Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija KT Cerazette

KT Cerazette

Zelo majhna. Od pozabljene tabletke niti ni minilo 12 ur ali? Nadaljujete z ustaljenim načinom jemanja in v primeru spolnega odnosa v naslednjih 2. dneh uporabite kondom.

Ne ni minilo 12 ur. Hvala za odgovor. Lp

Torej tabletka sploh ne šteje kot pozabljena.

Spoštovani,
tabletke cerazette jeljem tri leta, od rojstva sina dalje. Občasno imam krvavitve, z nekajmesečnimi premori. Trenutno imam (zadnji teden) močno boleče prsi. Tega “stranskega učinka” do sedaj še nisem imela.Naredila sem tudi test, ker so me prsi podobno bolele ob zanositvi,vendar je negativen. Tabletke jemljem redno in točno ob isti uri.Je to lahko le posledica jemanja tabletk?

Hvala za odgovor in lep dan želim.

Je precej pogost stranski učinek pri Cerazette. Zakaj se je pojavil pri vas šele zdaj, vam ne vem odgovoriti.

Po tabletkah Carezette krvavim že celi mesec malo. Sedaj jih ne jem več in tudi krvavim ne več.
Zanima me, če mi ginekologinja ne more predpisati drugih kontracepcijskih tablet zaradi prekomerne teže?
Hvala za odgovor.
lp

Pozdravljeni,

9 mesecev sem jemala kt cerazete, sedaj mi jih je zmanjkalo saj smo bili dva meseca odsotni od doma, v tem času sem imela samo 2x menstruacijo, po prenehanju sem imela nezaščiten spolni odnos s prekinitvijo, začeli so me boleti jajčniki, ali je možno da sem noseča, ali pa bom samo menstruacijo? test sem opravila 10 dni po spolnem odnosu vendar negativen…

Hvala za odgovor

@ betijes: Če je vaš ITM med 30-34 kg/m2 in nimate spremljajočih bolezni bi pogojno še lahko jemala kombinirane KT. Najboljše za vas pa so res progesteronske tabletke. Alernativa je še Mirena ali pa navaden maternični vložek.

@ sisi2020: 2x menstruacija v 2 mesecih se mi zdi čisto normalno. Test opravite najmanj 14 dni po spolnem odnosu ali še kasneje.

Pozdravljeni sem 3 mesece po porodu za zašcito mi je ginekologinja svetovala cerazette tablete pa me zanima ce jih pričneem zdaj z jemanjem ali potrebujem se dodatno zaščito ali sem takoj zaščitena pa ne rabim dodatne zašcite hvala za odgovor in lep dan menstruacije pa še nisem dobila
Olevam namrec med tabletami in maternicnim vložkom lp tanja

Pozdravljeni!

Zanima me,kakšen je pravilen način jemanja kontracepcijskih tablet CERAZETTE?
Koliko časa prej pred spolnim odnosom joo moraš vzeti, če je ne jemlješ redno vsak dan?

Za odgovore se zahvaljujem.

@tafi: Če še nimate menstruacije, jih lahko začnete jemati kadarkoli. Zaščitena ste po 48-ih urah in potem dodatne zaščite ne potrebujete. Jemati jih morate vsak dan on približno istem času, brez premora.

@SELENA
: Cerazette NISO nujna kontracepcija in je potrebno jemati vsak dan.

Kontracepcijske tablete cerazette moras jemati vsak dan?al kako
Lp

Da, brez prekinitve.

Pozdravljeni,

pred 5 meseci sem začela jemati kt Cerazette in od takrat se mi ciklus daljša. Preden sem začela s tabletkami, sem imela menstruacijo večinoma na 28 dni (+,-2 dni) kljub Mireni. Mireno so mi odstranili in mi zaradi migren predpisali tablete Cerazette. Začela sem jih jemati prvi dan menstruacije.
Prvo krvavitev sem dobila 25. dan jemanja prvega zavojčka (23.1.), naslednja je bila čez 49 dni (13.3.), obakrat je krvavitev trajala 4 dni.
Glede na povprečno dolžino ciklusov zadnjih nekaj mesecev bi morala dobiti odtegnitveno krvavitev 19.4, ampak je ni bilo, torej je danes že 18. dan izostanka.
Naj dodam, da tabletke jem redno in dokaj točno na uro, kdaj pa kdaj se zgodi, da vzamem z eno ali dvo urno zamudo, vendar to se pravzaprav naj ne bi štelo kot zamuda, kajne?

Odsotnost menstruacije me začenja skrbeti, saj me je strah, da sem noseča. Teste za nosečnost sem delala 30.4. in 5.5., oba sta bila negativna. Zadnji spolni odnos sem imela 3.5.
Ker nobena zaščita ni 100%, me zaradi zaostale krvavitve vsakič znova skrbi nezaželjena nosečnost in sem posledično nesproščena pri spolnih odnosih oz. sem se jih celo začela izogibati, hkrati pa imam občutek, da moram ves čas delati teste, da se prepričam, da za odsotnost menstruacije ni kriva nosečnost, ampak samo pogost stranski učinek Cerazetta.

Naj še omenim, da sem po prvih dveh krvavitvah po Cerazette cca. dober teden po začetku odtegnitvene krvavitve dobila malo manj močno krvavitev oz “packanje”, ki je trajala 5 ali 6 dni. Ko pa nisem krvavela, sem imela ves čas precej močan izcedek, ki je bil prozorne, do rahlo bele barve. V zadnjih dveh mesecih je pa ta izcedek postal močnejši in kakšen dan vmes tudi zelo gost (kot neka sluz). Nožnica me ne peče in ne boli, kakšen dan, ko imam močnejši izcedek, me morda rahlo srbi. Izcedek je močnejši v dneh, ko pričakujem krvavitev. Navadno je krvavitev bila z večjo ali manjšo zamudo, zdaj pa vztraja samo izcedek.
Je ta izcedek normalen in zakaj do njega pride?

Hvala lepa za odgovore in vaš čas.

Se opravičujem, pozabila sem dopisati, da me dokaj pogosto po Cerazette bolijo jajčniki in medenica (špika, bolečina se da prenesti). Ima to kakšno vezo z prozornim izcedkom ali odsotnostjo krvavitve?
Dejansko se ves čas počutim kot, da se bo ulilo iz mene, pa nič od tega, kar ob odsotnosti krvavitve zbuja v meni vprašanje kako sploh naj vem ali sem noseča ali ne, vsakih 14 dni se mi pa res zdi že malo čudno delati teste.

Če tabletke redno jeste, je nosečnost zelo malo verjetna. Izostanek krvavitve je ob Cerazette precej pogost pojav in ni razloga za skrb, saj se ta kri nikjer ne “nabira”. Izcedek pred krvavitvijo je prav tako pogost pojav in če vas splovilo ne srbi ali peče, prav tako ni razloga za skrb.
p.s. Mirena pri migreni ni kontraindicirana in bi jo mirno lahko obdržali.

Pozdravljeni,

rodila sem 5.12.2013, Cerazette sem pričela jemati 22.2. Od takrat sem imela 2x menstruacijo, prvič 3 tedne, zdaj pri drugi teče že 4. teden. Je to normalno? Menstruacija ni “močna” imam pa vedno krvav vložek oz. tampon.

Poskusite zdražati vsaj 3 mesece jemanja, da vidite odziv telesa. Kljub krvavitvam, ste zaščiteni.

Zdaj jih jem že 4 mesece. Jutri sem naročena pri ginekologinji, saj je zelo slabo počutim, že ves mesec sem utrujena, nenehno imam glavobole. Bojim se, da se menstruacija pozna pri mojih zalogah železa.

Pozdravljeni.

vprasala bi samo, ce je normalno da imam ze 16 dni krvavi izcedek oziroma krvavo sluz. Pojavljajo pa se mi prav tako na vsake toliko casa menstrualni krci. Zanima me ali bi me moralo to kaj skrbeti ali je normalno ob jemanju tablet Cerazette, ki jih jemljem ze malo vec kot 3 mesece.? Koliko casa priblizno traja ta izcedek oziroma sluz? je mozno da bi imela to sluz skozi celotno jemanje tablet, ceprav sem imela na zacetku jemanja mensteuacijo, ki je trajala 10 dni.

Hvala za vaso prijaznost in odgovor

New Report

Close