Najdi forum

Naslovnica Forum Zdravje Čutila Oftalmologija Kratkovidnost, očala

Kratkovidnost, očala

Lep pozdrav! Prvič bom nosila očala, sem kratkovidna, -1,50 in -1,75. Okulistka mi je rekla, naj nosim očala pri vožnji, na predavanjih, gledanju tv … Ker še nikoli prej nisem imela dioptrije in nosila očal, ne vem, kako naj se zadeve lotim. Marsikje preberem, da se dioptrija lahko tudi poveča, če preveč uporabljaš očala, oko se “navadi” na dioptrijo … Hvala za odgovor, res sem v megli

Res je, da več ko boste očala uporabljali bolj se boste na očala navadili in boste težko brez njih. Vendar pa v kolikor ne vidite zaenkrat ni druge rešitve. Glede slabšanja dioptrije pa lahko rečem, da je določeno obdobje, ponavadi do 24 -25 leta, ko se dioptrija spreminja in ni rečeno, da se bo spremenila v kolikor boste preveč uporabljali očala. Po pravici povedano stvari ne moremo v naprej napovedati. Menim pa, da ni dobro preveč menjavati oziroma višati dioptrije v kolikor to ni potrebno.

mag. Kristina Mikek, dr.med. spec. oftalmologije Morela okulisti d.o.o. Center za očesno refraktivno kirurgijo Tehnološki park 21, stavba D, 3.nadstropje Ljubljana Tel: 01 5102340 www.morelaokulisti.si

New Report

Close