kritika na sestre na inf. kl.
ŽIVJO!
KRITIKA LETI SAMO NA SESTRSKO HIGIENO ROK OZ.NERAZKUŽEVANJE ROK PREDEN PRISTOPI K PACIENTU.PREDEVSEM SEM BILA RAZOČARANA DA SE TO DOGAJA RAVNO NA INFEKCIJSKI KLINIKI!IN POTEM KO SI ROK NE RAZKUŽUJEJO,ŠE DELAJO Z INFUZIJO OZ.”POPRAVLJAJO”KANAL NA ROKI NAŠEGA OTROKA,S TEM DA SE VSEGA DOTIKAJO(IGLE KI JE V ŽILI),…KAKOR MI JE ZNANO NAJ BI BILO TO VSE STERILNO.BI VE REKLE SESTRI DA NAJ SI PREJ ROKE RAZKUŽI?!TUDI KO JE ZAPUSTILA SOBO SI NI ROK RAZKUŽILA!!!ONE SO TUDI PRENAŠALKE…RES SEM RAZOČARANA!LP,PROSIM ZA VAŠA MNENJA.
ZIVJO,SESTRA STERILNA!
VERJETNO SI TI TAM SESTRA,VSAJ RAZBRATI JE BILO TAKO IZ TVOJIH BESED!?
SICER PA JE ZDAJ ŽE VSEENO,Z TAKO PRIMITIVKO KOT SI TI JE ŠKODA ČASA IZGUBLJATI BESED.SAMO TOLIKO DA TI POVEM,DA JAZ NE BEREM ČASOPISA IN MI ZATO NI BILO POTREBNO ZAPUŠČATI SOBE,TER DA PRED SOBO ZAGOTOVO NI BILO NOBENEGA RAZKUŽILA(SEM PREVERILA)!!!LP
Draga Mamca.
Glede na tvoje izražanje in tvojo primitivnost, ti svetujem, da se ozreš malo naokoli…svet se ne vrti samo okoli tebe, kaj vse sestre naredijo preden stopijo v sobo, tebi sploh jasno ni, ker si tam s čist drugačnim razlogom in vidiš oz. te moti vsaka malenkost.
Sama nisem sestra, in te po eni strani razumem za skrb, sej gre konec koncev za tvojega otroka, ampak malo lahko razširiš svoj spekter razledanosti pa opazuješ kaj dela sestra, ko zapusti sobo…razkužila so povsod nameščena..tudi po sestrskih sobah, in verjemi, da se razkužuje vsaka sestra, ker so one najbolj izpostavljene infekcijam in okužbam in so one tiste, ki bi lahko prenesle to na svoje otroke, mislim, pa da tako neodgovorne sestre ni.
Če se pa motim, pa je na kliniki taka sestra, pa stopi do glavne sestre, pa razloži problem, ne pa da tukaj iščeš podporo.
Ps. Pa še nekaj, lepa beseda lepo mesto najde, in mislim, da bi jo tudi tokrat.
Lep pozdrav
Oddelki z otroci so vedno malce posebni – zaradi otrok.
Sestre vedno vprašajo ali otroka preoblečejo, nahranijo…………tudi izmerijo temperaturo. Ker naj bi bilo to otroku manj traumatično ( po mnenju nekaterih )
Ja sester pa nikjer, če bi prišla pa itak ne naredijo nič prav. Da pa je zvonec ob postelji pa nihče ne ve.
Očitno sestre niso nikomur v korist saj v bolnišnicah matere obvladajo vse – torej je najboljši način zdravljenje na domu z zdravniškimi obiski.
Zakaj pa to ne?