se pojavljajo menstrualni krci. izcedek imam sedaj ze skoraj 1 mesec in me skrbi, da je kaj narobe? ali moram obiskat svojega ginekologa? koliko casa trajajo taksni izcedki in ce je normalno da tako dolgo? MOram prenehati z jemanjem teh tablet?Druge tablete pri meni ne pridejo v postev zaradi prekomerne teze.
Pozdravljeni!
Zanima me sledeče: v sredini julija sem začela jemati cerazette. Po tem sem imela v roku enega meseca majne krvavitve – trajale en dan. Od takrat dalje nisem imela menstruacije, včeraj in danes pa imam krče, menstruacije pa še vedno ni. Je to normalen učinek tablet ali bi morala obiskati ginekologa? Testa nosečnosti nisem še naredila v zadnjem času – od poletja.
Pozdravljeni!
V soboto sem dobila menstruacijo in nisem bila prej na kontracepciji en mesec, v ponedeljek sem vzela prvo tableto Cerazette (konec 2. dne menstruacije). Danes pa sem imela spolni odnos, pri katerem je počil kondom (5 dan menstruacije, včeraj zvečer 2. tableta) – zanima me, če je nujno potrebno, da skočim po urgentno tabletko,saj v navodilih piše, da če vzameš prvo tableto 2-5dan menstruacije, moraš zraven uporabljati kondom en teden.
Hvala za odgovor, lep pozdrav!
Pozdravljeni!
Sem štiri mesece po porodu. Menstruacijo sem dobila dobra dva meseca po porodu, klub temu da polno dojim. Ob zadnji menstruaciji sem začela z jemanjem cerazett. Prvo tabletko sem vzela v sredo, ki pa je bil že 6. dan menstruacije oz. tega ciklusa. V navodilih sicer piše, da se prvo tabletko lahko vzame 2. – 5. dan. Ali bom po enem tednu jemanja tabletk vseeno zaščitena, ali bi morala počakati na naslednjo menstruacijo?
Hvala za odgovor. Lp
Pozdravljeni! Sama ze eno leto jem te KT. V tem casu nisem imela menstruacije. Zadnje 2 meseca se pojavljajo bolecine v krizu in v jajcnikih,podobne menstrualnim krcem. Ginekologinja je rekla,da bolecine v jajcnikih niso mozne,ker ob redni uporabi tabletk,le ti ne delujejo. Moj sum pa je se vedno,da se to dogaja zaradi tega,ker tako dolgo ze ni bilo menstruacije. Jemala bi jih se 3 mesece,potem pa prenehala,ker bi zanosila. Ali bi bilo dobro zaradi bolecin takoj prenehati z jemanjem kt? Hvala za odgovor.
Pozdravljena,
vaš sum ni popolnoma neutemeljen, tako da priporočam ginekološki pregled in ultrazvok (ob predpostavki, da vaša ginekologinja tega še ni naredila). Glede na to, da že tako dolgo nimate menstruacije, je morda smiselno prenehati s tabletkami kakšen mesec prej kot planirate zanositev. Upoštevajte, da včasih traja tudi nekaj mesecev po končanem jemanju kontracepcijskih tablet, preden se vaš redni ciklus ponovno vzpostavi.
Lep pozdrav,
Polona Podnar, dr.med., spec. gin. in porod.
Ginekologinja me je pregledala in rekla,da sta jajcnika taka kot morata biti,da je pa sluznice 2mm vec kot bi je moralo biti in se mi zato pojavlja rdec izcedek. Je pa problem,da tej svoji ginekologinji ne zaupam,ker so nepravilnosti v njenih mnenjih in dejanjih vec kot pogoste. Sicer se jo trudim zamenjat,ampak neuspesno. Bom poskusila s prenehanjem in vidla,ce bo kaj boljse. Hvala za odgovor.
Verjetno boste, zagotoviti pa vam tega ne morem. Tako da za ta ciklus predlagam dodatno pregradno zaščito (kondom)[/quote]
Po 14 dneh jemanja tabletk se je pojavila krvavitev podobna menstruaciji oz. videti je bila kar menstruacija, ki je trajala en teden. Pri teh tabletkah naj bi bile krvavitve neredne in nepredvidljive. Moti me le to, ker se je krvavitev pojavila tako hitro in ne šele proti koncu jemanja tabletk v prvem omotu. Ali je to še vedno ‘normalno’ ob jemanju cerazett? Če sem vas prav razumela, bom, ko bom začela jemati drugi omot, pa zagotovo zaščitena?
Hvala za odgovor. Lp
Jajčnika ob jemanji kontracepcijskih tablet res nekako mirujeta, tudi sluznica maternice je tanjša kot sicer. Kaj pomenita ta 2 mm več pa težko rečem, neke absolutne meje debeline sluznice ni. Če vas je pregledala, verjamem, da je bilo vse v redu in je občasen rdeč izcedek normalen pojav.
Lep pozdrav,
Polona Podnar, dr.med., spec. gin. in porod.