kruh
Joj, Roman, sem navdušena nad samim opisom priprave kruha.
Si kar predstavljam kako s celo dušo in ljubeznijo delaš ta kruhek.
Pohvalno!
Še nekaj, kam se pa odpraviš po rž? Seveda mora biti bio pridelava,ne?
Ali ta tvoj kruh tudi zdrži cel teden v hladilniku?
Ko boš imel kak seminar pa le sporoči, verjetno bo kar nekaj interesentov (odvisno tudi v katerem kraju bo?)…..
Še enkrat hvala za tako podroben opis.
Nina napisal:
> Še nekaj, kam se pa odpraviš po rž? Seveda mora biti bio
> pridelava,ne?
>
> Ali ta tvoj kruh tudi zdrži cel teden v hladilniku?
>
Ne, ta moj kruh ne zdrži cel teden v hladilniku. Je preveč dober, pa ga prej pojemo… Tudi sicer jaz kruha ne dajem v hladilnik. Zavijem ga v platnen prt. Lahko bi se ga shranjevalo tudi v primerni, neglazirani lončeni posodi s pravtakšnim pokrovom. Je pa ta kruh res zelo trajen. Zakaj tega kruha ne dajem v hladilnik, je spet tema zase. Če ostanemo kar na čustveni ravni. Kako se občuti, če rečemo. “toplo me je pogledal” in kako če rečemo “hladno me je pogledal”? Kateri od teh dveh stavkov se lažje vleže v našo dušo?
Mi živimo trenutno še na Danskem (Se pa v začetku Oktobra selimo po dolgih letih spet nazaj in bomo živeli v Murski Soboti.) In tukaj, na Danskem ni noben problem dobiti Demeter rži v vsakem večjem kraju. Enako je zagotovo tudi v Avstriji. Lahko pa se potem Oktobra pozanimam in zagotovo bom tudi v Sloveniji našel demeter rž, pa potem tukaj napišem kje se jo dobi? Demeter je tudi bio, oziroma- njihovi kriteriji pridelave so še strožji.
Kar se pa tiče seminarja. Z malo dobre volje se ga lahko pripravi kjerkoli.
Še o tem, da pri tem delu moramo biti zraven s celo dušo:
Za bolnike, ki imajo sladkorno bolezen je odločilnega pomena, da se jim to kar se jim daje, daje z ljubeznijo. To je najpomembnejša terapija, ki celo tistemu, ki daje (peče na tak način kruh, recimo) daje ogromno.
Dober tek!
roman , hvala za recept, potrudil si se in tudi “mi”, oz. vsaj jaz se bom.
Sicer pa sem danes kupil “graham 0,30 kg ” pekarne Boč po ceni kos. 225 SIT
je dober in fino izgleda, zdi pa se mi, da peki s cenami malo pretiravajo.
Kako pesniško se obanašaš pri peki kruha! Jaz ne bi zmogla tako dolge procedure, ker se na kruh spomnim šele takrat, koa zmanjka.
Ja ampak to je tudi potrebno.
Z ljubeznijo delati, dajati in sprejemati- to je najvažnejša terapija sploh.
Torej,
tisti, ki vas tema kruh zanima, javite se?
Je že kdo moj recept preizkusil?
Je kdo zainteresiran za tečaj, ki sem ga bil omenil in na pol obljubil?
Lep pozdrav!
Forum je zaprt za komentiranje.