Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina kri v dojenčkovem blatu

kri v dojenčkovem blatu

Pozdravljeni!
V četrtek zvečer sem pri našem trimesečniku opazila nekaj rdečkaste sluzi v blatu (predvidevam, da je kri). Kakal je 3 krat v roku ene ure in vedno je bila prisotna ta rdeča sluz. Dala sem mu lineks.
Pred enim tednom smo mu začeli dodajati železo v obliki kapljic. Ali je možno, da je železo povzročilo to nevšečnost? Dva dni prej je bil tudi cepljen (DI-TE-PER in otroška paraliza).
Že od rojstva ga veliko napenja in ima blato večinoma sluzasto in zelenkasto. Ker je polno dojen, naj to ne bi bila driska. Ker v petek rdeče sluzi ni bilo, nismo šli k zdravniku. Danes pa sem spet pri enem kakanju opazila čisto malo rdečkasto pikico.
Ali je možna kakšna alergija? Zaradi krčev že nekaj časa ne pijem mleka. Tu in tam pojem le kakšen jogort in mlečno čokolado?
Naj grem k dežurnemu zdravniku ali lahko počakam do ponedeljka?
Otrok je precej siten in malo spi, je pa normalno.
Hvala za pomoč!

Spoštovani!

Na hitro vam zdravnik ne bo mogel pomagati, oz. tudi ni kaj bistvenega spremeniti, zato se vam z obiskom pri zdravniku ne mudi pretirano. Lahko poči kaka žilica, če gre za kri, ali pa gre za drugo barvo. Podatek o tek količini krvi ne napoveduje kakšne bolezni, oz. si ne moremo kaj dosti pomagati pri diagnozi, če ne bo še kakšnih drugih dodatnih znakov.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close