Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina kri v urinu in izvidi

kri v urinu in izvidi

Spoštovani g.dr. Kersnik,

zelo me skrbijo moji izvidi. Pred dvema dnevoma sem najprej čez dan, imela temno (temno rjavo, kalno) vodo, v večernem času pa se mi je kar naenkrat voda “zaprla” in enostavno ni šla od mene niti kapljica več, čeprav sem veliko popila. Občutek, da mi bo razneslo mehur je bil neznosen. Po dveh urah se je ulilo in vmes seveda kri, ker je bil urin precej rdeč. Dobila sem tudi temperaturo 38,5., ki sem jo imela še ves naslednji dan (to je včeraj).Takoj sem odšla na urgenco, kjer sem dobila tablete Primotren (2×2 tbl na 12 ur). Bolečin nisem imela. Stara sem 50 let. Ostali izvidi (navajam le tiste, ki so izven orientacijskih vrednosti) pa so bili naslednji:

K-Lkci 13,8
U-Proteini, poE 2
U-Hemoglobin, poE 3
U-Levkociti, poE 2
Erci-sveži posamezni
Levkociti številni (400x)

Komentar sedimentu:
številne bakterije
posamezne epitelne celice
soli amorfnih fosfatov

Rtg:
desno v projekciji male medenice so vidne okroglaste sence kalcijeve gostote – večji sta vel. 4mm – ve3rjetno fleboliti, ev.urolita ne morem izključiti.
Drugje v projekciji sečil,ob superpoziciji pnevmatiziranega črevesa, kamnov ne vidim.

Ker se bojim najhujšega, Vas prosim za pojasnilo. Kot laično razmišljanje, me skrbi kri in komentar – posamezne epitelne celice (kaj je to?).

Težko čakam Vaš odgovor. Hvala

Spoštovani!

Če se je voda zbistril in nimate več težav, je šlo za nekoliko težje ventje sečil – poleg mehurja najbrž tudi ledvice, kar naj bi se pozdavilo z omenjenimi zdravili. Sicer bi bila na mestu UZ kontorla mehurja (poln mehur) in ledvic. Rak nima tako akutnega poteka.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close