Pozdravljeni,

enkrat sem vas že spraševala na temo občasnega pojavljanja krvi pri odvajanju blata (trdo odvajanje), ki se je takrat navezovalo na zunanje hemeroide in pri tem sem občutila tudi bolečine v zadnjici. Danes zjutraj sem imela tudi trdo blato, vendar nisem občutila bolečin v zadnjici, vendar sem kljub temu opazila nekaj krvi (svetle barve) na WC-papirju. S prsti sem si dotaknila zadnjično odprtino in občutila sem zelo majhno bolečino (skoraj nič). Sedaj me zanima, če se ta kri tudi navezuje na zunanje hemeroide, tudi če nisem začutila bolečine pri odvajanju.
Drugače pa nimam problemov pri odvajanju blata, samo občasno in takrat imam tudi omenjene probleme. Prehranjujem se tudi primerno (po mojem mnenju), veliko tekočine, sadje. Tudi počutje ni slabo, nimam bolečin v trebuhu ipd. Je pa res, da sem sedaj en teden zaradi enega dogodka malo nervozna in s tem povezano imam tudi en teden trdo odvajanje blata.

Prosim za nasvet.

Hvala in lepo se imejte.

Spoštovani!

Lahko imate tudi notranje hemeroide, ki jih smai verjetno ne boste mogli otipati, ali pa je zaradi trdega blata počil del sluznice. Samo od sebe ali ob pomoči mazil proti hemeroidom bi se moralo stanje kmalu popraviti.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

Pregovor: "Eno jabolko na dan podi zdravnika stran."

New Report

Close