Naslovnica Forum Zdravje Splošno Družinska medicina Kožne bolezni?

Kožne bolezni?

Spoštovani!

Zgolj informativno se obračam na vas in sicer s problemom, kateri se mi je pojavil že v začetku letošnjega leta. Meseca decembra 2002 sem bila veliko v savni, bazenih,…
Januarja pa se mi je na levi dlani naredil rdeč izbočen flek, ki je zelo srbel.
Šla sem k zdravnici, ona mi je dala kremo Kuterid. Stanje se je samo poslabšalo in razširilo tudi na drugo dlan. Izgled je bil, kot podkožne bradavičke oz. mehurčki, ki so prevlečeni s tanko prozorno plastjo. V samem »vrhuncu« le-tega, zelo srbijo. Občutek je, kot bi bilo vse skupaj živo.
Ponovno sem šla k zdravnici, dala mi je kremo Lamisil, ker pa ni bilo tudi po-tem nič bolje, sem šla urgentno z napotnico na dermatološko kliniko (03.04.2003).
Dali so mi kremo Elocom in tablete Dimidril.
Že po desetih dneh jemanja tablet, je bilo stanje izdatno boljše in 14.04.2003 sem nehala jesti tablete, ker so bile zelo močne in v lekarni so mi rekli, da ni potrebe, da bi morala vse pojesti do konca.
Ker pa se mi je po ene tednu začelo nekaj pikic ponavljati, sem se pri zdravnici pozanimala, če lahko nadaljujem s tabletami. Zdaj sem jih pojedla, stanje na rokah pa je ostaja isto, brez sprememb, mehurjast in srbi.

Kaj mislite o tem vi?

Hvala za vaš cenjen odgovor in lep pozdrav!
Damjana

Spoštovani!

Glede na poskuse zdravljenja, ki bi jih počel tudi sam, ne vem kaj dodati, dokler ne bi videl sprememb. Najbrž bo kaj v zvezi z alergično reakcijo, a težko potrdim brez opazovanja.

Lep pozdrav!

Janko Kersnik

New Report

Close