Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva krvavitev in vrtoglavica

krvavitev in vrtoglavica

Pozdravljeni!

Mene pa zanima, če lahko toliko krvaviš (kontracepcija: Diane), da imaš vrtiglavico?

Že tretji mesec se po prvi noči menstrualnega cikla zjutraj prebudim, ko je vložek ves okrvavljen in ne morem niti sedeti, ker se mi tako blazno vrti. A je lahko povezava?

Lp, Sabina

ne, krvavitev z vrtoglavico verjetno ni povezana, je pa lahko pojav M same povezan z vrtoglavico, saj se ob M sproščajo številni presnovni posredniki najrazlčičnejših fiziloških procesov, tudi prostaglandini in ti lahko povzročajo vse mogoče težave s prebavili, na krvožilju in seveda tudi povzročajo vrtoglavico. Priporočam najprej mirovanje, če to ne zaleže pa še kakšno zdravilo proti vrtoglavici, ki pa so vsa na recept.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close