Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Krvav izcedek v 4.-5. tednu

Krvav izcedek v 4.-5. tednu

Pozdravljen dr. Pušenjak,

Datum ZM sem imela 1.7.21, + test nosečnosti pa 26.7. po nekajdnevni blažji krvavitvi (predvidevam vgnezditveni). Noseča:4t5d

Beta hcg:

27.7. :129

29.7.: 460

Danes 03.08. :4590

 

Danes 03.08. sem na papirju zaznala rahel roza izcedek (samo 1x). Glede na to da beta hcg lepo raste, na 1.pregled pa sem naročena 25.08. Zanima me vaše mnenje, in sicer ali je potreben predhoden obisk ginekologu zaradi izcedka ali lahko mirno počakam konec meseca na pregled? Drugih težav, bolečin, krčev nimam …

Doma imam tbl. Dabroston, ki sem jih jemala zaradi kratkih ciklusov, ki pa mi žal niso pomagale oz. sem po njihovi uporabi vedno predčasno krvavela, tako da sem jih po 2-eh ciklusov uporabe opustila.

Zanima me ali bi lahko preprečila v bodoče kakšne morebitne krvave izcedke z uporabo Dabrostona? In v kolikor bi ga bilo smiselno uporabljati kako naj ga jemljem?

 

Lep pozdrav in hvala za vaš odgovor.

Spoštovani,

99+% krvavitev v zgodnji nosečnosti nima nobene zveze z ravnijo progesterona, zato ta te situacije tudi ne rešuje. Če menite, da ste vi ravno tisti 1%, kjer je problem progesteron, pač uporabljajte Dabroston 2x dnevno. Jaz ga svojim pac. ne predpisujem, e nimajo res absolutno prekratke lutealne faze (


Hvala za hiter odgovor.

Kaj pa svetujete glede pregleda? Bi bilo sploh smiselno prej na ginek. pregled?

tako zgodaj pregled ne bo prinesel veliko. V najboljšem primeru se bo v maternici videla gestacijska vrečka še brez plodovih odbojev in brez utripov, kar zgolj izključuje IMN, ne pove pa nič o uspešnosti nosečnosti. Če ni drugih simptomov, bi obisk ginekologa odložil vsaj še za 1 teden.


Še eno vprašanje… ali še vedno opravljate pregled nuhalne v postojnski porodnišnici?

 

Lp in hvala. 😊

da, ob četrtkih, ampak trenutno sem odsoten. Prvič bom v Po. spet 19.8. in potem vsak teden.


New Report

Close