kremice

Hojla punce!:)

Obračam se na vas, ker vem, da mi bote znale pomagat.

Torej, zanima me, katera krema, ki bi bila zraven še cenovno ugodna, je učinkovita v boju proti celulitu (ja, saj vem da zraven spadajo še zdrava prehrana, veliko vode in telesna aktivnost, ampak vseeno bi si rada nabavla eno dobro kremo…).

Hvala za odgovore!

LP

Kaj je za tebe cenovno ugodna krema?

sem kar jem

Jaz prisegam na Vishyjevo a ta ni “cenovno ugodna”, je pa kvalitetna in enostavna.

Jah da stane največ 5 jurjev… več si skoraj ne morem privoščit. Razmišljam o vichy-jevi… Čeprav po drugi strani nekateri pravijo da ni važno s čim se mažeš, važno da se in da se ob tem masiraš… Ne vem, pač vprašam, če je slučajno katera s katero kremo zadovoljna in če pač ni predraga…

lp

Jaz sem najprej uporabljala Vichijevo in nisem opazila nikakrsnih rezultatov. Masirala sem se bolj malo.

Nato sem zacela uporabljati Afrodito in malo vec masaze in rezultati so.

Sicer mi je pa prijateljica, ki dela v trgovini rekla, da gredo od Nivee za med. Nisem pa probala. (stane mislim da okoli 2 tisoc).

Point!
bilo katera krema + masaza

Zame je bila do sedaj najboljša kolekcija Dove.

Dove + knajpanje(sede v poletnem času).
Cenovno dostopno.

V VSAKEM PRETEŽKEM ALI PREDEBELEM ČLOVEKU ŠE VEDNO TIČI VITKO BITJE. LE ZBUDITI GA JE TREBA. Pozdravček Marika

Za hitre rezultate in ne razmišljanje kaj nudimo sebi, je vsaka krema dobra. Verjamem pa, da koža pokaže čez leta zobe in se potem obračamo k dermatologom, da nam pomagajo, ker nafta in razne nenaravne snovi, ki agresivno “pomagajo” nam, da rešimo trenutno naše kaprice , saj jo moramo negovati in crkljati, ne pa maltretirati in ji nuditi ves strup sveta.
Meni recimo cena dveh krem(to je prav komplet za boj proti celulitu) 13.000,00 sit ne pomeni veliko. Zakaj? Ker mi dajeta rezultate,ki sem jih želela. Je pa res, da sem potrebovala zaradi hudo nadležnega in bolečega celulita(produkt življenja do 46. leta)tri terapije in seveda dobrega partnerja, ki me z veseljem zmasira tako kot je treba.
Je pa seveda Afrodita kar zanimiva in jo lahko priporočim, da je lahko dobro nadomestilo teh kremic, ki sem jih uporabljala jaz. Ne morem pa garantirat, da naredijo enako dober rezultat.

Ciao, Andreja

sem kar jem

Sem probala precej krem – prisegam na Colistarja – hladilni gel za noge (ampak sem tudi zdravo jedla in se rekreirala), saj mi je celulit izginil. Cena je nekaj čez 10.000 sit (1-1,5 meseca), zdrži pa dosti dalj kot Afroditina – sem probala oboje. Glede na to se mi zdi Colistar cenejši, malo ga porabiš in veliko lepše se maže.

Še kako je pomembno s čim se mažeš, ali je to čista kemija, ki jo nanašaš na telo, ali so to naravni izdelki. Linija vichy pa žal ne sodi k ta zadnjim. Meni je važno kaj nanašam na teli in v telo bolj kot to, da bom imela eno gubico manj…

“Se negujete z nafto?” To je naslov članka, katerega je vredno prebrati.
Članek najdete v reviji Viva, september, š. 142.
Lep pozdrav in varujte svojo kožo, nimate rezervne!

Mojca

Ali se tudi vi negujete z nafto?

Seveda bi najraje rekli ne, toda preden odgovorite, premislite še enkrat. Dejstvo je, da je količina kozmetike, ki jo uporabljamo zdaj, neprimerno večja od tiste, ki so jo uporabljali naši predniki. Moja prababica je poznala samo svinjsko mast, v kateri so včasih raztopili kakšno zdravilno zel.

Moja babica je imela eno 300-gramsko Nivea kremo za obraz, roke in vse drugo. Ta krema je zadostovala za vse leto.
Količino kremic, losjonov, čistilnega mleka, šmink in drugih nujnih pripomočkov v povprečni kopalnici pa dandanes merimo v kilogramih.

Če na leto porabite samo en losjon za telo, eno mleko za sončenje, dve dnevni in dve nočni kremi ter dve kremi za roke, ste že pri več kot kilogramu “zaužitih” sestavin. Povprečna predstavnica lepšega spola, stara med dvajset in trideset let, na leto porabi od štiri do šest kilogramov kozmetike. Od tega bo 60 odstotkov končalo tudi v krvi, jetrih, ledvicah in drugih organih.

Američani, ki imajo radi tekstne statistike, so izračunali, da ženska ob redni uporabi v svojem življenju poje od dva do štiri kilograme šminke za ustnice.

Kaj smo zaužili?

Pri nakupu kozmetičnih preparatov smo potrošniki v nadvse neugodnem položaju. Zakonodaja sicer narekuje proizvajalcem, da morajo navesti uporabljene sestavine, vendar te lahko razume manj kot odstotek prebivalstva.

Sestavine so napisane le po padajočem zaporedju, brez količin, zato dejansko ne morete vedeti, koliko obljubljenega izvlečka češenj, kamilice, aloje vere ali drugih snovi je v preparatu.

Da je zmeda še večja, vam kot naravno kozmetiko lahko oglašujejo tudi takšno, v kateri je naravnih sestavin samo za en sam odstotek.

Kaj je v preostalih 99 odstotkih?

Če bi vam napisali nafta, izdelka nikoli ne bi kupili. Ko derivati nafte dobijo zanimiva umetniška imena, pa postanejo “čudovite učinkovine”. Skoraj vse, kar tako očarljivo diši v naših kremicah, milih, tonikih in deodorantih, je umetna dišava, pridobljena po sintetični poti.

Tudi vse umetne arome jagod, mentola, češenj, magnolij, mandljev in podobno, so otroci nafte. Vsa barvila, ki nam tako lepo pričarajo barvo breskev, jagod ali limone v izdelkih, ali pa nam ponujajo neverjetno paleto barv za lase, so istega izvora.

V kolikšni meri je kozmetika škodljiva?

Dolgo je veljalo zmotno prepričanje, da kozmetika ostaja na površini kože in da zato v preparatih najdemo tudi sestavine, ki v živilih nikoli ne bi bile dovoljene. Tudi količine konzervansov, emulgatorjev in stabilizatorjev so v kozmetiki znatno večje kot v živilih.

(Predstavljajte si, kaj vse mora “prestati” vaše mleko za sončenje, ki ga v eni sezoni vsaj petnajstkrat “prekuhate” na vroči plaži, da kljub temu zadrži strukturo in vonj.)

Zavedanje, da je koža druga usta telesa, je iz dneva v dan večje. Če ste imeli izkušnje z nikotinskimi obliži, kontracepcijskimi obliži, obliži estrogena ali morfijevimi obliži, vam je jasno, da sestavine iz obliža zelo učinkovito prehajajo v kri. Pri tem kože ni treba posebej pripravljati, da bi “pogoltnila” to, kar damo nanjo.
Kemijo vpijajo tudi naši nohti in lasje. Zato pazite, s čem jih hranite.

Kako izbrati organsko kozmetiko?

Vsak potrošnik želi svojemu telesu privoščiti to, kar mu bo koristilo in ne škodovalo. Pogosto smo prepričani, da je izdelek, ki ga uporabljamo, naraven, in vendar to ne drži.
Na embalaži boste z velikimi črkami prebrali naravne sestavine.

Vseh drugih ne boste niti opazili. Ko odprete embalažo, jo praviloma zavržete in s tem zavržete tudi seznam vseh sestavin. Četudi bi želeli preveriti, kaj je trenutno na vaših policah, bi ugotovili, da to ni več možno. Originalnega pakiranja že dolgo nimate več.

Kar 95 odstotkov ponudbe predstavljajo kemični izdelki, ki so jim dodali nekaj malega naravnih sestavin.
Sledijo izdelki, ki so izdelani pretežno iz naravnih sestavin, ki so jim dodali tudi nekaj kemičnih. V ta razred spadajo kozmetika Annemarie Borlind, Kneipp, Roger&Gallet, Frais Monde.

Nato je tu majhna skupina izdelkov, izdelanih iz popolnoma naravnih sestavin, vendar o poreklu teh sestavin ne vemo veliko. Iz naravnih sestavin je, denimo, kozmetika Trevarno. Pri izdelkih Weleda so uporabljene večinoma ekološko in biodinamično pridelane sestavine, vendar izdelek ni v celoti certificiran. Tudi eterična olja in olje 31 **** so izdelana naravno, vendar brez certificiranih surovin. (To ne velja za Justovo kozmetiko, v kateri boste našli veliko “sintetike”!)

V najmanjši skupinici so certificirani naravni izdelki, katerih sestavine so vse po vrsti verificirane. V to kategorijo sodijo vsi izdelki Dr. Hauschka, nekateri izdelki Apotteker Scheller (ti so ustrezno označeni), pretežen del eteričnih olj in krem Primavera in Po-ho olje A.Vogel.

Najboljša pa je seveda organska kozmetika,kjer je celoten proces, od vzgoje rastlin do uporabe popolnoma naraven, brez kakršnih koli kemičnih sredstev. To velja tudi za polja, na katerih vzgajajo rastline.

Pravilniki iz neznanih razlogov dovoljujejo zavajajoče označevanje uporabljenih sestavin. Tako beseda parfum (fragrance) lahko pomeni naravno ali sintetično pridobljeno dišavo. Enako velja za sestavine kot so glicerin, pantenol, mlečna kislina, sorbitol, limonina kislina.

Četudi prebirate etikete, ne boste vedeli, kakšno surovino so uporabili, razen če ima izdelek eko certifikat, ki zagotavlja, da so v izdelku uporabljene naravno pridobljene surovine.

Največje presenečenje vas čaka pri izdelkih za otroke. Nekako želimo verjeti, da je tam vse v najboljšem redu in da telo svojega dojenčka ne bomo že od samega začetka polnili s kemijo. In vendar ni tako. Ko si boste ogledali sestavine vseh ponujenih blagovnih znamk kozmetike za dojenčke, boste osupli, koliko kemije je v njih.

Dve filozofiji

Pozabimo na trenutek na razlike v sestavinah in si oglejmo, kako v celoti delujejo kozmetični preparati na našo kožo.

Konvencionalna kozmetika deluje tako, da v kožo dodaja sestavine, ki naj bi bile za kožo pomembne. Tako namesto, da bi naša koža sama tvorila kolagen, tega dobiva s kremami. Konvencionalna kozmetika uporablja učinkovine, ki kožo zategujejo, sušijo ali vlažijo (po potrebi), polnijo tkivo in tako ustvarjajo vtis, da gladijo gubice.

Posledica takšnega pristopa je, da koža preneha proizvajati lastne sestavine in uravnavati ta proces, saj to zdaj počne nekaj “od zunaj”.
Zato se pogosto zgodi, da koža potem, ko prenehamo uporabljati posamezno kremo, hitro atrofira, se zateguje, suši ali odzove s preobčutljivostjo. Številne ženske opažajo, da po določenem obdobju krema “ne deluje več” in iščejo novo.

Podobno se dogaja, če uživamo sintetizirane vitamine. Telo se razvadi in jih preneha vsrkavati iz zaužite hrane. V tem se ne razlikujemo od rastlin, ki prenehajo iskati hranila v zemlji, takoj ko jih začnejo gnojiti z NPK-gnojili. Enako kot rastline iz dneva v dan potrebujemo več zunanjih učinkovin, da dosežemo enak rezultat. Zato so tudi kreme vse močnejše, kajti tisto, kar je bilo uporabno še pred nekaj leti, na našo kožo nima več učinka.

Naravna kozmetika deluje tako, da kožo dobro hrani in jo spodbuja, da sama proizvede svoje učinkovine. Kreme ne delajo namesto kože, marveč v sodelovanju z njo. Naravni princip zlasti ponoči odsvetuje težke nočne kreme. Koža se ponoči obnavlja, čisti in uravnava. Koža mora delati, naravna kozmetika pa jo pri tem le podpira z modrostjo rastlin, ki jih vsebuje.

Tako so strokovnjaki opazovali rastline in ugotavljali, kaj obvladajo. Kutina je dejansko mojstrica zadrževanje vlage. Ognjič in šentjanževka uspešno celite rane, aloja vera obnavlja najgloblje plasti kože. Nenasičena olja so naravni antioksidanti, ki varujejo celice pred prostimi radikali.

Vrtnica pomirja, razkužuje in neguje . Za eterična olja je dokazano, da delujejo tudi na druge ravni telesa, ki jih kemične snovi in umetne vonjave nikoli ne dosežejo. Tako nas naravna eterična olja citrusov poživljajo, olje iz vrtnic pa odpravlja tesnobo in žalost.

Na kaj smo dejansko alergični?

Vse več alergij na sonce, kreme in druge vplive je med drugim tudi posledica tega, da koža že dolgo ne opravlja več svoje funkcije in je prepojena s sintetičnimi polnili.

Ko takšno kožo, ki ste jo 350 dni v letu mazali z losjoni za telo, jo obdelovali z agresivnimi kremami proti celulitu in barvali s sredstvi za samoporjavitev, na koncu za štirinajst dni pokažete soncu, je nanj seveda popolnoma nepripravljena.

Pričakovati, da bo znala proizvesti zadostne količine zaščitnega pigmenta, da bo pospešila presnovo ter se odzvala na povečano osmozo, ki jo sprožajo slana voda, ozračje, veter in sonce, je nemalokrat pretirano optimistično.

Kje začeti?

Če se odločite pospraviti kemijo v svoji kopalnici, se boste srečali z vprašanjem, kje začeti. Vse hkrati boste težko zamenjali. Uporabljati malo kemije, ki kožo “mumificira”, in malo naravne kozmetike, ki jo spodbuja k delovanju, včasih pripelje do burnih reakcij.

Prvo merilo, ki vam ga priporočam, je, da si ogledate, česa “zaužijete” največ. Kreme za obraz in telo ter ličila pa so na vaši koži ure in ure.Mila morda lahko počakajo. Na vaši koži so le nekaj minut, potem jih sperete.

Če se odločite začeti z naravno nego, morate vedeti še nekaj. Ko koža oživi in začne delati, najprej začne pospravljati z nakopičenimi toksini. Lahko se zgodi, da boste po nekaj dneh uporabe naravne kozmetike začeli dobivati mozolje, izpuščaje, rdečico. Mnogi se prestrašijo in pomislijo, da so alergični na nove preparate. V večini primerov gre za naravni proces čiščenja kože.

Podoben proces so doživeli mnogi, ki so se odločili za očiščevalni post. Po nekaj dneh pavze, med katero v telo ne vnašate novih strupov, telo zbere moči in začne pospravljati nakopičene strupe iz telesa. To zaznate po vonju znoja, urina, oblog v ustih, izpuščajih.

Pri čiščenju telesa lahko proces traja nekaj dni ali celo nekaj tednov, odvisno od tega, koliko sintetičnih polnil se je nabralo v telesu. Proces lahko pospešite, če si privoščite kopel v slani vodi (še bolje v slanici iz himalajske soli), savno ali če uživate veliko vode ter očiščevalnih sokov in čajev.

Če še vedno menite, da ste alergični na novo kremo, to preprosto preverite. Kremo nanesite na notranjo stran roke ali kak drug del kože, ki ni obremenjen s kozmetiko, ki ste jo ponavadi uporabljali. Če se na tem delu telesa pokaže reakcija, gre za alergijo na katero od sestavin v kremi. Če reakcije ni, čutite pa jo na obrazu, gre za naraven proces razstrupljanja kože. Potrpite in vztrajajte. Izplačalo se bo.

Kako preverimo, kaj imamo?

Če je v izdelkih, ki jih uporabljate, katera od naslednjih sestavin, ste lahko prepričani, da izdelek ni 100-odstotno naraven, ne glede na to, kaj piše na embalaži (po abecednem vrstnem redu):

-Acrylates/c10-30,
-Alkyl Acrylate crosspolymer,
-Aluminium starch octenysuccinate,
-Butul methoxydibenzoylmethane,
-Carbomer,
-Ceresin,
-Cetil alcohol,
-Cetearil Alcohol,
-Cetearil octanotate,
-Cyclopentasiloxane,
-Demethicone,
-Disodium edta,
-Disodium phosphate,
-Glyceril polymercrylate,
-Glyceril stearate,
-Glyceril oleate,
-Hexyladecanon,
-Hexyldecyl Laurate,
-Isohexadecane,
-Isoparaffine,
-Methaxycinnamate,
-Methylparaben,
-Paraffinum sodium,
-Paraffinum liquidum,
-PEG-100 sterate,
-Phenoxyethanol,
-Polyacrilamide,
-Polysobutene,
-Potasium cetyl phosphate,
-Propylene glycol,
-Propyl paraben,
-Sodium hydroxide,
-Sodium benzonate,
-Sorbitan,
-Stearly alcohol,
-Triethylene glycol

Sanja Lončar

Zdravo,
je ZELO draga, a meni je zelo všeč, pa mi sicer ne odpravi toliko celulita kot mi paše za utrujene noge. Je od znamke Orlane, Thalassoterapy B21, Slimming detoxinating gel.
Je pa res, da se ne mažem vsak dan redno s to kremo.
Ima učinek drenaže.
Kar sem izgubila v cm je pa bolj posledica Montija, masiranja, kot pa kreme.

Stane pa mislim da okrog 18.000 sit.

Nasprotno od mene, pa je sestra izgubila kar nekaj celulita in v cm le s pomočjo tega gela. Edino kar je spremenila v prehrani je bilo 5 obrokov na dan (namesto dveh), jedla pa je vse, tudi beli kruh, testenine, salame …

Lep pozdrav ********************************************** Če želite, da bi bili vaši otroci bistri jim pripovedujte pravljice. Če želite, da bi bili še bistrejši, jim pripovedujte še več pravljic. Albert Einstein

Mojca, super članek!

Sama uporabljam bolj malo kozmetike, pred poletjem kako kremo za celulit, letos sem sprobala kot napisano zgoraj to od Orlane, drugače pa za obraz od Loreala ali pa ognjičevo kremo. Enako ognjičevo za celo telo, včasih kako drugo vmes, tudi za roke …
Glede make upa pa le maskaro za trepalnice, včasih kako senčko in glos. Če je pa kaka zabava, pa uporabim še puder.

Je pa na žalost tako, da sem bolj alergična na kako domačo kremco, kakor pa na kaj bolj “umetnega”, zato sem najrajši brez. Moram pa probati še od Dr.Hauskove (nekaj takega), če bo OK.

Lep pozdrav ********************************************** Če želite, da bi bili vaši otroci bistri jim pripovedujte pravljice. Če želite, da bi bili še bistrejši, jim pripovedujte še več pravljic. Albert Einstein

Mojca, zelo zanimiv članek! Jaz pa že od nekdaj mislim, da si delam dobro s temi losijoni za telo 🙁

Hvala vsem za nasvete!:)

LP

Je za razmisliti. Osebno poznam Sanjo, ki je članek napisala. Pred leti je bila zaposlena pri velikih tujih proizvajalcih, delala je na reklamiranju raznih izdelkov in dobro pozna ozadja gigantov (svinjarijo). sedaj je neodvisna raziskovalka in velikokrat je možno zaslediti poročila takšnih in drugačnih študij. Enkrat mi je pokazala primerjavo sestavin v različnih kremah in je bila linija Wischy najhujša, kar se sestave tiče… če pomislimo, da gredo sestavine v naše telo in se znajdejo v naših jetrih ža po 20-30 minutah…
jaz skrbim za zdravje… zdravo telo pa je tudi lepo…

Pozdravček – mojca

Za Vichy sem že slišala, da je prvi v veliko umetnije, pa si nebi nikoli mislila, ker se jo pač dobi le v lekarnah.

Lep pozdrav ********************************************** Če želite, da bi bili vaši otroci bistri jim pripovedujte pravljice. Če želite, da bi bili še bistrejši, jim pripovedujte še več pravljic. Albert Einstein

Po vsem prebranem imam za nas super sredstvo proti celulitu:
BRŠLJANove liste.

Ampak jih moramo it vsak dan 2 km daleč PEŠ poiskat, nabrat, prinest domov, potem pa -najbolje- stran vreč!!!

Miranda

Tako pretentajo kupce. Lekarni ljudje zaupajo, Kozmetična industrija pa je to izkoristila, saj wichy izdelkov ni moč kupiti v drugih trgovinah. Vam to ne da misliti? Žal pa v naših lekarnah prodajajo bolj malo naravne kozmetike, je potrebno v trgovin namenjene bio in eko izdelkom.
Pa še nekaj: več reklame, ko vidite za nek izdelek, več izdelek stane, ker je v ceni všteta tudi cena za reklame. Sanja Lončar mi je zagotovila, da 1/3 cene wischy izdelkov gre za reklame. jaz raje uporabljam Weleda-linijo ali Dr. Hauscha.
imejte se rade – mojca

Krasno: 2 km tja, 2 nazaj, vmes malo teka, pa se bo celulit naveličal držati naših bokov!…

Popolna holistična naravna nega – DR. HAUSCHKA!

New Report

Close