Krvavitve med dojenjem, Pap C20
Spoštovani,
otrok star 3 mesece, polno dojen. Čišča 6t poporodni pregled vse ok. Vzet bris kateri je bil ze tretjic C20. Pred porodom, med nosecnostjo in sedaj po porodu. Skrbijo me vmesne krvavitve katere se me kar vztrajno drzijo. Krvi je ravno za “vzorec” kaksen dan se to ne. Kot nek obarvan beli tok. Prej bi temu rekla krvavi izcedki. Polno dojim na 2-3 ure. Tudi ponoci.
Bi me morala skrbeti?
Hvala in lep pozdrav!
papi123, 05.05.2025 ob 10:40
Spoštovani,
otrok star 3 mesece, polno dojen. Čišča 6t poporodni pregled vse ok. Vzet bris kateri je bil ze tretjic C20. Pred porodom, med nosecnostjo in sedaj po porodu. Skrbijo me vmesne krvavitve katere se me kar vztrajno drzijo. Krvi je ravno za “vzorec” kaksen dan se to ne. Kot nek obarvan beli tok. Prej bi temu rekla krvavi izcedki. Polno dojim na 2-3 ure. Tudi ponoci.
Bi me morala skrbeti?
Hvala in lep pozdrav!
Med dojenjem so izvenciklične krvavitve pogoste in niso nevarne.
Pri patoloških brisih PAP je krvavitve pojavljajo najpogosteje po spolnih odnosih. Pri takih brisih so potrebni redni pregledi in včasih dodaten pregled, ki mi rečemo kolposkopija ali pa dodaten bris na HPV.
lp, N.
Hvala. Krvavitv se je popolnoma ustavila in je do danes od dneva ko sem vam pisala ni bilo niti za vzorec. Po spolnih odnosih ne krvavim. Hpv je bil v nosecnosti pozitiven.
Sedaj pa k bistvu. Narocena sem na kolposkopijo. Po 3 brisih c20. Ce zraven naredi še odščip koliko casa ne smem imeti spolnih odnosov?
S cim se namaze mat.vrat?
Najlepsa hvala za odgovore
papi123, 19.05.2025 ob 17:28
Hvala. Krvavitv se je popolnoma ustavila in je do danes od dneva ko sem vam pisala ni bilo niti za vzorec. Po spolnih odnosih ne krvavim. Hpv je bil v nosecnosti pozitiven.
Sedaj pa k bistvu. Narocena sem na kolposkopijo. Po 3 brisih c20. Ce zraven naredi še odščip koliko casa ne smem imeti spolnih odnosov?
S cim se namaze mat.vrat?
Najlepsa hvala za odgovore
Po odščipu (biopsiji) porcije, se rana celi cca 7 -10 dni in v tem času odsvetujemo spolne odnose, težje fizične napore in kopanje, lahko pa se tuširate.
Pred odvzemom vzorca se maternični vrat namaže z ocetno kislino ali jodovo raztopino, nič od tega ne peče ali srbi. Odvzem vzorca je lahko zmerno boleč. Protibolečinske terapije ne rabite.
lp, N