Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Limfom in levkemija Krvna slika pri limfomu

Krvna slika pri limfomu

Pozdravljeni. Zanima me, če je možno, da je krvna slika (tudi diferencialna) pri limfomu lahko normalna, oziroma skoraj idealna.
Moja zdravnica namreč trdi, da mi s tako krvno sliko ne more biti kaj hudega, moje počutje pa je iz dneva v dan slabše (bolečine v križu, zbadanje pod rebri, utrujenost,…).

Najlepše se vam zahvaljujem za odgovor.

Barbara

Barbara, sama sem imela, predno so mi diagnosticirali limfom, zelo povišano sedimentacijo, CRP ter zelo nizko železo. Ko pa so mi na Onkološkem inštitutu naredili še preiskavo krvi na tumorske markerje, je bil tudi tumorski marker za limfom, ki se imenuje LDH, zelo povišan.

Sicer pa znaki, o katerih pišeš, niso značilni za limfomom, z izjemo utrujenosti. 🙂

Lep dan,

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

Najlepša hvala za odgovor. Srečno.

nova
Uredništvo priporoča

Torej, pišem drugič. Moje počutje je neznosno: slabost, tresenje, pekoča bolečina v vratnem med lopaticama in nad desno lopatico ter v predelu križa, trenutno bolj na levi strani,pred dv ema dnevoma pa na desni strani in se je nadaljevala v trebuh,izguba teka, tiščanje v vratu (ki je sicer lahko posledica pred dvema letoma diagnosticiranega baje nenevarnega vnetja ščitnice, ki se ob stesu seveda stopnjuje),občasno špikanje pod rebri, ves čas pa ta grozljiva slabost. V štirih dneh sem obiskala tri različne splošne zdravnike. Najprej sem bila pri svoji zdravnici, nato pa še dvakrat pri dveh različnih dežurnih zdravnikih, ker enostavno nisem mogla več prenašati slabostiin bolečin. Dvakrat sem dobila sem injekcijo spasmexa in vsakič zagotovilo, da ni nič organskega, to pa zato, ker je moja krvna slika tako rekoč idalna, tudi voda je b.p. Sama sem pregledala internet in ugotovila, da bi to lahko bili simptomi kakšnega lepo ražširjenega limfoma ali česa podobnega. Je možno, da krvna slika (tudi diferencialna) tudi v že zelo poznem stadiju ne pokaže limfoma?
Zadnji zdravnik me je hotel na vsak način prepričati, da vse izvira iz psihe.
Najlepše prosim za odgovor in se vam zahvaljujem. Barbara

Barbara, pri razvitem limfomu, se tudi krvna slika zeloooo spremeni. Še vedno se mi tvoji znaki ne zdijo prav nič značilni za limfom. 🙂

Verjamem, da te je zelo strah in s strahom se stopnjujejo tudi vsi ti tvoji simptomi, ki jih opisuješ. Glede na to, da si obiskala toliko splošnih zdravnikov, katerih spoznanja so bila enaka, ti svetujem, da zaradi svoje mirnejše vesti opraviš še samoplačniški UZ trebuha. Mislim, da zadeva sploh ni draga in pogledali ti bodo celotno trebušno votlino. Prav tako bi prosila zdravnika, da ti da pregledati vrednosti ščitničnega hormona.

Razmisli pa tudi, če te v življenju kaj teži in obremenjuje. Morda preveč delaš, si nalagaš preveč obremenitev… Vedno moramo na simptome pogledati tudi s te plati. To sem ugotovila tudi sama pri sebi.

Javi se še kaj!

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

Hvala za odgovor. Vrednost ščitničnega hormona je v redu. Res se bom naročila za pregled z UZ, mogoče se obrnem še na kakšnega bioenergetika. Kolegici je zelo pomagal, ko je okrevala po zdravljenju raka na dojki.
Še enkrat hvala.

Lep pozdrav!

Barbara

Pozdravljeni,
na vas se obračam zaradi hčerke stare 9 let. hčerka ima namreč že 3 tedne povišano temperaturo.
v začetku okrog 38,5, sedaj pa že 14 dni od 37,2-37,4. drugih bolečin skorajda nima, razen glavobola in občasne vrtoglavice. pediatrinja trdi da gre za dolgotrajno virozo.
osnovna krvna slika je normalna. ker mi je mama umrla za limfomom in je bila bolezen odkrita zaradi konstantno povišane temperature me je malo strah. ali je možno, da je osnovna krvna slika pri limfomu naormalna?

Aniri, upam, da si v času, ko sem bila odsotna in nisem uspela odgovarjati, problem že rešila. Vsekakor pa samo povišana temperatura in glavobol in vrtoglavica verjetno res ne kažeta na kaj nevarnega. Za tvoj boljši in varnejši občutek morda povprašaj še pediatrinjo na sosednjem forumu Pediatrija.

Pozdrav,

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

Pozdravljeni,
Poskušala bom opisati kaj se mi dogaja od 3.poroda dalje, ki je bil sredi decembra 2019.
Kmalu po porodu sem doživljala napade, za katere smo kasneje ugotovili, da so kolike žolčnih kamnov (operacije zaradi trenutnega stanja v zdravstvu še nisem imela). Zaradi teh napadov sem se počutila precej izčrpano in brez energije. Ponoči sem se večkrat potila. Z dieto sem nekako začela obvladobati napade a se moje počutje ni izboljšalo. Poskušala sem pričeti s športanjem a me je kmalu usekalo v križu in en teden praktično nisem mogla ustati iz postelje. Tudi to sem nekako sanirala a so se mi začele pojavljati vzdržne bolečine v sklepih.
Pred dobrim tednom pa sem čisto po naključju zatipala rahlo zadebeljeno nebolečo bezgavko pod obema pazduhama. Nekaj dni kasneje so se mi pojavile še vrtoglavice+nizek pritisk, ki ga imam tudi sicer ampak ne tako hudega (100/60). Potem pa sem dobila prvo menstruacijo po porodu in sem te težave pripisala menstruaciji. Zadnje 2 dni pa imam tudi povečani bezgavki na vratu, ki sta me danes začeli motiti pri požiranju (ju čutim). Če povežem vse simtome, me močno zaskrbi, da gre za limfom. Kri sem imela podrobno pregledano v času diagnosticiranja žolčnih kamnov (cca 2m nazaj) in je bila bp. Takrat sem bila tudi, na uz trebuha, ki je bil razen kamnov bp. Po odkritju bezgavk me je dr. še enkrat napotil na odvzem krvi, ki je tudi tokrat znotraj mejnih vrednosti. Dobila sem napotinico za uz mehkih tkiv-zelo hitro, a se je na pregled nemogoče naročiti (v ambulantah so zelo v zaostankih, nekateri se ne oglašajo na telefone..) jaz pa doma paničarim. Res se še nikoli v življenju nisem tako slabo počutila- brez energije, ves čas bi lahko spala.. Ali menite, da bi kljub temu, da na krvi ni odstopanj, lahko šlo za limfom, ali lahko neboleče bezgavke v kombinaciji z ostalimi simptomi kažejo tudi na kaj drugega? Te pod pazduho se mi ne večajo, na vratu pa mislim, da so se mi malo. Bi bilo smiselno iskati samoplačniški uz ali naj čakam na datum preko zdravstva? Morda veste, kje bi se splačalo opraviti samoplačniški pregled? Še to… Povišane temperature nimam, stara pa sem 30 let.
Hvala in lep pozdrav

Pozdravljeni,

pri limfomu je ponavadi poleg povečanih bezgavk še kakšen izrazit simptom. Najpogosteje je to hitro in nepojasnjeno hujšanje (nekaj kg na teden lahko), nočno potenje, ki izgleda tako, da se ponoči prepotite do povsem mokre pižame in posteljnine. To je res močno in nenavadno potenje. Pogost simptome je lahko tudi nepojasnjena in stalna močna srbečica po telesu in ob večerih povišana telesna temperatura. Na krvi se ponavadi ne vidi nič dokler bolezen ni zelo razvita. Ko pa je, pa je navadno precej povišana sedimentacija in CRP in nižje so vrednosti železa.

Bezgavke se lahko povečajo zaradi številnih nenevarnih zadev, le redko se potem izkaže, da je dejansko simptom. Lahko so povečane zaradi kakšnega vnetja ali so… kot pravijo reaktivne, kar ni nič nevarnega, samo po sebi izzveni.

V vašem primeru bi se zaradi skrbi in tudi sicer odločila za samoplačniški UZ, da čim prej izveste, kaj je na stvari. Izkušeni ultrazvočist zna dobro razbrati iz povečanih bezgavk, zakaj gre. Ali so reaktivne, vnetne ali patološko povečane. Kot slišim hodijo na samoplačniške UZ v Femina Center LJ, ali pa v diagnostični center v Dravljah. Mislim pa, da kamor koli boste klicali in se uspeli naročiti, bo dobro, saj sem prepričana, da bodo dobro opravili.

Stiskam pesti, da ni nič “zoprnega” in je le motnja, ki bo minila. Vsekakor pa zadevi pridite do konca. Zaradi zdravja in tudi sebe, da boste vedeli, zakaj gre. Najtežji je občutek negotovosti in strahu.

Vse dobro!

Kristina Modic SLOVENSKO ZDRUŽENJE BOLNIKOV Z LIMFOMOM IN LEVKEMIJO, L&L http://limfom-levkemija.org/ http://nazajvzivljenje.si/ http://dajsenaseznam.si/ http://najboljsanovica.si/ FACEBOOK Skupaj na poti do zdravja: https://www.facebook.com/Skupaj-na-poti-do-zdravja-768520533244733/ [email protected]

Lepo pozdravljeni

 

Moje tezave so se zacele pred priblizno letom dni.Zacela sem se pocutiti ”slabo” bila sem utrujena,prisotna je bila in je se vedno bolecina v misicah,bolecina v krizu in povecana telesna temperatura (37,5)ki traja ali pa se pojavlja v intervalih(traja ze priblizno letno dni,2-3 tedne je povisana potem pade na normalno za teden ali dva…).Krvno sliko smo preverjali do sedaj dvakrat in je bila vedno brez posebnosti,pregledal me je revmatolog ki tudi ni nasel nicesar kar bi odstopalo od normale,opravila sem tudi ultrazvok trebuha in tudi to je vredu. Hujsam ne,tezav s potenjem nimam.Imate mogoce kaksno idejo kaj se lahko storim? Stara sem 40 let

 

hvala za odgovor

New Report

Close