Zagotovo ste že srečali brezdomca, ki vam je poujal to revijo.Ker dobro poznam sistem tega, jo ponavadi kupim. Kako vi gledate na tako dejavnost brezdomcev? Podpirate? Kupite? Kako drugače pomagate brezdomcem? Če ste iz kakega podjetja, ki ima kake izdelke z rokom uporabe, ali bi, namesto da vržete stran, dali za brezdomce v Zavetišču v Ljubljani?? Če ja, me prosim kontaktirajte! hvala

verena

Ja raje bi res dala njim,kot pa vstran vrgla.Ampak,a oni si ne morejo sami prislužit denarja za hrano in ostalo?Mi si tudi moremo,nihče mi še nikoli nič ni šenkal.Saj so pa zvečine zdravi(za primer dam Markota iz BB,velik,močan,zdrav),jaz naj bolana za njih delam.Mislim.

podpiram tako dejavnost brezdomcev (ustavarjanje in prodaja časopisa); časopis kupim, preberem večinoma tiste članke, ki jih napišejo sami

---------- le vent nous portera...

Ne razumem, ljudi, ki tako razmišljajo, za mene ni dobro, dobro je za unicef, brezdomce…. sej če bo kaj narobe, gre itak za brezdomce in reveže….
Potem pa se razne firme ali države hvalijo z vsoto v eurih, dolarjih, koliko so darovale in vse to povejo po višji tržni cen, kolikor bi dobile za nov izdelek. Kot v pomoč pa dajo izdelke s poteklim rokom uporabe, ki bi drugače končal v smeteh, torej je vrednost blaga 0 eurov, ne pa milijon eorov 🙂))
No za prejemnika, še vedno to nekaj pomeni in je bolje kot nič.

Saj so vmes tudi izdelki, ki ne gredo v prodajo zaradi same embalaže, napačnega tiska…ali poškodovane embalaže… rok uporabnosti pa je OK, pa se naj taki darujejo.

jemebtiš…mediji, strup! Pol se potegne neka blesava šablona…pejte s enkrat sprehodit po Poljanski v Ljubljani.Tisti, ki so v Zavetišču, niso isti kot tisti ki prosjačijo po mestu.Ločimo brezdomce na tiste, ki so po nalogu Centrov za soc.delo tam nastanjeni, pa na one, ki tja pridejo samo na kosila, pa na one, ki nimajo kam za kako noč, pa tam prespijo v kontejnerjih.Na kosila pa hodijo vse vrste ljudje, ki ne zmorejo preživet s pokojnino, če jo sploh imajo, pa pridejo na obrok.Za te je taka pomoč, kaka hrana, najbolj dobrodošla.Pa obleke sedaj.Brisače, nogavice..Torej, če imate kje kaj odveč…
Pa nekrat pejte pred ambulanto za ljudi brez statusa ali zavarovanja na MIslejevi v Ljubljani- vsi ti reveži so tudi večino zelo bolani.
Marko je bil tam bolj za sliko kvart dejanskega stanja…

verena

TA JE PA DOBRA- veš kaj je še zanimovo? Okol novega leta, ko so zabave, je tega vsega tu mač…pa dajejo.Ampak- dostikrat sabo privlečejo kak POP TV, kao posnemite, kolk smo mi dobra firma, dajemo…A čez leto ne beu ne meu od tega.Samo takrat se pa vsi naguzijo.To je škoda.Brezdomec je brezdomec celo leto…

verena

Toliko klikov,,pa tako malo odziva.Škoda.Lahko bi šli v vikend koristni

verena

Včasih (poleti:) pridejo tudi v naš kraj (na počitnice, pravijo:) in ponujajo Kralja ulice. Takrat ga seveda kupim. In podpiram to njihovo dejavnost.

To se mi zdi vredu,da imajo ta časopis in ga prodajajo.Sem ga tudi že kupila,ko sem bla v Ljubljani(drugače sem iz prekmurja).Mislim pa,da si tudi drugače lahko služijo kruh,mi si ga tudi moramo.Vem,da si ni vsak sam kriv,da je pristal na ulici,pa vendar.Veliko jih je dela zmožnih,pa samo tam čakajo,kdaj jim kaj iz “neba” prileti.To me pa razjezi.

kako revijo, kaj? o čem se gre tu, ne razumem?

prosim naj miu kdo razloži, hvala, lp

Ko me vprašajo za drobiž, ker so lačni jih povabim v prvo trgovino. Do sedaj so to vsi odklonili! 🙂))
Komu pridigaš Vesna??

NE RABIM POTRDILA, DA SEM NEUMEN, IMAM POTRDILO O DRŽAVLJANSTVU!

Rabarbara13 – brezdomci prodajajo revijo, ki se imenuje Kralji ulice, v njej objavljajo svoje prispevke; članke, poezijo itd. Revija stane 1€, polovico dobi prodajalec (torej brezdomec).
Govora je torej o tem, ali kupimo to revijo in ali podpiramo to njihovo dejavnost…

Sama večkrat kupim revijo, preberem jo včasih (ne čist cele, odvisno kolk cajta si vzamem nza to) in lahko rečem, da z večjim veseljem in raje dam tisti denar (+ mogoče še malo več) brezdomcu, ki prodaja časopis, kot pa tistemu, ki ne dela nič in samo z iztegnjeno roko čaka na drobiž. Tudi če bi poskušal igrati na orglice, bi mu raje dala denar, kot če ne dela nič:)

Binko! Moje izkušnje so identične.

se strinjam z obema. prosijo za pijačo, nahranijo se očitno drugje.

če ne zdržijo pritiskov al karkoli že je njihova stvar. skrbim zase od 16.leta in mi tut ni blo lahko, ampak je pač treba delat. če ena služba ni zadost, pa še eno najdeš

Aha, zdaj razumem v čem je tvoj problem.Neizobražena pripadnica delavskega sloja, zato pa so ti tako blizu natakarji, ki strane tikajo, pravopis pa popolnoma tuj, manire prav tako.

hm, izobrazbo lahko pridobiš tudi, če sam skrbiš zase od 16. leta ali pa od desetega.

ti pa imaš pomanjkanje, ki ga noben denar in izobrazba ne moreta zapolnit

Česa? Srčne kulture?

Mislim, da je primankuje tebi, saj klošarjem ne privoščiš niti drobiža? Povej, se dobro počutiš, ko ti berač reče za malo drobiža, ti ga pa zaničljivo zavrneš?

petra in ostale kelnarce, ki jih srečuješ v lajfu so se po službeni dolžnosti morale ukvarjat s tabo in verjetno jim res ni blo prov fajn 🙂), men se ni treba

papa

Lep pozdrav!Vedno sem z veseljem kupovala revijo Kralji ulice, da sem klošarjem vsaj malo pomagala. Danes pa me je incident na parkirišči ZD Šiška močno šokiral.
Vsi, ki živimo in obiskujemo ZD Šiška vemo, da je parkiranje tam večen problem in to čez cel dan.Tik pred mano se je zjutraj pripeljala z avtom ženska in parkirala na mestu, ki je bil rezerviran za 2 avtomobila, kar na sredino. Na posebno željo in prošnjo, če lahko avto parkira le na eno mesto, da bo prostor še za en avto…pa se je začel iz njenih ust izbruh najbolj nizkotnih psovk, ki jih normalen človek težko izusti: “kaj se boš prasica pičkila nad mano….”ne želim se spomniti vseh žaljivih besed! Od besa, ki jo je obsedel, ji je padla kapuca z glave dol, tako da sem lahko opazila na kratko postrižene lase, v roki pa je držala revije “Kralji ulice”.
Takrat še nisem vedela kakšen ima namen. Kulturno sem odpeljala in pač parkirana 3 ulice stran, čeprav se mi je mudilo v službo.Opravila sem pregled pri zdravniku in ko sem odhajala po stopnicah iz ZD, sem jo ponovno zagledala. Stala je pod stopnicami in prodajala revijo “Kralji ulice”!!!
Drla se je za menoj še čez celo parkirišče in me zmerjala….vozniki v avtomobilih so še kar čakali, na prosto mesto, njen avto pa je bil parkiran še kar naprej čez 2 mesti.Kakšen komentar!!
Zapomnila sem se jo in ko jo naslednjič srečam v popoldanskih urah prodajati revijo “Kralji ulice” pred Sparom Koseze, ji bom povedala, da nikoli več od nje ne bom kupila nobene revije več!!

delajo naj a jim kdo brani?. Raje nesem v zavetišče za pse.

New Report

Close