Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Pediatrija Pediatrija Krči v mišicah

Krči v mišicah

Hči (12 let) ponoči zagrabi krč(v nogo oz. meča) ali več krčev. Sicer ni vsak dan oz. noč, vendar velikokrat. Je sicer športnica, intenzivno trenira po 3-4 tedensko po 2 uri. Enkrat od teh dni je kondicijski trening. Seveda pa je šport tudi v šoli in tudi del poti do doma je pešačenje v hrib (cca 15 min). Drugače je zdrava, polna energije, to poletje je tudi imela poskok v rasti, v avgustu je dobila menstruacijo.

Zaradi krčev smo ji dodajali Mg (šumeče tablete, ki se kupijo bolj kot ne vsepovsod), vendar kaj veliko ne pomaga oz. ni vidne spremembe. Krči so se ji začeli pojavljati jeseni, ko je začela nazaj s treningi. Čez poletje krčev ni imela.

Njena osebna pediatrinja je danes naredila tudi krvno preiskavo, tudi urin je dala, bila je tešča. Ni omenjala sicer Mg, je pa pravila, da je Ca OK, prav tako K, elektroliti, tudi krvni sladkor, v glavnem vse je v mejah normale.

Rekla je, naj pustimo sedaj dodajanje Mg oz. naj ji ga ne dodajamo več, pa da vidimo, če bo kakšna sprememba.

No, mene vseeno zanima, ali ponavadi lahko naredite tudi preiskavo ali je v krvi zadosti Mg, ko delate tovrstne preiskave, ali bi pa morala biti kakšna specifična preiskava.
Koliko so ti krči nevarni, še posebej, ker me strašijo, da bi lahko imela težave s srcem oz. da lahko celo umre, če je pomanjkanje Mg.

Tako da prosim za kakšno mnenje, mogoče kakšen link.

Je pa pravila, da bo dala napotnico za naprej, če ne bo se izboljšalo stanje. Zanima me, kakšne preiskave bi še lahko bile oz. bi jih bilo smiselno narediti.

Pa še to, če slučajno lahko kaj vpliva… hči ima alergijo na pršico, zaradi česar jemlje aerius in nasonex.

Hvala za odgovor.

Magnezija v laboratorijih zdravstvenih doov ne določamo oz. to ni nabor preiskav na osnovni ravni.
malo verjetno bi šlo za takšno pomanjkanje magnezija, da bi bilo ogroženo srce, saj bi se pomanjlkanje pokazalo tudi z drugimi znaki. krči v mišicah so le eden od znakov.
http://www.nlm.nih.gov/medlineplus/ency/article/000315.htm
Ker je deklica športnica in je morda pretrenirana, bi svetovala, da jo pediater napoti v Center za medicino športa, kjer bi strokovnjak, ki se ukvarja s športniki, obravnaval in morda pojasnil, zakaj do krčev prihaja.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

Pozdravljeni,

podobna tema je aktualna tudi pri nas. Sin, 7 let ima krče v nogah (pretežno levo stegno) že zadnjih nekaj mesecev. V zadnjem mesecu se zadeva stopnjuje in se pojavijo vsak dan. Ni športnik, nima nobenih pretiranih treningov. Najpogostejši so zjutraj in zvečer.

Prosim za nasvet za kaj naj bi šlo, ali se je potrebno naročiti pri pediatru in ali lahko to rešimo na kakšen drug način.

Hvala in lp,

ewy

lp, ewy

Ne vem, za kaj gre, pojdite k pediatru na pregled, sploh, ker so težave prisotne že nekaj mesecev.

Lp (še vedno) Tanč; Pediater je odvetnik otroka. Vedno se vpraša: "Ali je to in to za otroka dobro?" ne glede na interese, mnenja, prepričanja drugih.Everything will be OK in the end. If it`s not OK, it´s not the end yet. In seveda: UPORABLJAJTE ISKALNIK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ISKALNIK JE ZAKON!!!

New Report

Close