Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? kri v blatu

kri v blatu

Pozdravljeni
ne vem, če je tole pravi forum, ampak vseeno prosim za odgovor ali za napotitev na drug forum. Star sem 35 let in zadnje dve leti opažam kri med blatom kadar grem na veliko potrebo. to se zgodi približno enkrat na teden, včasih jo je več, včasih pa manj. je svetlo rdeča in v literaturi sem zasledil, da to ni znak za preplah. kljub temu me zanima, ali mi svetujete pregled pri strokovnjaku, da ne bi kaj zamudil? V zadnjem primeru je bila školjka kar poškropljena od krvi in me je resno zaskrbelo. sicer imam redno prebavo in sem zdrav. sem tudi kadilec, vendar to najbrž nima povezave?
prosim za kratko mnenje in srečno vsem
Simon

Hi Simi,

Menim, da nisi prav nic zamudil, o hemeroidih pa smo res ze veliko pisali. Uporabi iskalnik po celem Med.Over.Net-u in se seznani s problemom iz razlicnih vidikov. Seveda ti pravi odgovor lahko da le zdravniski pregled, sam pa lahko storis marsikaj, da ga omilis in morda glede na opis celo v celoti odpravis. Tvoje kadilstvo je po moje pri tem manjsi problem..

SRECNO,
Jože

Dragi simi,

majhno, a redno izgubljanje krvi lahko vodi v slabokrvnost. Pretekli teden sem pregledala mlajšo dekle, ki je prišla zaradi oslabelosti. Ni zmogla več teči, tudi hodila je težko, takoj se je zasopla. Bila je osupljivo bleda, nato pa mi je zaupala, da že dve leti odlaša pregled, ker krvavi na blatu. Ker je bila njena slabokrvnost precej resna, smo jo morali sprejeti v bolnišnico. To vam pišem zato, da boste razumeli, da se z vašo dilemo sooča precej mladih ljudi. Zbrati morate pogum, da greste na pregled k zdravniku.

Da ste kadilec, ni povsem nedolžno kot meni Jože, ker to zvišuje vaše tveganje za različne vrste in tipe raka, ki se lahko pojavijo tudi brez kakšnih večjih znamenj ali napovedi.

Svetujem vam enako kot Jože – uporabite naš iskalnik! Vtipkajte besedo hemeroidi ali hemeroid ali hemoroid/i in zadetki bodo številni, tudi jaz sem veliko napisala na to temo.

Lepo vas pozdravljam,

Irena

New Report

Close