krčne žile

Pozdravljeni, sem v 21. tednu nosečnosti. Na goleni mi je izstopila in pod kožo počila žilica, ki me občasno tudi boli in peče. Nekaj časa sem si nogo povijala z elastičnim povojem, potem pa mi je ginekologinja rekla, da to ne bo nič pomagalo, da je to hormonskega izvora. Slišala sem, da bi ti moral specialist flebolog določiti stopnjo kompresije, da lahko potem kupiš primerne nogavice. Kdo mi izda napotnico, ali splošna zdravnica ali ginekologinja. Kaj priporočate Vi?
Za odgovor se že vnaprej zahvaljujem in Vas lepo pozdravljam.

Spoštovani,

če želite primerno kompresijsko nogavico vam jo res lahko predpiše le flebolog ali dermatolog nisem pa prepričan, da jo dobte na napotnico temveč se mi močno zdi, da je le samoplačniška. Kakorkoli, pa lahko veliko storite tudi z običajnim elastičnim povojem ali z močnimi podpornimi hlačnimi nogavicami. Napotnico za specialista vam lahko izda katerikoli od vaših dveh osebnih zdravnikov, splošni ali ginekolog.

mag.Stanko Pušenjak, dr.med.,specialist ginekolog in porodničar Lepo prosim uporabljajte iskalnik! ----------------------------------------------------------------------------------- Samoplačniški UZ pregledi v nosečnosti: GSM 051 321224 nuhalna svetlina, morfologija ploda, preverjanje plodove rasti in ocena stanja pri tvegani nosečnosti, merjenje pretokov skozi različne žile ploda in popkovino, merjenje materničnega vratu, posveti v nosečnosti, npr. o porodu pri medenični vstavi, dvojčkih. -----------------------------------------------------------------------------------

New Report

Close