Naslovnica Forum Duševno zdravje in odnosi Družina Starševstvo in vzgoja krema za sončenje za dojenčke

krema za sončenje za dojenčke

Halo,

mene zanima, kako dojenčku (en mesec) negovati kožo poleti. Vem, da se ga ne sme voziti na direktno sonce, toda tudi v senci ga lahko opeče.Ali uporabiti navadne kreme za sončenje za otroke ali obstaja kaj tudi za tako majhne?

Hvala za vaše nasvete.

Pri nas se je dobro obnesla kreme Ilrido, ki jo dobis v lekarni.

Poskusi najprej malo namazati, da vidis, ce ni kaksne reakcije. Je pa verjetno pri tako majhnem dojencku najboljse uporabljati cimmanj. V senci bo dovolj varen, na soncku pa malo namazite. Tako smo mi delali, ampak smo bili na soncu zelo malo, ker je bilo takrat peklensko vroce poletje.

otrok do 6 meseca naj ne bi mazali. ti otroci morajo bit v senci, lahko čez voziček vržeš kako plenico, tisto malo sonca ki pride čez ga pa ne bo opeklo, kvečjemu malo d vitamina bo sam proizvedel…

moja pediatrinja mi je odgovorila takole: kaj je hujše UV žarki ali morebitna alergija? in svetovala kremo za sončenje z zaščitnim faktorjem do 25 – 30, več vsebuje preveč snovi, ki bi lahko povzročile alergije. Za zaščito kože pred morebitnimi alergijami, pa se jo lahko najprej namaže s hladilno kremo oz kremo za veter in mraz in nato se nanese kremo za sončenje.
Ker živim na morju, kremo že sedaj uporabljam. Po nasvetu prijateljice sem probala Bubchenovo z zaščitnim faktorjem 25 in moj sin jo izredno dobro prenaša.

Nam pa je pediatrinja svetovala od Eucerina kremo za otroke (dobiš jo samo v lekarni)in ne višji faktor kot 25 ima mehansko zaščito in ne kemične.Jest sem z njo zadovolna.

Lp Tina

V lekarni so mi svetovali EUCERIN s.kremo za male otroke ali pa tudi neko s. kremo za male AVENE … obe staneta 3 jurje…. Ti dve kremi sta narejeni na neki mineralni osnovi in kemija ne gre v kožo. Naša bo poleti ravno imela 5 mes (torej manj kot 6) in bom pač eno kupila… Namazala jo bom malo po rokcah in nogcah, na glavi bo pa imela klobuček… bolje da jo malo zaščitimo, kot pa čisto nič….

New Report

Close