Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Krvni izvid

Krvni izvid

Spoštovani g. Kersnik

Pri zdravniškem pregledu v okviru službe sem dobil naslednje krvne izvide:

– LEU = 25 Leu/ul
– Chol = 6.40 mmol/l
– Mcv = 96.9 fl ( 81 – 94 )
– Rdw = 13.1% ( 9 – 12.5)
– Mpv = 9.2 fl ( 6 – 9 )

Zanima me zakaj (vzrok) bi lahko bile te vrednosti povečane. Kaj te kratice pomenijo. Drugače so ostali izvidi v mejah normale.

Za odgovor se vam že v naprej zahvaljujem !

Spoštovani!

Imate pošteno povečano število levkocitov, zato pojdite čim prej k zdravniku da ugotovita vzrok za to. Nekoliko je povečan holseterol, kar bosta tudi reševala z vašim zdravnikom, predvsem pa sami z dieto, če je napačna prehrana vzrok temu. Pri Povečani velikosti eritrocitov (MCV) je več možnosti. najpogostejša je prevče lakohola. V tem primeru je ukrep jasen. Če pa ne pijete popolnoma nič, pa je to tudi predmet pogovor z vašim zdravnikom. Ostlai dve preiskavi nimata večjega pomena.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani !

Zanima me zakaj bi lahko bila povečana vrednost levkocitov. Ali gre lahko za levkemijo ali je tudi kakšen drug vzrok. V družini še nismo imeli te bolezni.

Prosim za odgovor, ker me zelo skrbi. Hvala.

Pozdravljeni!

Pozabil sem še povedati, da sem star 26 let in, da imam tudi gliste. Zanima me če bi lahko bilo povečano število levkocitov povezano tudi z glistami.

Lep pozdrav in hvala za odgovor.

Spoštovani!

Lahko, še zalsti, če so povečani eozionfilci, vendar ne 25.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Verjamem, da vas zelo skrbi in levkemija je ena možnosti, a za to je potrebno vedeti še kaj več in opraviti dodatne preglede. Mislim, da mora na tako veliko število levkocitov zdravnik čim prej ukrepati. Kako, da danes še niste bili pri njem? Za diagnostiko nekaj dni sicer ne pomeni veliko, a v primeru, da vam tako veliko število povzroča vnetje, pa je pomembno to opraviti čim prej. Če drugega ne je treba razjasniti, da ne gre za laboratorijsko napako.

Kakšne težave pa imate?

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Zdravnica na pregledu sploh ni omenila povečanega števila levkocitov, zato sem
Vas vprašal za nasvet.

Lep pozdrav!

Pozdravljeni!

Sploh nimam težav in se čisto v redu počutim. To je bil preventivni zdravniški pregled v okviru službe. Zdravnica me je opozorila samo na holesterol. Dala mi je izvide, potem sem si jih doma malo natančneje ogledal, kjer sem se povišane vrednosti sporočil Vam in Vas prosil za mnenje.
Zanima me, če bi se moral pri tako veliki vrednosti levkocitov slabo počutiti?
Mogoče gre pa res samo za laboratorijsko napako.

Lep pozdrav!

Spoštovani!

Še enkrat napišite vrednost levkocitov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Spoštovani!

Kot sem omenil že v prejšnjem odgovoru, vas prosim, da še enkrat pogledate vrednosti levkocitov. Normalne vrednosti so napisan v oblik od 4 do 10 krat potenca. Da ne bova dvigovala prahu tam, kjer ga sploh ni.

Povečanje števila levkocitov preko 20 je možno pri vnetju slepiča, hudi bakterijski okužbi, levkemiji… Človek je takrat hudo bolan in se slabo počuti z izjemo kronične levkemije, kjer lahko desetletja živi s tako številnim levkociti brez posebnih problemov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pozdravljeni!

Danes sem bil pri osebni zdravnici, ki je tudi rekla, da je vse v redu

LEU = 25 Leu/ul 1x (križec).

Lep pozdrav!

New Report

Close