Najdi forum

Naslovnica Forum Življenjski slog Spolnost Kontracepcija Krvavitev med jemanjem KT

Krvavitev med jemanjem KT

Pozdravljeni!
Vem da je tema že zlajnana vendar bom vseeno začela še z mojim. Torej 4 mesece uživa kt Belare. Prvi mesec so bila odstopanja/reakcije na tablete glavo boli, lsabost,vnet mehur, vročina,slab sexs in vmesne krvavitve ki so izgledlae:od prve m dalje dobrih 14 dni premor 2-3 dni spet 2 -4dni krvavo-rjavega-sluzastega izcedka.In končno se vse uredi vse brez težav do danes. z fantom sva imela spolni odnos po njem krvavitev 115min za tem) kri se je vlila ne kapljala in po tistem nič več vmes vikend boleče prsi, boleč trebuh rahli krči in spet rahel rdečo-rjav izcedek. Kaj je to???? Ima morda katera izkušnje z nako podobno sitacijo? Je potrebno obiskat ginekologa ? Lp in hvala vsem za aodgovor

Do dveh tednov nazaj sem kot kontracepcijo uporabljala vaginalni obrocek, ki pa mi ga je ginekologinja zamenjala zaradi vmesnih krvavitev, neprestanih glavobolov in motnje libida. Zdaj jemljem lindinette20. Obrocek sem imela do konca, ko je bil cas za pavzo sem ga dala ven, nato pa po 8-ih dneh zacela z jemanjem tablet. Menstruacija od pavze naprej se kar traja. Vmes sem jo za tri dni zgubila, nato pa spet dobila. V nekaterih dnevih je mocnejsa kot v drugih. Tezave imam tudi s slabostjo, predvsem ponoci, bruhala se nisem. Obcutim lazje bolecine v obliki krcev in napihnjenost trebuha. Mogoce moram omeniti se, da imam tezave z mehurjem, zaradi cesa sem prejsni teden vzela dva antibiotika, ki ju imam vedno pri roki, zaradi pekocih bolecin, ki se pojavijo zaradi bakterije v mehurju. S fantom sva imela nezasciten spolni odnost v casu redne pavze (torej pred jemanjem tablet in po obrocku). Zanima me tudi ali je krvavitev lahko tudi poslledica nosecnosti? Hvala

@janaa: Vsaka nepravilna krvavitev je lahko posledica nosečnosti. Najprej naredite test za nosečnost. Če niste noseči in se stanje po 3 mesecih ne bo uredilo, obiščite ginekologa. Če boste krvavela kar naprej, ga obiščite seveda prej.

Pozdravljeni!

Tablete Yaz jemljem že približno dve leti. Nikoli nisem imela nobenih problemov do zdaj. Namesto da bi menstruacijo dobila pri placebo tabletah, sem jo dobila dva tedna prej. Nobene tablete nisem pozabila vzeti. Drugače je edino to, da sem na dieti in sem v treh tednih shujšala približno 2-3 kilograme, spremenila sem prehrano. Zanima me, če je možno, da je za ˝vmesno krvavitev˝ kriva izguba kilogramov?

Lp

Lahko, da je. Počakajte naslednje cikluse, da vidite kakšen bo vzorec krvavitve. Če vas skrbi, lahko naredite test za nosečnost.

Pozdravljeni. Že leto in pol jemljem lindynette 20. tabletke jemljem redno in nobene ne pozabim. danes sem opazila manjšo krvavitev, ki je bolj ”sluzasta”. prejšno menstruacijo sem imela le 3 dni, potem en dan nič, nasledni dan pa sem imela bolj blago.. Zanima me kakšen je lahko vzrok za to manjšo krvavitev? Ponavadi sem imela le kakšen rjav izcedek, krvavitve pa še ne in sem malo panična. je lahko znak kakšne nosečnosti ali česa?

Hvala za odgovor

Naredite test za nosečnost. Če je negative, ni razloga za skrb.

Kolikšna pa je možnost za nosečnost? s partnerjem zmeraj paziva in mu nikoli ne pride vame… je to lahko samo zaradi tabletk?

Verjetnost je zelo majhna, če jih redno jemljete. Če pa ni ejakulacije, pa še toliko bolj. Drugače pa so KT mišljene za to, da je spolnost bolj brezskrbna….

Že eno leto jemljem KT yaz. In ni bilo nič problemov. Včeraj pa sem dobila 10dni pred menstro krvavenje. Krvavrnje je bilo samo zjutraj. Danes pa je je krvavenje spet pojavilo. V soboto in nedeljo pa srm pozabila vzeti KT. Kaj bi bilo lahko narobe?

To je posledica pozabljenih tabletk. 7 dni uporabljajte kondom.

kaj pa KT? načnem novo škadelco ali tole porabim do konca?

V tej porabite aktivne tabletke do konca (mislim, da so samo zadnje 4 neaktivne) in potem brez premora začnite z novo šklatlico.

danes zjutraj sem imela spet krvavitve. Ali je možno da je to nekako menstra? ko bom odprla novo škatlo KT bo spet ali je ne bo?

Če jemljete KT v resnici nimate menstruacij ampak samo odtegnitvene krvavitve. Ne vem kako se bo obnašalo vaše telo pri kontinuiranem jemanju aktivnih tabletk. Lahko pa pač samo dokončate to škatlico in bi se med jemanjem neaktivnih tabletk skoraj morala pojaviti neka krvavitev. Seveda uporabljajte dodatno zaščito, dokler ne boste pojedla 7 aktivnih tabletk iz nove škatlice.

živjo. tudi jaz imam težave z medmenstrualnimi krvavitvami. približno 5 let sem jemala KT diane35, pred tremi meseci mi je ginekolog priporočil tabletke yaz,ker naj bi pri jemanju diane35 imela povišane možnosti za krvne strtke in infarkt. odkar jemljem kt yaz imam vsak mesec približno po 10 vzeti tabletki krvavitve,v bistvu bolj rjav izcedek, prvi mesec je ta trajal 2 dni,drugi in ta mesec pa 6 dni. to sem povedala svojemu ginekologu ki mi je dejal da je to povsem normalen odziv,saj se telo privaja na nove tablete. pri jemanju dian tega problema nisem imela. pregleda po mnenju mojega ginekologa ne potrebujem. zanima me ali naj menjam tabletke nazaj na diane, ali naj počakam še na naslednji mesec ker takrat bi se morale težave nehati,če se takrat ne je potem nekaj narobe tako mi je vsaj rekel. ginekologa drugače nočem menjati ker je vredu,samo glede teh krvavitev me pa skrbi. imam pa še eno vprašanje,je to res da ima lahko ženska pregled in briz samo na vsake tri leta,če ga pa želi prej pa je pregled samoplačniški?

Ponavadi svetujemo, da se neke KT jemlje vsaj 3 mesece, da se vidi odziv telesa. Vmesne krvavitve so normalen sopojav. Diane 35 so indicirane samo v primeru težav s kožo.
Če je bris normalen, ga je ppotrebno ponavljati na 3 leta. Vsi vmesni so samoplačniški.

Pozdravljeni!

Tablete yasminelle jemljem ze 7 let.. Septembra se mi je prvic zgodilo, da sem imela menstruacijo kot ponavadi- od srede do sobote.. V nedeljo nic, v ponedeljek pa ponovno, sicer zelo malo, a vseeno. Tokrat se je zgodba ponovila..
Takrat sem vprasala svojo ginekologinjo, ki pa je rekla, da je to zgolj ostanek menstruacije.. Tokrat je enako in me skrbi ali je to normalno, ali bi morala ponovno obiskati ginekologinjo.. Res je, da sem v soboto menstruacijo se imela, manjsa krvavitev pa se mi je pojavila ravnokar (ponedeljek).

Hvala za odgovor in lep pozdrav!

Če ob tem kratkotrajnem prenehanju krvavitve nimate bolečin, gre najverjetneje res samo za ostanek menstruacije, ki se nabere v nožnici medtem, ko naprimer spite in se potem naenkrat izlije.

Nimam bolecin.. Vsega skupaj pa je le za nekaj kapljic.. Je pa res da sem tako septembra kot sedaj, dobila to krvavitev po voznji kolesa v fitnesu. Je to lahko kako povezano?

New Report

Close