Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Drugo Otorinolaringologija Kronični sinusitis

Kronični sinusitis

Pozdravljeni!

Prosim za nasvet glede težave s sinusi. Več let imam težave z nosom. Večkrat se zgodi, da ne vonjam. Ob tem se skoraj vedno pojavi zamašen nos. Ob izpihovanju izteka samo svetla tekočina, včasih sluz, večinoma pa vodena prozorna tekočina. Zelo redko gnoj. Izpihovanje je delno uspešno in izpiham lahko le manjšo količino sluzi.

Nos je zamašen, če sem v notranjih prostorih. Čim sem zunaj in med športom v naravi (kolo, tek, kajak, alpinizem, smučanje) tega ni več. V notranjih prostorih (stanovanja, vozila, pisarne,…) se zopet pojavi isti občutek.

Pojavlja se v vseh letnih časih in traja in traja.

Glede na slike iz MR glave, ki so bile opravljene za druge namene, je razvidno, da je razvit kronični sinusitis. Prav tako, so zapisali tudi v izvidu. Pri ORL specialistu še nisem bil.

Glede samozdravljenja je tako, da mi ne pomagajo nobene kapljice, kreme, tablete,…, ki jih je mogoče kupiti v lekarni.

Prosim za nasvet in morebitno pomoč.

Hvala.

Spoštovani!

Glede na MR izvid priporočam ORL pregled. V veliki večini pa na MR izvidu se napiše, da je kronično vnetje, v bistvu pa je zadebeljena sluznica ali je nekaj sluzi, ki pa ne pomeni nič hudega.

LP IB.

Spoštovani,
bila sem na CT slikanju obnosnih votlin. Izvid je sledeč: zadebeljena sluznica v celoti izpolnjuje desni maxilarni sinus. Medialno se boči v nos, v sinus srednje školjke in povzroča zastoj desno frontoetmoidno. Stene so zadebeljene. Malo v desno je ukrivljen pretin. Nanj nalega gracilna srednja desna školjka.
Vas pa prosim za besede po domače, za nas smrtnike.

Hvala in lep pozdrav,
Sara

New Report

Close