krvavitve

Spoštovani.

Sem doječa mamica, 5. mesecev starega otročka. Ginekologinja mi je v sredini septembra vstavila mireno. po tistem sem dober mesec stalno nekaj krvavela, potem je to prenehalo. V zadnjem tednu pa se mi je pričela pojavljati krvavitve, ki se pojavljajo vsak drugi dan z predhodno nekimi rahlimi bolečinami v spodnjem delu trebuha ( kot napoved za menstruacijo), sledi izliv manjše količine bolj sveže krvi in konec.
Moje vprašanje je : Ali so to še vedno tiste krvavitve zaradi mirene ali se nakazuje začetek menstruacije ali gre za kaj drugega, zaradi česar bi bilo potrebno obiskati ginekologa?

Za odgovor se vam lepo zahvaljujem .

Spoštovani,

do 6 mesecev smemo pričakovati najrazličnejše nenapovedane krvavitve ali krvave izcedke brez kakršnegakoli predvidljivega vzorca, ki moto prepoznavanje razlike med M in ostalimi krvavitvami. Kaj se privas dogaja torej ne vem. vkolikor se ob krvavitvi pojavljajo tudi sistemski znaki (zvišana tamperatura, bolečina v trebuhu in morda še izcedek neprijetnega vonja iz nožnice), pa priporočamo obisk ginekologa. Zgolj zaradi krvavitve obisk ni poreben.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close