Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva krvavitve po spolnem odnosu

krvavitve po spolnem odnosu

Pozdravljeni,

Stara sem 39 let,dvakrat rodila brez večjih komplikacij,op leta 2007 zaradi dvoroge maternice.
Pred enim letom se mi je začelo pojavljat, da zakrvavim po spolnem odnosu, natančneje po orgazmu, ne po vsakem.
Bila sem lani oktobra pri ginekologinji in je bil odvzet bris,izvid je sledil in bil je bp., naročena zopet čez eno leto.Od januarja letos pa zakrvavim res po vsakem spolnem odnosu tudi že vmes, res je da je krvavitev zelo blaga in je prisotna cc 3 dni.nato pa še kakšen dan rjavi izcedek.Boli me načeloma ne, razen v zadnjem delu hrbta takoj nad ritnicami, kjer je bolečina prisotna skoz.Naj povem da sem imela tudi MR L/S hrbtenice in je vidna minimalna potruzija diska, radikularna cista in Schormova hernija. V mesecu oktobru lanskega leta sem imala tudi GVT desne noge.(vzroka niso našli)..Zato, ker me ne boli Vas sprašujem ali naj grem še enkrat na ginekološki pregled oz. kaj bi lahko bilo narobe?
Hvala za odgovor in Lp

Spoštovani,

prisotnost bolečine ni ključna, ni pa seveda normalno, da krvavitev ob odnosih. Če je bil bris pred kratkim negativen, potem verjetno ni nič nevarnega, ker bris ni 100% zanesljiv, pa bi v takšnem primeru morda bilo vredno opraviti še kolposkopijo, ki skupaj z brisom odkrije 98% vseh predrakavih sprememb na MV. Če tudi to ne prinese odgovora, potem je verjetno res vse v redu. V tem primeru je najpogostejši razlog za kontaktne krvavitve “ektopija cervikalne sluznice” kar se da rešiti vsaj začasno z laserskim žganjem. .

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close