Vprašala bi vas nekaj za mojo prijateljico, ki se je že posvetovala z vami. Da na kratko povzamem. 4. 10. je imela zadnjo M, potem 4 dni po zamujanju M naredila clear blue, ki je bil pozitiven, nato pa se je pojavil rjavkast izcedek, na UZ se je videla le vrečka, velika 5,8 mm brez ploda. Po enem tednu (kot ste ji vi svetovali) je šla na pregled in vrečka je zrasla na 11,1 mm, viden pa je tudi plod, velik 50 mm, z Dopllerjem so videli vensko kri.
Vendar pa je sedaj dobila krče v spodnjem delu trebuha in krvavitev je postala rdeča. Prijateljica je na opazovanju.
V bistvu naju zanima vaš komentar, ker vas močno ceniva kot strokovnjaka, glede poteka nosečnosti glede na to. da po eni strani nosečnost napreduje, po drugi se slabša. Imate še kak predlog, kaj storiti ali je treba pač čakat, da narava naredi svoje.

žal bo treba počakati, da se bodisi krvavitev umiri ali pa pride do splava. Zaradi krvavitve vsekakor plod ne bo imel okvar, če bo prijateljica imela srečo in do splava ne bo prišlo. Bo pa verjetno z vašimi podatki nekaj narobe. Plod ne more biti večji od gestacijske vrečke. Verjetno je plod velik 5 mm in še to je za GV premera manj kot 25 mm zelo veliko. Ne glede na vse otalo, najpomembnejše je, da se vidi plodove srčne utripe.


Lepo pozdravljeni! Tokrat se vam oglašam jaz, ki se vam prvič pisala. Najprej bi se vam rada zahvalila za vašo iskreno pomoč vsem nam ženskam , ki se nam porajajo najrazličnejša vprašanja in so nam še kako zelo v pomoč in nam zelo veliko pomenijo.
Kot je že omenila prijateljica sem bila v bolnišnici zaradi rjavkastega izcedka od pribl.5 T nos.(na UZ vidna vrečka, ploda še ne) in 7 dan izcedka( vmes so se pojavili tudi tipični blagi menstr.krči) se je pojavila tudi sveža kri.Šla sem na pregled (minilo je ravno 1 T, kot ste mi svetovali) in vidna je bila povečana vrečka kot že omenjeno in plodek, ki je res bil 5 mm (in ne 50 mm- napaka).Utripa še ni bilo, vendar mi je G dala upanje, ker se je nakazoval z doplerskim utripom modre barve).Sprejeta- pop. se pričnejo močni krči z obilno svetlo krvavitvijo- nasl.dan dg: nepopoln splav- narejena abrazija.
Sedaj sledijo moja vprašanja:
-ali je možno, da sta bila glede na (pre)veliko velikost ploda mogoče dva(v družini ima mož, ki je tudi dvojček, dvojčke) ali je bila to genetska nepravilnost ali zakaj taka velikost???
– ali so krči v zgodnji nosečnosti LAHKO še dokaj normalen pojav ali vedno nakazujejo možnost splava?
– ali je bil za stanje mogoče kriv Hiconcil, ki sem ga jemala še predno sem izvedela za nosečnost (1-2 T nosečnosti)?
Saj vem, da se zdaj nima smisla toliko obremenjevat zakaj je bilo…, kaj je bilo krivo, pa vseeno, za še lažji spanec. PA Z UPANJEM NA NASLEDNJEGA OTROKA ČIMPREJ! BODIMO OPTIMISTIČNI!
Mag.Pušenjak hvala vam za ves trud!

Spoštovani,

iz velikosti zarodka tako zgodaj res ni mogoče ničesar sklepati, saj je napaka v merjenju dkosaj 50%-na. V tem času nas zanima le prisotnost ali odsotnost utripov in morda velikost rumenjakovega mehurčka, vse drugo je za praktično sklepanje in ukrepanje nepomembno.
krči, ki privedejo so izstinjenja ploda so posledica splava in ne vzrok splavu. šele ko se v komunikaciji med vašim telesom in plodom zgodijo usodne biokemične spremembe, ki povzročijo splav, se pojavijo taki krči, ki maternico tudi izpraznijo, krči, ki s temi spremembami niso povzročeni, pa nikoli ne morejo povzročiti splava. Tu torej zelo pogosto mešamo vzrok in posledico in zato tudi noben ukrep, ki zmanjšuje krče, ne more preprečiti splava, če se je ta res pričel.
Za stanje skoraj zagotovo ni bil kriv Hiconcil, čeprav zagotovila za to trditev nihče ne more dati. načeloma je omenjeni antibiotik varen tudi v nosečnosti.


New Report

Close