Naslovnica Forum Zdravje Ginekologija ABC ginekologije in porodništva Kronični in akutni cervicitis

Kronični in akutni cervicitis

Pozdravljeni,
konev avgusta sem bila na kolposkopiji, zaradi brisa PIL VS, izvid je pokazal, da imam kronični in akutni cervicitis. Dobila sem Summamed in še ene tablete za vstavljanje en teden, tudi partner je jedej Summamed. To je bilo konec septembra, sedaj v decembru se mi pojavljajo rahle krvavitve po spolnem odnosu. Ali to pomeni, da se ta cervicitis ni pozdravil? Uporabljam Nuvaring, občasno imam tudi daljše in obilnejše menstruacije.
Hvala za odgovor.

Spoštovani,
žal iz krvavitve po SO ni mogoče sklepati na zdravljenje cervicitisa, vsekakor pa kronični del tega vnetja zagotovo ni mogoče pozdraviti tako kratkem času samo z antibiotično terapijo. Bo treba vložiti še nekaj truda v normalizacijo in vzdrževanje normalne vaginalne flore. Domnevam, da ste naročeni na kakšno kontrolo v 4 do 6 mesecih po kolposkopiji?


Ja, naročena sem čez 6 mesecev po kolposkopiji. Tak, da ni mogoče, da krvavim od cervicitisa? Je lahko kaj hujšega?

lahko, da krvavite zaradi cervicitisa po mehanskih obremenitvah površine MV, ampak proti kroničnemu cervicitisu ni učinkovite terapije. Tak cervicitis namreč ni neposredna posledica infekcije. Nič hujšega ni, če je bila kolposkopija v redu oziroma ni odkrila hujših predrakavih ali rakavih sprememb.


Najlepša hvala. Tako, da lahko počakam do naslednjega pregleda ali bi bilo potrebno prej? Kaj svetujete proti odpravi tega vnetja?
Hvala

res je. Vsaj do kontrolnega pregleda ste lahko mirni.


Pozdravljeni,
zaradi krvavitev po SO, ki so se mi začele pojavljati v decembru sem dobila gynodaktarin. V septembru diagnoza kroničnega cervicitisa, katero sem dobila po kolposkopiji(tudi biopsija celic in abrazija mv je bila opravljena). V tednu terapije z gynodaktarinom in teden po njem ni bilo krvavitev po SO, potem spet, vendar ne vedno. Bi morala na pregled ali je posledica vnetja? Uporabljam Nuvaring več kot leto in pol in imam sedaj občutek kot bi ga čutila, tudi po SO je neprijeten občutek. Mogoče mi ne ustreza več? In so krvavitve tudi od tega?

Spoštovani,
vsa omenjena vprašanja so tako individualna, da je težko reči kaj odločilnega na daljavo in brez pregleda oziroma osebnega stika. Če se počutje ob uporabi Nuvaringa spreminja na slabše, potem je to že lahko razlog, da to metodo opustite in jo zamenjate za kaj drugega, kar pa je spet stvar osebnega posveta. Od Nuvaringa sicer ne pričakujem krvavitev. Seveda pa vnetje (cervicitis) lahko povzročajo zelo različni mikroorganizmi oziroma klice (bakterije, pol bakterije, virusi, paraziti, glive). Gynodaktarin je zdravilo proti glivični okužbi, ostane torej še vse ostalo, česar se verjetno ni vsega preverjalo.


Pozdravljeni spet,
minili so spet trije tedni po terapiji z gyno daktarinom, nakar se mi je spet pojavila krvavitev po SO. Obvestila sem svojo ginekologinjo, ki mi je sedaj predpisala že tretjo škatlico gynodaktarina. Pregled imam pa 2.3. Zanima me ali je smiselno to zdravilo, če ni pravega učinka? Je lahko kaj nevarnega glede na to, da sem v avgustu imela biopsijo celic in abrazijo MV?Hvala.

Pozdravljeni spet,
tri tedne po drugi terapiji z Gynodaktarinom se mi je spet pojavila jevavitev po SO. Pregled imam marca, dobila sem spet še eno škstlico Gynodaktarina, sedaj že tretji mesec, vsak mesec eno škatlico. Zanima me ali je smiselno le -te jemati, če ni učinka. Je lahko kaj nevarnega, glede na to, da je bila avgusta opravljena biopsija celic in abrazija MV? Hvala

pri takšnih rečeh res ni univerzalnega odgovora iz rokava. Če bi videl lokalno situacijo, bi se verjetno lažje opredelil. Se pa strinjam, da takole zdravljenje na pamet ni prepričljivo.


Spoštovani,
na daljavo in brez osebnega vpogleda v situacijo težko ocenjujem primernost ali neprimernost vaše obravnave. Ne vem, kaj se da videti, kaj je vzrok vašim krvavitvam in če vaša ginekologinja zdravi smiselno ali ne. Žal je za takšno oceno nujno imeti neposreden vpogled v stanje.


Spoštovani
Imam eno vprašanje prejsni vikend sem imela spolni odnos… Nato sem po dveh dneh ( v torek vzela napačen cananasten za v noznico) ker me je srbelo..in kolikor se spomnem me je potem začelo bolet ko sem sla na vodo. Boli me malo samo na koncu ko grem na vodo. Izcedka nimam.. Z ginekologom sem zmenjena da se slišim ta teden…
Mi lahko poveste kaj bi lahko to bilo? Kej nevarnega? Zanima me če bi imela slučajno kakšno vnetje ali bi lahko partner kaj dobil ker sva imela tudi včeraj spolne odnose?
Zahvaljujem se vam za odgovor.

mislim, da zaradi Canestena ni težav.


Spoštovani
Hvala za odgovor.
Kaj pa bi lahko bilo drugače če me malo samo na koncu zaboli izcedka pa nimam in tudi nič drugega.. Kaj bi potem lahko to bilo da me malo boli? Kakšen uretritis?
Ali če bi imela to lahko partner dobi med spolnim odnosom?
Zahvaljujem se vam za odgovor.

joj, takšnih reči se žal ne da ugotavljat na daljavo. Ne vem, kaj vas boli, ker so strukture, ki pripadajo različnim organskim sistemom v predelu presredka zelo blizu druga drugi.


Pozdravljeni,
2.3. sem imela pregled, odvzem brisa, ker je bilo 6 mesecev po kolposkopiji(biopsija celic, abrazija mv). Izvid je bil apc-n. Od decembra se mi pojavljajo krvavitve po SO in vedno sem prejela samo gyno daktarin. Tudi zdaj ob izvidu spet. Sedaj pa so se mi začele še pojavljat krvavitve tako, ne po SO. Uporabljam pa Nuvaring. Na pregledu še je ginekologinja rekla, da imam malo bolj občutljivo sluznico, kar mi pa lahko ob priliki zamrzne ( krvavela sem tri dni po brisu, kar nikoli prej nisem ).Ali so težave od tega ali česar drugega?
Hvala

Težko je reči, ker imate več možnih razlogov za krvavitve: spremembe na MV v okviru apc-n, vidno občutljivo cervikalno sluznico in uporabljate še Nuvaring, ki je nenazadnje vsaj do neke mere tujek v nožnici.


Hvala za odgovor. Naj grem spet nazaj na pregled ali naj počakam 6 mesecev do naslednjega pregleda in naj vzamem še gyno daktarin ali mogoče prekinem z Nuvaringom?

ne vem. Poskusite najprej tisto, kar je najmanj komplicirano, morda prenehati z uporabo Nuvaringa, nato pa po vrsti vsako stvar posebej.


New Report

Close