krivi zobje

Lepo pozdravljeni. Mene pa zanima kaj se da storiti za krive zobe, kajti moja sekalca(2) štrlita iz ust. Moj zobozdravnik mi je že povedal za možnost operacije oz. bi mi izpulil 4 zdrave zobe a se s tem nisem strinjal. Zanima me če se da ta težava odpraviti z zobnim aparatom ali pa na kak drugačen način. Naj še povem da me takšni zobje zelo motijo in da je predvsem neprijetno imeti takšne zobe!!

Ob tem pa bi rad še izkoristil priložnost, da grajam vse zobozdravnike iz M.S., kajti kot otroku so mi povedali da se bo ta problem rešil sam od sebe, pa čeprav smo zahtevali zobni aparat!! hvala

Spoštovani Alex,

ker trenutno “nadomeščam” dr.Korošca,vam na žalost ne morem dati drugega odgovora,kot ste ga že dobili na drugem forumu.
Lepo pozdravljeni!

Spoštovani Alex!
Zelo težko je brez pregleda priporočiti posebne estetske zadeve v ustih. Sta dve možnosti: protetska priprava in spreminjanje položaja zob ter ortodoncija s fiksnim ali snemnim aparatom.
Protetsko je mogoče spremeniti položaje zob s porcelanskimi prevlekami. Odvisno od položaja zob je možna: devitalizacija in izdelava nazidka, kateri spremeni položaj zoba. Druga možnost je ortodontska terapija.
Lep pozdrav!
Korošec Hrvoje, dr.stom.

Spostovani!

Imam podoben problem kot Alex. Zanima me moznost operativne poravnave prednjih zgornjih zob. Bi lahko prosim na kratko orisali moznosti za taksen poseg in okvirne cene? Kje lahko dobim dodatne informacije, izvajalce teh storitev,
cene, ipd. Zivim v Ljubljani in me zanima predvsem Ljubljana in okolica…

Hvala in lp,
Luka

New Report

Close