Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Rak Kako živeti z rakom? kri na blatu

kri na blatu

Pozdravljeni!
Stara sm 31 let ,dvakrat rodila(zadnjič pred dvema letoma).Imam povišan krvni pritisk in pijem PREXANIL 4mg eno tableto na dan.Prehranjujem se normalno(domača predvsem kuhana hrana).Že nekaj mesecev se mi ponavla kri na blatu,najprej se je začelo z malo krvi,smo kadar sm se obrisala ,na papirju,imela sm občutek (kadar je bilo blato bolj trdo )da me reze kot z želetko(pekoča bolečina).Nakar sm obiskala osebnega dr.kateri mi je rekel da gre verjetno za raspok sluznice,dal mi je FAKTU mazilo po katerem mi je bilo zelo boljše (se je še ponovilo, ampak smo cr enkrat na mesec)in dal mi je tudi napotnico za proktologa ampak na vrsto še nisem prišla ,tudi datuma še nimam ,ker sm napotnico poslala po pošti.
Danes pa SPET kri na blatu, ampak kr precej več kot ponavadi ,bolelo me ni nič.Na parirju sm zasledila zdraven krvi še košček strjene krvi cr 4 mm veliko.Zadnje dneve imam tudi pogosto zgago.Sprašujem, je razlog za paniko in kaj bi to lahko bilo,mogoče po tabletah(pijem jih že leto dni),naj grem TAKOJ na pregled, naj počakam?Kaj mi vi svetujete?Zelo me je strah!Prosim za čimprejšnji odgovor!

NAJLEPŠA HVALA IN LEP POZDRAV!

POZDRAVLJENI
Čakam odgovor pa ga ni,ne vem če sm kaj narobe kliklina?,oprostite ,ampak prosila bi če mi lahko odgovorite ,ker me zelo skrbi moja težava.Najlepša hvala…….

Če vas peče in boli pri odvajanju, gre verjetno res za razpoko.
Svetujem vam, da pogledate to področje tudi z ogledalom. Lahko, da se razpoka vidi na vzven. Potipajte ali kaj čutite. Ali vas boli pri dotiku? Raziščite se, brez sramu.:)
Razpoke povzročijo manjšo krvavitev pri odvajanju, le te opazimo na papirju. Lahko imate tudi notranje hemeroide, ki pa niso vidni.
V vsakem primeru boste šla na pregled k proktologu in boste tam videla kaj in kako. Dejansko preko interneta lahko le ugibamo. Do takrat pa brez strahu.
Poskrbite za redno in mehko odvajanje. Pijte zadosti vode.
Lp

tudi jaz imam probleme s krvjo v blatu. Meni pa se pojavlja takrat, ko imam mehkejše blato, brez da bi me karkoli bolelo.
Ali ima še kdo podobne težave?

Zelo pomembno je ali je kri med blatom (pomešana med blato) ali pa pride kri po odvajanju blata. V drugem primeru jekri ponavadi sveža in je indikator kakšnih arzpok ali hemeroidov. V prvem primeru pa je azedva lahko dosti bolj problematična.

Srečno.

Tudi jaz imam podobno težavo, in sicer zelo težko izločam blato, saj je odvajanje zelo boleče. Prav tako ob koncu odvajanja opazim na papirju kri. Bila sem na rektoskopiji, kjer pa mi zdravnica ni opazila nobene spremembe (mogoče malo nakazani hemeroidi?). Zanima me, kaj sploh lahko storim v zvezi z bolečim odvajanjem in ali bi se razpoko videlo na rektoskopiji oz. od kje potem kri na papirju :)?
Hvala in lep pozdrav!

New Report

Close