Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina krvna slika

krvna slika

Spoštovani dr.Kersnik,
prosim za nekaj odgovorov v zvezi s krvno sliko, v kateri je močno povečana vrednost železa – 34, transferina – 52, sladkor pa je pod normalo.
Sestra se prehranjuje samo s presno hrano, nič kuhanega. Edina topla jed je čaj brez sladkorja. In včasih kakšna ribica. In kozje mleko.
Moram povedati, da je bila v zač.leta operirana (rak dojke), obsevana, ampak zdaj je po tej strani vse OK. Toda od operacije je povsem spremenila način prehranjevanja in tudi zelo shujšala. V glavnem je samo zelenjavne sokove, sadje, kalčke…
Zdravnik ji ni povedal nič določenega, češ da ni tako slaba slika, jaz pa mislim, da bi vsaj nekoliko morala spremeniti prehrano. Kaj dela narobe in kaj mora narediti (jesti?), da bo te vrednosti spravila na normalo? Kakšne so lahko posledice teh povišanih vrednosti?
Prosim za odgovor. Rada jo imam in rada bi ji pomagala.
Hvala za odgovor.

Spoštovani!

Zaenkrat ukrepanje ni potrebno, še celo koristna je bolj nemesna prehrana pri povišanem železu. Verjetno gre za motnjo v prevelikem kopičenju železa. Naj uživa v slogu, ki si ga je izbrala.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

Tega vašega odgovora bo zelo vesela, ker pravi da se počuti dobro.
Slišala pa sem, da kopičenje železa ni najboljše za jetra, pa tudi za srce ne.

Verjetno to velja za višje vrednosti.
Hvala za ekspresen odgovor in lep pozdrav!

Spoštovani!

Precej višje. Ker so ji zaradi raka verejetno naredili več UZ trebuha, bi verjetno že davno odkrili ev. spremembe na jetrih zaradi visokega železa.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close