Krvavitev med jemanjem KT
Pozdravljeni!
Tabletke Yasminelle jemljem ze prb. 2leti. Nikoli nisem imela tezav z menstruacijo, sedaj se mi je pa po 2 tednih od 7 dnevnega premora, prvo pojavil rjav izcedek, nato pa izcedek podoben menstruaciji, ki sedaj traja ze tri dni. Tok ni mocen, oz se spreminja iz ure v uro! Pred šestimi dnevi sem 1 tabletko vzela z vec kot 12 urno zamudo, je možno da je to sprožilo krvavitve. Vse pogosteje tudi obcutim bolecine v jajcnikih, med spolnim odnosom, ki so precej hude in trajajo tudi po en dan. Zanima me ce je moznost nosecnosti, ne glede na to da jemljem KT? Oz kaj bi bil lahko vzrok bolecin, in krvavitve? Hvala za odgovor
Živjo! Tablete Lyndinette jemljem skoraj 3 mesece. Danes bom vzela 20. tableto, vendar bom naprej kar takoj nadaljevala z naslednjo šlatlico (za vikend gremo kolesarit in ne bi rada imela med tem M). Problem je, da imam že kakšen teden in pol krvavitev, ki je bila sprva zelo rahla, in počasi postajala vedno močnejša. Danes bi lahko rekla da je že tako kot med 7 dnevno pavzo. Skrbi me, je vse v redu? giinekolog mi je rekel da so krvavitve nekaj navadnega v prvih mesecih, vendar se mi teden in pol zdi malo veliko. Tabletke sem jemala redno, vsak dan ob isti uri (največ z 20 min zamudo). Hvala za odgovore. Lep pozdrav.
Živjo!
Brez pregleda težko rečem ali je vse v redu ali ne, a se strinjam z vašim ginekologom, da po vsej verjetnosti gre za vmesne krvavitve, ki lahko trajajo še dlje, kot teden in pol. Še najbolje bi bilo narediti načrtovani premor, da maternična sluznica “izkrvavi”, in nato začeti z novim zavojčkom. Seveda lahko preskočite premor in takoj nadaljujete z novim zavojčkom in računate, da se bo krvavitev unesla, a garancije ni.
Matjaž
Pozdravljeni!
Stara sem 23 let in tablete Yasminelle jemljem ze 4leta. Vedno je vse potekalo normalno. Prejsnji teden sem v času 7-dnevnega premora kot ponavadi dobila menstruacijo, ki je trajala 4dni- kot vedno. Zakljucila se je torej v nedeljo, tabletke z naslednjega ovoja pa sem začela jemati v soboto. Danes- v sredo (torej 3dni po menstruacijo) pa sem zasledila kri, te ni veliko in zaenkrat kaže da se je ustavila. Nisem jemala nobenih antibiotikov, imela prebavnih motenj ali pozabila vzeti tabletke.
Zanima me kaj je narobe in ali moram obiskati ginekologa (bris so mi vzeli maja in je bilo vse ok). Hvala in lep pozdrav!
Pozdravljeni, 6 dni nazaj sem ponovno pričela z jemanjem KT, tokrat jemljem yaz KT. Prvo tabletko sem vzela približno dan in pol po začetku menstruacije, danes, po šestih dneh pa sem opazila rahlo krvavitev podobno menstruaciji. Tabletke sem sicer vzela redno in me zanima ali je takšna krvavitev normalna ali naj se raje napotim h ginekologinji?
Pozdravljeni,
KT Stedril-m jemljem že več kot 6 mesecev, prej sem jemala Daylla. Zadnja 2 meseca se mi na polovici jemanja tabletk, torej dobra 2 tedna do krvavitve, pojavlja neprijeten rjav izcedek. Včasih še bolečine v spodnjem delu trebuha. Sicer me izcedek ne moti tako življenjsko, bolj me zanima, kaj bi temu lahko bil vzrok?
Ali je tabletka stedril-m zame pač prešibka in jo moram zamenjati? Bo ta izcedek sčasoma minil?
Hvala za vaš odgovor!
KT jemljem redno, vsak dan ob isti uri. Daylla mi ni ustrezala, ker sem postala razdražljiva, jokala sem stalno, bila nesrečna. Zdaj pa pač je problem ta vmesna krvavitev, čeprav po pol leta jemanja bi moralo biti telo nekako navajeno, se je pa to zdaj začelo.
Upam, da so vam te inormacije kaj v pomoč,
Hvala za odgovor