krvaveče dlesni

Pozdravljeni!

Z iskalnikom sem pobrskala po vaših odgovorih in našla to, kar sem iskala – če delsni pogosoto krvavijo (med jedjo jabolka, ob umivanju zob napr.), naj bi bil že nujen obisk specialista. Zanima me, ali mi moja zobozdravnica, ki je privatnica in sem pri njej samoplačniško, lahko sploh napiše napotnico in kaj to potegne za seboj na Stomat. kliniki (bom tudi tam samoplačnica?).

Pa še eno, morda ne najbolj navadno vprašanje – ali imajo lahko zobje kakršen koli vpliv na plodnost? Zdravim se namreč zaradi neplodnosti in večkrat sem slišala, da so zobje lahko vzrok za različne druge težave (bolezni), zato sprašujem, če so tudi kaj v povezavi s plodnostjo. Sama sicer ne opažam nobenih sprememb, ko sem v postopkih ivf, ko sem vsak dan, vsaj 10 dni podvržena hormonskim injekcijam.

Hvala za vaše mnenje in lep pozdrav! Taja

SPoštovana Taja,

krvaveče dlesni niso indikacija za obisk specialista. Najprej vam mora osebni zobozdravnik odstraniti vse trde in mehke zobne obloge na zobni kroni in korenini. Če ta poseg še vedno ne vodi v ozdravitev pa sledi napotitev k specialistu.
Če je omenjena zasebnica vaša osebna zobozdravnica, potem vam lahko izda napotnico za specialista in ste na Stomatološki kliniki tretirani kot vsi ostali napoteni pacienti. Brez napotnice pa ste samoplačnica pri kateremkoli specialistu.
O zobeh in posledičnem vplivu na plodnost ne vem kaj dosti. Zaradi zdravil in hormonski injekcij pa je možno, da imate bolj krvavečo dlesen – prav gotovo zdravila delujejo na sluznico maternice v smislu dobre priprave na oplojeno jajčece, kar pomeni, da se sluznice debeli in je dobro prekrvavljena (verjetno se to odgaja tudi z ustno sluznico in dlesnijo, ki je tako bolj občutljiva).

New Report

Close