Najdi forum

kri na blatu

Pozdravljeni,
moja 3.mesečna deklica je polno dojena. Od rojstva je kakala tudi do 10x na dan, svetlo rumeno, tekoče, brez grudic, če se je pokakala med previjanjem, je blato kar “izstrelila” ven. Okrog 20. marca je začela med dojenjem kričat in se odmikat, naredila je dva požirka in nato se krčevito odmaknila, nato se je spet prisesala pa nazaj odmaknila. Kričala je dokler je bila ob dojki, čim sem jo odmaknila, se je umirila kot, da ni bilo nič. Mislila sem, da so krči. 24. marca pa mi cel dan ni kakala (kar je bilo zelo čudno, glede na to, da je bila prej pokakana vsaka plenica, tudi ponoči) , zvečer pa se pokaka temnejše, smrdeče, z rjavimi koščki krvi (največ 1mm veliki). Naslednji dan se je pokakala v obliki “špagetov” (kot nekakšne dolge rumene lepljive gliste – priložena slika je od včeraj, na kateri je samo en špagetek, takrat pa je pokakala cel kup takih špagetkov). Ker je temnejše, smrdeče in po samo enkrat na dan kakala še nekaj dni, smo šli do pediatrinje. Analiza blata z dne 29. marec je pokazala, da ima ROTA in NORO VIRUS, kri v blatu pa samo 2 (ne vem česa, pediatrinja je rekla da je to malo, saj je meja 50). Začela je kakat 3x na dan, še vedno temno rumeno, smrdeče s koščki temne krvi, pa tudi sluz je bila prisotna. Več je tudi polivala mleka (bruhala), a ni bilo hudega, saj je normalno lulala, pa tudi na teži lepo napreduje. Analiza blata z dne 5. april je pokazala samo še noro virus v mejni vrednosti, a blato je še vedno temnejše, sicer ne smrdi več, so pa še vedno prisotni koščki temne krvi, včasih tudi sluz. Pa tudi med dojenjem (zlasti zvečer, ne med vsakim dojenjem) kriči in se odmika. Analiza blata z dne 17. april pa ni pokazala več virusov. Blato je zopet svetlo rumene barve ne smrdi, sem pa izredno zaskrbljena ker so še vedno prisotni koščki krvi, sicer ne več rjave barve, ampak temno rdeče, predvsem pa, ker je ta kri prisotna že 4 TEDNE in ni videti nobene izboljšave. Sprva sem se tolažila, češ da je to zaradi virusa, a zdaj virusa ni več, kri pa še vedno. Blato je sicer zopet svetlo rumeno (včeraj in danes je bilo blato enkrat zelenkasto), nesmredče (večkrat tekom teh 4 tednov, pa tudi danes, je pokakala nekaj lepljivih “špagetov” – kot sem opisala zgoraj), kaka 3x na dan. Deklica na teži lepo napreduje, je dobre volje. Med kakšnim podojem tekom dneva pa še vedno kriči in se odmika (kakšen dan več, kakšen dan manj, kakšen dan pa nič), čim pa jo dam na trebušček se umiri kot da ni bilo nič (teh krčev pred okužbo ni bilo). Kaj so tisti lepljivi “špagetki”? Zanima me ali je krvavitev normalna ob taki okužbi? Zakaj še vedno krvavi, če pa virusa ni več? Zakaj je KRI TEMNO RDEČA/RJAVA? Koliko časa potrebuje črevo, da “pride k sebi” po taki krvavitvi? Ali je vzrok te krvi morda kaj drugega?
Vnaprej se Vam izredno zahvaljujem za odgovor!
Lep pozdrav od obupane mamice.

Pozdravljeni!

Moram vas obvestiti, da je to forum za odrasle s gastintestinalnimi težavami ter da so za otroke pristojni pediatri. nenavadno je, da bi virusi povzročali krvavitve iz prebavil-saj pri odraslem tega še nisem videla. Glede na vaš podatek o odvajanju krvi bi morala biti punčka slabokrvna, sigurno ne bi bila živahna. Svetujem vam, da se ponovno obrnete na pediatrinjo in ji razložite svoja opažanja in skrbi. V kolikor težave ne bodo ponehale bo potreben pregled na pediatrični kliniki.

Lp,Nataša Smrekar

lp,
mene pa zanima naslednje. ze kar kaksni dve leti opazam sledove sveze krvi na toaletnem papirju, ki pa sem jih ignoriral, saj sem predvideval da gre za notranje hemeroide, ki so nekako stagnirali. ta teden pa sem ze dva dni opazil malo vecjo kolicino krvi na papirju (priblizno cetrtino enega koscka papirja je bilo obarvanega živo rdeče barve, nato pa vse normalno). obcasno me tudi srbi, danes mogoce celo mal boli cisto spodaj pri anusu (mogoce je psiha, verjetno). ne vemm pa ce je povezano, ta teden sem prav tako imel tezave s spahovanjem, bolečino v prsih in zlicki, verjteno zaradi kisline, ker sem za vedno malo prevec pogledal v kozarec. (to se mi je sicer zgodilo prvic – ti simptomi namrec). zdaj pa me zanima kdaj k zdravniku, če sploh, če se bo zrihtalo samo od sebe. aja vceraj sem kupil hemoclin in ga sedaj uporabljam. hvala

Pozdravljeni!

Ker niste navedli starosti, vam svetujem do 40 leta obisk proktologa, po 40.letu je potrebna kolonoskopija. Slednja je potrebna, če imate pozitivno družinsko obremenitev z rakom debelega črevesja. Najverjetneje gre res le za hemoroidalne vozliče ter povdarjene kožne gube, kjer se vam nabirajo ostanki blata zaradi česar vas lahko srbi okoli anusa. ravno tako imate lahko te težave zaradi vzroka, ki ste ga že omenil, lahko pa gre za glivično okužbo tega predela. Vsekakor si mažite predel s kremami za hemoroidalne vozliče in se naročite pri proktologu, ki bo ocenil, če je potrebna ligacija vozličev.

Lp,Nataša Smrekar

New Report

Close